Traprenovatie Hout

Traprenovatie HoutTraprenovatie Hout is sinds jaar en dag één van de populairste materialen voor wat het renoveren van een trap betreft. Belangrijk is wel om er rekening mee te houden dat lang niet elke houtsoort geschikt is voor het renoveren van een trap. Wil jij er zeker van zijn dat jouw trap niet alleen over een warme en aantrekkelijke uitstraling komt te beschikken, maar wil je er bovendien jarenlang plezier van kunnen ondervinden? In dat geval is het vooral interessant om te kijken in de richting van eikenhout. Zo ontstaat een werkelijk prachtige trap welke in elk type woning optimaal tot haar recht kan komen. Ook meer weten over de kosten die zijn verbonden aan houten traprenovatie? Het is perfect mogelijk hier op deze pagina!

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Inhoud

Waarom kiezen voor een traprenovatie hout?

Traprenovatie hout is door de jaren heen bijzonder populair gebleken. Dit heeft voor een groot deel natuurlijk te maken met het tijdloze karakter waar een trap van hout over beschikt. Echter moet het gezegd dat dit lang niet het enige voordeel is welke aan een houten trap is verbonden. Wil je graag te weten komen op welke andere voordelen je nog kan rekenen bij de keuze voor een traprenovatie hout? Wij hebben ze alvast even voor je op een rijtje gezet.

  1. Hout is een warm materiaal waardoor ze altijd comfortabel aanvoelt;
  2. Hout heeft ook een warme en daardoor gezellige uitstraling;
  3. Een houten trap heeft een tijdloos karakter en blijft bijgevolg altijd aantrekkelijk;
  4. Een trap van hout kan in werkelijk elk type van interieur tot haar recht komen;
  5. Houten traprenovatie valt vaak reeds binnen één dag te realiseren;
  6. De prijs van houten traprenovatie ligt veel lager ten opzichte van een compleet nieuwe trap die in hout moet worden gerealiseerd;

Naast bovenstaande is het zo dat houten traprenovatie ook geschikt is voor een grote groep mensen, ongeacht de financiële middelen die ze voor handen hebben. Door te kiezen voor beukenhout beperk je bijvoorbeeld de kosten terwijl je bij eikenhout bent verzekerd van de meest optimale kwaliteit en duurzaamheid. Kiezen voor traprenovatie hout zorgt er dan ook steeds voor dat je kiest voor een traprenovatie die geheel op maat van jouw budget kan gebeuren. Twijfel dus niet langer en kies ook voor jouw traprenovatie voor hout!

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

De hierboven aangehaalde voordelen zijn natuurlijk stuk voor stuk bijzonder interessant. Ze zijn echter niet het enige waar je rekening mee dient te houden. Net zoals elk materiaal waarmee traprenovatie kan worden uitgevoerd zijn er ook aan hout niet alleen maar voordelen, maar ook nadelen verbonden. Het spreekt voor zich dat we ook deze nadelen even netjes op een rijtje hebben gezet middels onderstaande opsomming.

  1. Een houten trap vereist onderhoud. In vergelijking met tal van andere materialen waarmee je een trap kan afwerken heb je naar een houten trap dus iets meer omkijken. Je krijgt er natuurlijk wel heel wat moois voor in de plaats.
  2. Afhankelijk van het type hout waarvoor je hebt gekozen evenals de constructie waar de trap over beschikt is het mogelijk dat ze gaat kraken op het ogenblik dat je er gebruik van maakt. Dat is natuurlijk erg vervelend en iets wat veel mensen graag willen voorkomen. Bespreek dit dus zeker met het traprenovatiebedrijf welke je onder de arm gaat nemen. Zo voorkom je vervelende verrassingen.
  3. Hou er rekening mee dat een trap die wordt gerenoveerd met hout over een relatief broos karakter kan beschikken. Een houten trap kan dan ook op tal van verschillende manieren beschadigingen oplopen. Wil je dit risico zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is kiezen voor een eikenhouten trap wellicht veruit de interessantste keuze.

Hoeveel kost een traprenovatie met hout?

Bovenstaande informatie heeft ongetwijfeld reeds duidelijk gemaakt dat een houten trap op tal van verschillende manieren kan worden gerealiseerd. In het bijzonder het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt speelt een zeer belangrijke rol. Het spreekt immers voor zich dat er op de markt verschillende houtsoorten zijn terug te vinden die elk over hun eigen, specifieke eigenschappen beschikken. In eerste instantie is er bijvoorbeeld beukenhout. Veel mensen kiezen voor een traprenovatie met beukenhout omdat deze op vlak van kostprijs voordeliger is in vergelijking met eikenhout. Dit betekent concreet dat je voor het laten uitvoeren van een traprenovatie met beukenhout kan rekenen op de onderstaande kostprijs.

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Complete traprenovatie met beukenhout Gemiddeld zo’n 3.500 euro

De bovenstaande kostprijs geldt voor een complete trap, dus niet alleen de afwerking in beukenhout, maar wel de volledige trap inclusief de constructie waarover ze beschikt. Dit gezegd zijnde is het eigenlijk zo dat deze kostprijs relatief gezien vrij goed meevalt. Ben jij toch eerder een fan van eikenhout? In dat geval moet je, je de vraag stellen of de bestaande constructie van je trap moet worden vervangen of niet. Is deze nog steeds in een goede staat en wil je gewoon de afwerking van je trap veranderen? In dat geval is het uiteraard mogelijk om gebruik te maken van overzettreden van eikenhout. Wat dit betreft kan je rekening houden met de kostprijs zoals in de onderstaande prijstabel aangegeven.

Soort traptreden Gemiddelde kostprijs
Traptreden van eikenhout Gemiddeld zo’n 67 euro per traptrede

Bespaar tot 30% op de kosten voor jouw traprenovatie met hout

Mensen die over een grote hoeveelheid aan persoonlijke eisen beschikken met betrekking hun traprenovatie van hout zullen al snel kunnen vaststellen dat ze rekening moeten houden met een niet onaanzienlijk prijskaartje voor hun traprenovatie. Het kan echter ook anders. Niet alleen is het mogelijk om te besparen op bijvoorbeeld de voorrijkosten bij traprenovatie, daarnaast loont het ook altijd de moeite om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door dit te doen en door de offertes met elkaar te vergelijken ben je altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor jouw traprenovatie. Klinkt dat ook als muziek in je oren? Twijfel dan niet langer en bespaar ook tot 30% op je traprenovatie hout kosten gewoon door offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!