Kosten traprenovatie Praxis

De trap in je huis heeft het zwaar te verduren. Jij en je gezin lopen er meermalen per dag op en af. Aangezien een trap van hout is gemaakt begint deze na verloop van jaren te slijten. De gevolgen zijn zichtbaar. De trap raakt afgesleten en is niet meer het toppunt van schoonheid. Natuurlijk wil jij op zo’n moment je trap opknappen. De meest gebruikte methode om een trap te renoveren is met traprenovatie treden. We keken voor je naar de merken die de Praxis hanteert.

Het voordeel van traprenovatie met Praxis

Als je een trap gaat renoveren zou je natuurlijk alle onderdelen voor deze klus kunnen kopen bij een webwinkel. Wat er dan gebeurt is dat je de onderdelen pas ziet wanneer het pakket aankomt bij jou thuis. Het is prettiger om de delen eerst te hebben gezien voordat je ze koopt. Dat is mogelijk met een bouwmarkt. De Praxis heeft grote stores waar jij alle merken en producten kan zien voordat je ze koopt. Heb je op dat moment geen vervoer, dan kan je ervoor kiezen om alle materialen voor jouw traprenovatie bij jou thuis te laten bezorgen.

Hoeveel kost traprenovatie bij Praxis

We keken voor je hoeveel je kwijt bent bij Praxis voor traprenovatie. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat wil je kopen Specificaties Hoe is de prijs berekend Prijs
Overzettrede JéWé traprenovatietrede

Laminaat

100 cm bij 30 cm

Per stuk 30 euro
Overzettrede JéWé traprenovatietrede

Laminaat

130 cm bij 38 cm

Per stuk 43 euro
Overzettrede Cando traprenovatietrede

Vinyl 100 cm bij 30 cm

Per stuk 35 euro
Overzettrede Cando traprenovatietrede

Vinyl 130 cm bij 38 cm

Per stuk 63 euro

 

Spin tool Per stuk 27 euro
Montageservice Op basis van uurloon Per uur 45 euro
  • Als je als doe het zelf handig bent aangelegd. Ben jij handig aangelegd als klusser, dan kan je zelf prima de traprenovatie uitvoeren. De laminaat traprenovatie is heel geschikt omdat het materiaal een lange levensduur heeft en erg lang meegaat. Het laminaat op maat maken gaat heel gemakkelijk zolang je de spin tool gebruikt.
  • Als je als doe het zelf een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd als klusser maar zie je het niet zitten om laminaat op maat te maken, dan koop je de vinyl overzettreden. Deze maak je net wat gemakkelijker op maat. Ook hier kan je het beste de spin tool bij gebruiken.
  • Als je als doe het zelf niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan zou je kunnen overwegen om een montageservice in te huren. Die kan je regelen bij Praxis waarna ze tegen vergoeding van een uurloon jouw aangeschafte materialen komen leggen.

De prijs van traprenovatie bij Praxis

  • Keuze 1: Hoe handig ben jij aangelegd. Ben jij heel handig aangelegd als klusser, dan kan je het beste de traptreden van laminaat aanschaffen. Deze treden moet je – net als laminaat – op maat maken met de zaag of de snijder. Deze methode is het moeilijkste maar daarbij is het resultaat wel het duurzaamste. Ben jij niet zo heel handig aangelegd als klusser, dan kan je traptreden van vinyl aanschaffen. Deze snijd je gemakkelijker op maat met een stanleymes. De methode is wat duurder maar bespaart jou nog altijd de kosten van een klusbedrijf.
  • Keuze 2: Welke extra’s kies je. Wil jij je trap extra mooi afwerken, kan je extra’s kiezen uit de serie van Praxis. Je kan kiezen voor profielen maar je kan ook kiezen voor antislip tape over je treden heen. Dat laatste is overigens geen luxe maar pure noodzaak wanneer je kinderen hebt. Je wil immers geen valpartijen in je huis.
  • Keuze 3: Ga je zelf aan de slag of laat je de trap renoveren. Je kan ervoor kiezen om de materialen kopen en vervolgens een klusteam te laten langs komen om jouw trap te renoveren. Dat kan je regelen bij de klantenservice van Praxis. Het klusteam komt langs tegen vergoeding aan de hand van een uurtarief of een totaalprijs.
  • Keuze 4: Heb je vervoer. Heb jij vervoer voor je traprenovatiematerialen, dan kan je alles gelijk zelf meenemen naar huis. Heb jij geen vervoer beschikbaar; geen probleem. Je bekijkt de producten in de winkel en bestelt ze vervolgens waarna ze bij jou thuis worden afgeleverd.

Besparen doe je zo

  • Wacht de aanbiedingen af. Praxis heeft geregeld aanbiedingen waar jij van kan profiteren. Je kan op die manier jouw trap renoveren met een korting van een behoorlijk percentage. Dat klust net wat voordeliger.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij je aangeschafte materialen laten monteren bij jou thuis, dan kan je natuurlijk ook zelf een klusser inhuren. Met één druk op de onderstaande knop kun je vrijblijvend offertes aanvragen en gelijk met elkaar vergelijken. Het voordeel hiervan is dat je tot wel 30% kunt besparen op jouw kosten door de offertes met elkaar te vergelijken.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!