Informatie en advies over traprenovatie

Gratis en vrijblijvend

Kosten houten trap

Wat zijn de kosten houten trap? Als woningbezitter is je eigen huis je kostbaarste bezit. Een gezellige sfeer en mooie materialen voor de inrichting van je huis zijn dan ook heel erg belangrijk. Je wil immers dat je huis een prettige plek is om in te leven. Wanneer je al wat langer in een huis woont valt het je op dat bepaalde zaken toch echt aan vervanging toe zijn. Eén van die dingen die op een gegeven moment gewoon op is, is de trap van je huis. Een trap wordt doorgaans bij de oplevering van een goedkoop materiaal gemaakt waardoor hij op een gegeven moment nog wel veilig, maar absoluut niet meer mooi is. Het is dan ook aan jou om een trap op een bepaald moment te vervangen.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Hoeveel kost een houten trap

Zo’n houten trap is altijd maatwerk. Het is dus niet zo dat je in een winkel een standaard trap kan bestellen; hij zal altijd door een timmerman of in een timmerfabriek moeten worden gemaakt. Je zal bij een nieuwe trap altijd moeten kijken naar de plek waar deze komt te zitten. Een trap die in je huiskamer uitkomt zal meer in het oog springen dan een trap die alleen in de hal zit. Een trap die verborgen zit tussen twee deuren valt al helemaal niet op. Het is dan ook niet voor niets dat er voor een houten trap diverse prijscategorieën worden gehanteerd. Allereerst is daar de normale rechte vurenhouten steektrap. Dit is een trap die recht toe recht aan loopt. Hierbij ken je diverse prijsklassen maar de meest standaard uitvoering is voor een uiterst aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.
Dan heb je een trap die een draai maakt onderweg naar boven. Zo’n trap zal doorgaans zijn voorzien van stootborden om te voorkomen dat vuil en stof naar beneden vallen en om valpartijen te voorkomen.

De laatste trap is het model wat in twee kwarten loopt waardoor hij uiterst weinig ruimte inneemt. We keken naar de diverse soorten trappen in verschillende materialen.

Natuurlijk ben jij heel benieuwd hoeveel je moet betalen als je een nieuwe trap wil gaan kopen. We hebben de prijzen voor je op een rijtje gezet. We keken daarbij naar de drie verschillende prijscategorieën en uitvoeringen. Omdat een trap bijna altijd door het bedrijf geplaatst wordt, maar niet altijd, wordt die prijs apart vermeld.

Welke prijscategorie en welk model trap wordt er gekocht Wat is de prijs van de trap Wat is de prijs van de montage van de trap
Open steektrap van vurenhout, zonder stootborden. De goedkoopste categorie Gemiddeld 565 euro Gemiddeld 450 euro
Een dichte vurenhouten trap met één kwart, de gemiddelde categorie Gemiddeld 950 euro Gemiddeld 550 euro
Een dichte eikenhouten trap met twee kwarten, de duurste categorie Gemiddeld 2950 euro Gemiddeld 650 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan bestel je een trap bij de timmerman of bij de timmerfabriek en vervolgens plaats je deze zelf. Zorg er dan voor dat je alle verbindingen goed stevig vastmaakt zodat je een veilige trap krijgt.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben je niet handig aangelegd of neem je liever geen risico, dan geef je ook het plaatsen van de trap uit handen. De timmerman zal in dat geval tegen de genoemde meerkosten een trap komen plaatsen.

Hoe is het prijskaartje van een houten trap samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een houten trap hangt af van een aantal keuzes die je maakt wanneer jij een trap gaat bestellen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: welk materiaal kies je. Een vurenhouten trap is het gemakkelijkste om te bouwen. Het resultaat is vooral praktisch. Je zal de trap moeten over schilderen om een aantrekkelijke trap te krijgen in je huis. Een trap van eikenhout heeft van zichzelf al behoorlijk wat sfeer. Die kan je aflakken met blanke lak om een mooi rustiek effect te krijgen.
  • Keuze 2: Hoeveel ruimte heb je voor een trap. Een trap die recht loopt, een zogeheten steektrap, neemt nogal wat ruimte in. Een trap die daarentegen één of twee kwarten maakt en dus een aantal draaien heeft zal veel minder ruimte innemen.
  • Keuze 3: Wil je nog een kast onder je trap. Veel mensen gebruiken de ruimte onder hun trap als voorraadkast. Wil jij dat ook, dan is een trap die recht loopt de meest praktische oplossing aangezien je dan de meeste ruimte hebt voor een aantal voorraadplanken. Kies in dat geval voor een dichte trap met stootborden.

Praktische bespaartips

  • Kies een leverancier in de buurt. Het handigste is het om een leverancier in je eigen buurt te kiezen. Er zullen nogal wat grote onderdelen moeten worden vervoerd naar jouw huis en dat gaat het gemakkelijkste en betaalbaarste over een korte afstand.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op de kosten van een houten trap is door het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat voor een traprenovaties kun je doen met laminaat?

Er zijn verschillende soorten traprenovaties, die je in je woning kunt laten

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet