Kosten betonnen trap + bekleden

De tijd dat trappen standaard van hout werden gemaakt ligt achter ons. Hout mag dan namelijk een mooi sfeervol materiaal zijn; er kleven ook nogal wat nadelen aan. Een van die nadelen is het feit dat hout op den duur behoorlijk gehorig kan worden. Treden van hout zullen na verloop van tijd gaan wijken waardoor de trap gaat kraken. Het is om die reden dat steeds vaker trappen van beton worden gemaakt.

Als jij je trap wil laten vervangen

Wil jij jouw houten trap laten vervangen door een betonnen exemplaar? In dat geval moet je er rekening mee houden dat jou een flinke verbouwing te wachten staat. Het resultaat mag er echter zijn. Jouw huis heeft na het plaatsen van een betonnen trap een veel moderner uiterlijk en het wooncomfort is behoorlijk toegenomen. Natuurlijk vraag jij je af hoeveel het zal gaan kosten om een betonnen trap te plaatsen.

Hoeveel kost een betonnen trap

We informeerden voor jou bij een aantal trappenleveranciers naar de kostprijs van betonnen trappen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor trap koop je Specificaties Wat zit er in de prijs Prijs
Een betonnen trap Betonnen rechte trap, ter plaatse gegoten voor jou Per trap, inclusief arbeidsloon 1250 euro
Een betonnen trap Betonnen trap met één draai, ter plaatse gegoten voor jou Per trap, inclusief arbeidsloon 1600 euro
Een betonnen trap Betonnen trap met één draai, prefab gemaakt voor snelle plaatsing Per trap, inclusief arbeidsloon 1950 euro
Een betonnen trap Betonnen rechte trap, prefab gemaakt voor snelle plaatsing Per trap, inclusief arbeidsloon 1450 euro
Bekleding van een betonnen trap Betontrap bekleden met laminaat Per trap, inclusief arbeidsloon 1650 euro
Bekleding van een betonnen trap Betontrap bekleden met eiken Per trap, inclusief arbeidsloon 1800 euro
  •  Ben jij handig aangelegd, dan verwijder je zelf de oude houten trap uit je huis. Je kan de trapdelen vervolgens afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Ben jij een beetje handig aangelegd, dan laat je het verwijderen van je oude trap over aan het bedrijf wat de betonnen trap komt leveren. Je kan wel zelf de oude delen van je trap afvoeren.
  • Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden rondom het plaatsen van jouw nieuwe betonnen trap uitvoeren door de leverancier van de trap. Het bespaart je behoorlijk wat werk en je hebt de zekerheid dat jij de volledige garantie krijgt op de werkzaamheden.

De samenstelling van de prijs

  • Keuze 1: Hoe groot is de trap die jij wil aanschaffen. Een betonnen trap heeft standaard 16 treden. Wil jij een trap hebben die hoger is dan die norm, dan zal je daarvoor moeten bijbetalen. De machine die de trap giet moet daar namelijk speciaal op worden ingesteld. Is jouw trap lager dan 16 treden, dan zal je ook moeten bijbetalen vanwege het veranderen van de instellingen van de machine.
  • Keuze 2: Wat voor vorm moet de trap hebben. Een rechte trap is altijd een stuk goedkoper om te produceren dan een trap met een kwart draai. Je zal dan ook altijd moeten bijbetalen voor een trap met een kwart draai erin verwerkt.
  • Keuze 3: Heb jij de ruimte om je trap ter plekke te laten gieten. Een trap die ter plekke wordt gegoten is goedkoper dan een trap die prefab wordt gemaakt en vervolgens naar jou wordt vervoerd. Dat komt doordat een prefab trap met speciaal vervoer moet worden aangeleverd. Het is dus altijd goedkoper om je trap ter plekke te laten maken.
  • Keuze 4: Met welk materiaal wil jij de betonnen trap laten bekleden. Een betonnen trap zal je altijd moeten laten bekleden om hem mooi in je huis te laten Je kan daarvoor kiezen uit diverse materialen. De meeste mensen kiezen voor laminaat overzettreden, maar je kan ook kiezen voor overzettreden van eiken. Eiken is wat duurder dan laminaat overzettreden. Kies je daarentegen voor vinyl, dan is jouw trap wat goedkoper af te werken. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.
  • Keuze 5: Ga jij je betonnen trap bekleden of laat jij je betonnen trap bekleden. Het bekleden van een betonnen trap is een klus die je prima zelf kan uitvoeren wanneer je een beetje handig bent aangelegd. Heb jij geen finesse met het leggen van vloeren en trapdelen, dan kan je dit het beste overlaten aan een stofferingsbedrijf. Dit zal voor een tarief berekend op een aantal uurlonen jouw trap bekleden.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Jij kan heel goed besparen op een mooie betonnen trap met offertes. Je kan er meerdere opvragen met één muisklik. Jouw voordeel kan daarbij oplopen tot wel 30 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!