Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten traprenovatie pvcKosten traprenovatie pvc? De trap in jouw huis heeft het behoorlijk te verduren. Het is niet voor niets dat in veel huizen de trap er haveloos bij staat. Wanneer jouw trap jou en doorn in het oog is, en je deze het liefste liet renoveren, kan je kiezen voor meerdere materialen. Wij keken voor jou naar een materiaal wat vanwege de prijs en het gemakkelijke onderhoud vaak wordt gekozen; pvc. We informeerden naar eigenschappen en de prijs en kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Waarom zou jij je trap laten renoveren met pvc

Je trap renoveren is iets wat je het liefste niet al te vaak doet. Het is een redelijk kostbaar karwei en het materiaal laat zich maar lastig op maat maken. Met een renovatie met pvc heb je alvast wat punten gescoord. Het materiaal is namelijk niet echt kostbaar, en het pvc is heel gemakkelijk met een stanleymes op maat te snijden. Pvc is bovendien in heel veel prints te koop. Je kan denken aan de houtprint, maar wanneer je kiest voor vinyl heb je de keuze uit meerdere prints. De eigenschappen zijn ongeveer hetzelfde.

Hoeveel kost een traprenovatie met pvc

Een traprenovatie met pvc kan je zelf doen, maar je kan het ook laten doen. We keken voor jou naar de kosten van beide gevallen. We keken naar het materiaal wat je nodig hebt en naar de arbeidskosten om de traprenovatie uit te voeren. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor traprenovatie koop je Specificaties Berekening van de prijs Prijs
Vinyl traprenovatiedelen Per 4 stuks verpakt

Afmeting 100 bij 30 cm

Per pakket 41 euro
Vinyl traprenovatiedelen stootborden Per 4 stuks verpakt

Afmeting 100 bij 30 cm

Per pakket 41 euro
Vinyl traprenovatiedelen Per 4 stuks verpakt

Afmeting 130 bij 30 cm

Per pakket 49 euro
Vinyl traprenovatiedelen stootborden Per 4 stuks verpakt

Afmeting 100 bij 30 cm

Per pakket 49 euro
Stoffeerder Hele trap stofferen met vinyl Totaalprijs Tussen 390 en 500 euro
  •  Als je als klusser handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan zou je nog kunnen overwegen om zelf een trap te renoveren met vinyl. Je koopt de materialen en met het volgen van de handleiding heb jij een prachtig gerenoveerde trap. Je bespaart op die manier het arbeidsloon van een stoffeerder. Denk er wel aan dat je de traptreden goed afmeet voor je ze plaatst. Liever in eerste instantie wat te groot dan te klein.
  • Als je als klusser een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je natuurlijk altijd kiezen om samen met een klussenbedrijf of een stoffeerder jouw trap te renoveren. Je maakt zelf de trap leeg en verwijdert eventuele maantjes of lijmresten van oude trapbekleding voordat het renovatiebedrijf aan de slag gaat. Je bespaart op deze manier een behoorlijke som geld die kan oplopen tot wel 200 euro.
  • Als je als klusser niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het renoveren van jouw trap met pvc over aan de stoffeerder. Je betaalt het volledige bedrag aan arbeidsloon, maar voor die prijs wordt wel jouw hele trap gerenoveerd. Je hebt er geen omkijken naar, en je hebt zelfs de volle garantie op de werkzaamheden.

De opbouw van de prijs

  • Keuze 1: Wat voor trap heb jij. Een gesloten trap heeft minder delen pvc nodig dan een open trap. Het is om die reden dat een gesloten trap net wat goedkoper uitpakt wanneer je deze laat bekleden dan een open trap.
  • Keuze 2: Hoe groot is jouw trap. Een kleine trap is een stuk goedkoper om te renoveren dan een grote trap. Zeker met een pakket waarbij de treden per 4 stuks worden verkocht is het lonend om ook een kleinere trap te renoveren. De prijs zal door de prijsstelling van de materialen navenant oplopen. Alleen een webwinkel zal per aantal pakketten pvc trapdelen nog wel eens korting willen geven.
  • Keuze 3: Hoe breed is jouw trap. De trapdelen van een smalle trap zijn een stuk goedkoper dan die van een bredere trap. Het totaalplaatje wordt dus absoluut bepaald door de breedte van je trap. Voor de stoffeerder zal het trouwens in het geheel vrij weinig uitmaken.
  • Keuze 4: Laat jij nog sierprofielen plaatsen. Je kan ervoor kiezen om jouw trap te laten voorzien van sierprofielen. Dit maakt de prijs per traptrede wel wat duurder, maar het uiterlijk van je trap wordt er gelijk veel mooier door.

Praktische tips

Een traprenovatie is iets waar je jaren mee doet, maar waar je direct op wil besparen. Dat kan met onderstaande tips. Je bespaart tot 30 procent wanneer je offertes op vraagt met deze button.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je