Informatie en advies over traprenovatie

Gratis en vrijblijvend

Kosten trap op maatKosten trap op maat? Je huis is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Iedereen heeft zo zijn eigen stijl wanneer het aankomt op het inrichten van zijn of haar huis. Het is dan ook heel prettig wanneer je bij het inrichten van jouw huis ook je eigen stempel kan drukken op je interieur. Je meubels zijn maar één kant van dat geheel. Een andere zaak waarin jouw smaak naar voren kan komen is de vloer en je trap. Een trap – zeker wanneer hij op een opvallende plek in je huis zit – kan een echte blikvanger zijn. In dat geval is een standaard trap natuurlijk een optie, maar je maakt jouw huis helemaal af met een trap die op maat voor jouw huis is ontworpen.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Hoeveel kost een trap op maat

Een trap op maat laat je maken door de timmerman of in de timmerfabriek. Bij het ontwerp kijk je goed naar de rest van je inrichting en je geeft jouw specifieke wensen door aan de timmerman. Deze zal jouw wensen verwerken in de nieuwe trap voor in je huis. Zo’n trap op maat klinkt als iets wat alleen de upperclass zich kan permitteren maar dat valt reuze mee. Een basic steektrap zonder stootborden kan je net zo goed in een design model en op maat laten maken. Hierdoor voeg jij een design accent toe aan

je huis voor een uiterst aantrekkelijke prijs. Wil je toch een trap die een wat meer chique uitstraling heeft, dan kan je kiezen voor een design trap die met één of twee kwarten loopt. Een dergelijke trap loopt als het ware rond. Bij de afwerking van zo’n trap wordt vaak gezorgd voor stootborden. Dit is vooral uit praktisch oogpunt omdat je anders een hoop stof van de trap krijgt maar ook voor de veiligheid om val en glijpartijen te voorkomen.
Een dergelijke trap kan je op maat laten maken met traptreden in een bepaalde vorm of je mag denken aan een afwijkende hoogte omdat jouw plafonds hoger of juist lager dan de standaard zijn. Een trap op maat is een extra kostenplaatje wat wel direct voor een stuk meer persoonlijke sfeer in je huis zorgt. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt zal zijn aan een trap op maat die door de timmerman of in de timmerfabriek gemaakt moet worden. We gingen voor jou op onderzoek uit en kwamen tot de volgende bevindingen. We hebben in het onderstaande overzicht de prijs voor een trap op maat genoemd maar ook de prijs van een standaard trap van dat type zodat je zelf een vergelijking kan maken.

Wat voor soort trap wil je laten maken Wat is de kostprijs van een trap op maat gemaakt Wat is de kostprijs van een standaard trap die niet op maat is gemaakt Wat zijn de montagekosten
Open steektrap in vurenhout 1150 euro 675 euro Gemiddeld 450 euro
Gesloten trap met één kwart in vurenhout 1275 euro 950 euro Gemiddeld 550 euro
Gesloten trap met twee kwarten in eikenhout 3550 euro 2950 euro Gemiddeld 650 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan monteer je zelf de trap op zijn plek nadat hij bij jou is afgeleverd. Je bespaart op dat moment de montagekosten zoals ze in de laatste kolom vermeld staan.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben je totaal niet handig aangelegd en wil je jouw trap op maat in je woning geplaatst hebben, dan kies je voor het totaalplaatje inclusief de montage zoals deze in de laatste kolom staat weergegeven.

Hoe is het prijskaartje van een trap op maat samengesteld

Het prijskaartje van een trap op maat wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een trap bestelt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel ruimte heb je voor je trap. Heb jij ruimte voor een normale trap die normaal loopt, dan kies je het handigste voor een rechte trap. Deze optie is altijd nog de goedkoopste van allemaal. Bovendien kan je de ruimte onder de trap nog praktisch gebruiken voor bijvoorbeeld een voorraadkast. Heb je ruimte voor een trap in een hoek van je huis, kies dan voor een trap met één kwart erin verwerkt. Hierdoor krijg je een draaiende trap. Heb je maximale ruimte voor jouw trap in je huis, kies dan voor de duurste optie met twee kwarten erin verwerkt. Jouw trap is dan echt een blikvanger.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Voor een trap is vurenhout het meest gebruikte materiaal. Je kan er echter ook voor kiezen om je trap te laten uitvoeren in eikenhout. Dit materiaal is duurder maar ook duurzamer. Het heeft een veel langere levensduur waardoor je optimaal kan blijven genieten van jouw trap op maat.
  • Keuze 3: opties. Er zijn vele opties waaruit je kunt kiezen. Denk bijv. ook aan een traplift.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op een houten trap op maat is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale leveranciers waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 20 procent.

Denk ook aan: ongediertebestrijders

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er allemaal bij traprenovatie kijken?

Is de trap in je woning toe aan een vernieuwing? Dan is

5x Valse vooroordelen traprenovatie

Af en toe zal je trap aan renovatie toe zijn. Dit is

7x Tips trap laten renoveren

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw