Kosten nieuwe trap

Je eigen huis is een waardevol bezit. Als woningbezitter is het dan ook heel belangrijk dat jouw huis er pico bello uit ziet. Wanneer je in je huis aan het werk gaat zal je doorgaans eerst moeten kijken naar de basis elementen die intensief gebruikt worden. Je mag dan denken aan bijvoorbeeld je vloeren en muren. Ook je trap moet je vooral niet vergeten. Dit zijn namelijk zaken die intensief worden gebruikt en dan ook behoorlijk aan slijtage onderhevig zijn. Een trap is bovendien een onderdeel van je huis wat behoorlijk bepalend is voor het uiterlijk. Het is dan ook goed om zo nu en dan eens te kijken naar de conditie van je trap.

oude trap schuren

Hoeveel kost een nieuwe trap

De standaard trap die in je huis zit is doorgaans gebouwd om daar gedurende de levensduur van jouw huis te blijven zitten. Het moet heel gek lopen wil jij een compleet nieuwe trap nodig hebben. In de meeste gevallen kan je er dan ook mee volstaan dat jouw trap opnieuw wordt afgewerkt met materialen die daarvoor bestemd zijn.

Die materialen zijn heel divers en ze zijn er bovendien in verschillende prijscategorieën. Het is goed om voordat je een trap laat te renoveren te kijken naar wat er verder in je

huis aan vloerbekleding aanwezig is. Heb jij laminaat liggen in je huis, dan is het een voor de hand liggende keuze om ook je vloer te laten afwerken met laminaat. Heb jij een eiken parketvloer in je huis, dan laat je jouw trap ook afwerken met eiken waardoor hij helemaal past bij je vloeren. Wanneer je gaat kijken naar de bekleding van een trap kom je er al snel achter dat niet iedere trap hetzelfde is. Je hebt een rechte trap maar ook een trap met één of meerdere draaien. Het kan ook zijn dat er gebruik is gemaakt van een spiltrap in jouw huis. Iedere trap heeft zijn eigen manier van renoveren nodig en heeft dan ook zijn eigen kostenplaatje.
Natuurlijk wil jij weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn als je een trap laat renoveren. We hebben gekeken naar de mogelijkheden die het meeste worden toegepast. Daarbij gingen we uit van een standaard trap met 12 treden. We maakten onderscheid in prijs tussen een open en een gesloten trap. Een open trap heeft geen stootborden zitten aan het eind van de treden terwijl een gesloten trap dit wel heeft.

Welk type trap wil je hebben Wat zijn de kosten voor een open trap Wat zijn de kosten voor een gesloten trap
Laminaat trap Ongeveer 1650 euro Ongeveer 2450 euro
Eikenhouten trap Ongeveer 2550 euro Ongeveer 3550 euro
PVC trap Ongeveer 1850 euro Ongeveer 2650 euro
Tapijt trap Ongeveer 950 euro Ongeveer 1550 euro
Linoleum trap Ongeveer 1300 euro Ongeveer 1550 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je een handige klusser; in dat geval kan je een compleet doe het zelf pakket voor traprenovatie kopen en daarmee aan de slag gaan. Je bent dan wel behoorlijk wat tijd kwijt en je mist de garantie op de trap die je wel had gehad als deze door een professioneel bedrijf was geplaatst. De prijs wordt wel lager. Ga maar uit van de helft van dit schema.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Geef jij al het werk liever uit handen en wil je gewoon een mooie nieuwe trap; in dat geval geef je de hele klus uit handen aan een trap renovatie bedrijf. Je krijgt garantie op de werkzaamheden en mag bovenstaande tarieven hanteren.

Hoe is het prijskaartje van een nieuwe trap samengesteld

Het prijskaartje van een nieuwe trap bepaal je vooral door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een nieuwe trap koopt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel onderhoud wil jij aan je trap hebben. Een trap die bekleed is met tapijt zal je regelmatig moeten zuigen om te voorkomen dat het een stofnest wordt. Een trap die bekleed is met een gladde afwerking kan volstaan met ene nat doekje. Het is maar net hoeveel onderhoud jij aan een trap wil hebben wanneer je kiest voor een nieuwe trap.
  • Keuze 2: Welke levensduur vind jij belangrijk. Een trap van het duurste soort, eiken, is een trap die de langste levensduur heeft. Eiken is een behoorlijk stootvast materiaal wat bovendien gewoon kleurecht is. Je krijgt dus niet te maken met een print die wegslijt. Een dergelijke trap heeft een levensduur die wel twee keer zo hoog kan zijn als die van een pvc of laminaat trap.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De eenvoudigste manier om te besparen op een nieuwe trap is door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag je direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!