Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten eiken traprenovatieWat zijn de kosten eiken traprenovatie? De trap in je huis heeft het nogal te verduren. Doorgaans wordt een trap gemaakt van een eenvoudig te bewerken houtsoort zoals grenen. Dit materiaal zal na een aantal jaren wat gaan afslijten door intensief gebruik. Wanneer jij met je gezin dagelijks meermalen jouw trap op en af loopt zal deze na verloop van een aantal jaren toe zijn aan een traprenovatie. We keken voor jou naar een heel gewilde mogelijkheid; eiken traprenovatie.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Waarom zou jij een eiken traprenovatie willen

Traprenovatie kan met meerdere materialen worden uitgevoerd. Meestal gebeurt dit met overzettreden die van vinyl of van laminaat zijn gemaakt. Dit zijn materialen die op het eerste oog heel mooi zijn. Na verloop van een aantal jaren begint de print van de overzettreden weg te slijten waardoor je weer met een afgesleten trap komt te zitten. Wie zijn trap het liefste bekleedt met een duurzamer materiaal zal moeten kijken naar een massieve overzettrede. Een heel gewilde vorm is de eiken traprenovatie. Dit is een traprenovatie waarbij de overzettreden gemaakt worden uit gedroogd eikenhout. Dit wordt uit Frankrijk geïmporteerd en in een Nederlands bedrijf verwerkt tot traptreden. Een dergelijk kwaliteitsproduct is iets wat in een stijlvol huis niet mag ontbreken. We keken voor je naar de kosten van een eiken traprenovatie.

Hoeveel kost een eiken traprenovatie

We hebben navraag gedaan hoeveel een eiken traprenovatie kost. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

 

Wat moet er gebeuren Specificaties Model van de trap en traptreden Wat zit er bij de prijs in Prijs
Traprenovatie met eiken Meerdere kleuren eiken

12 traptreden met 13 stootborden

1 eindtree

Een prijs voor rechte trap, kwartdraai trap en halve maat trap Voor een hele trap inclusief de montage en BTW 1499 euro
Traprenovatie met eiken Meerdere kleuren eiken

Per traptrede

Een prijs voor rechte trap, kwartdraai trap en halve maat trap Voor een enkele traptrede inclusief de montage en BTW 95 euro

 

  • Als je het zelf kan doen. De genoemde prijs is een prijs van een totaal pakket inclusief de montage door een professioneel bedrijf. Ben jij handig genoeg om de trap zelf te monteren dan zou je kunnen proberen om het als een korting te bedingen. Je zou de traprenovatie zelf kunnen uitvoeren. De prijs per traptrede wordt dan waarschijnlijk rond de 65 euro.
  • een deel zelf doen. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je zelf een deel van de werkzaamheden kunnen doen waardoor je wat bespaart op het totale tarief. Je zou bijvoorbeeld van de oude trapbekleding de lijmresten weg kunnen halen voordat het traprenovatiebedrijf komt. Je bespaart hiermee toch al snel een uur werk. Dit komt weer in jouw voordeel op de rekening. Uitgaande van een uurloon van 45 tot 60 euro mag je zelf berekenen hoe hoog jouw voordeel is.
  • Niets zelf doen. Ben jij niet handig aangelegd, dan doe je er heel verstandig aan om de hele traprenovatie te laten uitvoeren. Je hebt er dan zelf geen omkijken naar, en bovendien geniet je de volle garantie op de werkzaamheden.

Hoeveel kost de traprenovatie en waarom

  • Keuze 1: Wat voor vorm heeft jouw trap. Voor veel bedrijven doet de vorm van je trap er wel degelijk toe. Een rechte trap is gemakkelijker te renoveren dan een trap die een kwart draai of een halve draai maakt. Die treden moeten immers worden bij gezaagd wat behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Laat jij een trap renoveren met eiken, dan zal je ook altijd moeten doorgeven wat de vorm van je trap is. Per uur extra werk wat het traprenovatiebedrijf aan jouw trap heeft ben je ongeveer 45 tot 60 euro arbeidsloon kwijt.
  • Keuze 2: Welke afwerking kies jij voor je trap. Een trap kan op diverse manieren worden afgewerkt. Wil jij een compleet veilig huis, dan kan je antislip profielen laten aanbrengen op je eiken trap. Je weet op die manier zeker dat er geen valpartijen zullen komen door een gladde trap. Tegen bijbetaling kan je ook kiezen voor een led verlichting op je trap.
  • Keuze 3: Laat je gelijk een nieuwe trapleuning plaatsen. Je kan er uiteraard voor kiezen om een nieuwe trapleuning te laten plaatsen in combinatie met je nieuwe overzettreden. Je bent dan een bedrag van ongeveer 100 euro per strekkende meter extra kwijt aan de demontage van je oude trapleuning en de montage van je nieuwe eiken trapleuning.

Besparen met tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een traprenovatie met eiken heeft een lange levensduur. Het is fijn om daar nog voor de aanschaf al op te besparen. Dat doe je met offertes. Die vraag je binnen een minuut op. Jouw voordeel kan daarna oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

5x Valse vooroordelen traprenovatie

Af en toe zal je trap aan renovatie toe zijn. Dit is

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het

Handige weetjes over trap renoveren

Is je trap verouderd en eigenlijk wel toe aan een flinke opknapbeurt?