Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een trap is een van de belangrijkste onderdelen in je huis. Het is daarom raadzaam bij slijtage je trap te renoveren. Er zijn verschillende soorten traprenovaties, afhankelijk van wat voor een soort trap je hebt. Heb je een houten trap kun je gemakkelijk oneffenheden wegschuren of de houten treden een vernislaag geven. Veel trappen zijn daarentegen ook met tapijt belegd. Bij slijtage van de bekleding kun je deze eenvoudig verwijderen en verplaatsen door andere bekleding. Is je trap geverfd, kun je van tijd tot tijd de kleur aanpassen naar de rest van je woningstijl. Heb je echter geen inspiratie welke renovatie je wil toepassen? Hieronder volgt een top tien van de mooiste en goedkoopste renovaties, die je aan je trap kunt doen.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Hoe donkerder hoe beter

In steeds meer nieuwbouw krijgt de trap een centrale ligging in de indeling van je woning. Daarom is het een goed idee om je trap in het voetlicht te zetten. Donker gekleurde trappen zijn daarom een aanrader, wat voor een stijlvolle uitstraling zorgt. Donkere kleuren contrasteren met een lichte kamerstijl, waardoor de trap zeker opvalt.

Multifunctioneel

Als je dan toch voor donkere kleuren kiest, kies dan voor krijtbordverf. De naam zegt het al: door deze verf krijgt je trap de uitstraling van een schoolbord met de daarbij behorende voordelen. Gebruik je traptreden om een lieve boodschap voor je partner achter te laten of laat je kinderen de trap versieren met hun tekeningen. Een krijtbord trap zorgt voor een speelse en vrolijke sfeer in huis.

Allemaal kleurtjes

Als je reeds een kleurrijke woningstijl hebt, dan kan je trap op dat gebied niet achterblijven. Je trap kun je ook in allerlei kleuren verven of bekleden. Een heel creatieve oplossing is om iedere trede een andere kleur te geven, de zogenaamde rainbow stairs. Het is leuk om te maken en brengt een vrolijke uitstraling aan je woning.

De gemakkelijke keuze

Zie je allemaal kleurtjes op je trap wel zitten, maar ben je niet zo’n schildermeester? Dan kun je jouw trap toch die kleurrijke look geven door voor Ledverlichting te kiezen. Deze breng je gemakkelijk onder iedere trede aan en per trede kun je de LED lampjes ook nog instellen in een andere kleur. Een bijkomend voordeel: in het donker kun je altijd de traptreden onderscheiden, waardoor je minder val incidenten zult hebben.

Overzettreden in verschillende materialen

Je kunt ook overwegen om overzettreden op je trap te laten plaatsen. Bij overzettreden kun je kiezen uit verschillende materialen. Je hebt laminaat voor verschillende soorten houtdessins. Je hebt houten overzettreden voor een natuurlijke, landelijke look. Daarnaast kun je kiezen voor vinyl, die ervoor zorgt dat het geluid van de trap op en af lopen gedempt wordt. Het gebruik van overzettreden is een snelle en eenvoudige manier om je trap die gewenste nieuwe uitstraling te geven.

Trapbekleding ideeën

Wil je graag je trap bekleden, dan heb je ook een heel scala aan mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een klassieke of moderne look. Daarnaast kun je voor een landelijke stijl voor je trap kiezen. Een andere moderne optie is de betonlook. Verder heb je nog de houten landelijke uitstraling en een marmeren stijl.

Klassieke bekleding

Heb je reeds een klassiek interieur in je woning, dan mag je trap hier niet van afwijken. De kenmerken van een klassieke trap zijn: tijdloze en warme uitstraling, hout of tapijt als bekleding. Je kunt een klassieke trap schilderen. Het voordeel hiervan is dat je trap goedkoop en snel gerenoveerd kan worden. Een nadeel is wel dat het verfwerk glad is om op te lopen en verf slijt sneller. Je kunt ook kiezen voor overzettreden. Het voordeel hiervan is dat je geen breekwerk hebt en traptreden slijten niet snel. Een nadeel is dat de aanschaf van traptreden relatief duur is. Je kunt ook je trap stofferen, wat geluiddempend werkt. Een tweede voordeel is dat het een warme uitstraling geeft en ook warm aanvoelt. Een nadeel is dat onderhoud lastiger is: vlekken zijn moeilijk te verwijderen.

Moderne bekleding

De kenmerken van een moderne trap zijn als volgt: strakke uitstraling in neutrale kleuren, geen franjes, robuuste materialen en een naadloze aansluiting bij de rest van je interieur. Als je de moderne trap besluit te schilderen, moet je rekening ermee houden dat het een gladde ondergrond vormt en de verf na verloop van tijd kan afbladderen. Wel is de renovatie goedkoop. Kies je voor overzettreden, dan kies je voor een langere levensduur van je trap. De aanschaf van moderne overzettraptreden is wel duur. Het stofferen van je trap kan ook voor een warme uitstraling en warme bodem voor je blote voeten zorgen, maar onderhoud is lastiger.

Landelijke stijl

Voor een rustige en warme sfeer kun je het beste kiezen voor een trap in landelijke stijl. Hierbij kies je voor natuurlijke materialen, zoals hout. Ook de veelgebruikte romantische of brocante look valt onder een landelijke stijl. Er vindt gebruik van robuuste accessoires plaats. Een trap kun je in een landelijke stijl schilderen, renoveren en stofferen. De voor- en nadelen zijn hetzelfde als bij een trap met een klassieke of moderne uitstraling.

Betonlook trap

Bij een trap met een betonlook kies je voor een speelse doch stijlvolle sfeer in huis. Je creëert kort gezegd de uitstraling van een betonnen trap bijvoorbeeld door middel van verf of overzettreden in verschillende materialen. Dit is een goedkopere manier om deze sfeer te creëren dan het gebruik van echt beton. Tevens voelen je treden niet zo koud aan als bij echt beton.

Houtlook trap

Een houtlook traprenovatie zorgt ervoor dat je trap eruit ziet, alsof deze van hout gemaakt is. Je gebruikt echter materialen als PVC of laminaat met de daarbij behorende voordelen. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan de aanschaf van echt hout. Tevens heb je minder onderhoud aan een houtlook trap. De overzettreden die je gebruikt voor de houtlook kun je in meerdere materialen en designs aanschaffen en deze breng je gemakkelijk aan over je oude trap.

Marmeren uitstraling

Een marmeren uitstraling van je trap geeft een idee van luxe. Je kunt gaan voor een echte marmeren trap, maar hier zit wel een prijskaartje aan verbonden. Je kunt ook kiezen voor een marmerenlook trap. Kies je voor overzettreden met een marmeren uitstraling, krijg je hetzelfde elegante effect voor je trap alleen een stuk goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Wat komt er allemaal bij traprenovatie kijken?

Is de trap in je woning toe aan een vernieuwing? Dan is

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je