Informatie en advies over traprenovatie

Gratis en vrijblijvend

Kosten trapleuningenKosten trapleuningen? In jouw huis staat de veiligheid van jou en je kinderen uiteraard voorop. Jij wil dan ook niet dat er ongelukken op je trap gebeuren. Het is om die reden dat het goed is om naar je trapleuningen te kijken. Vaak zijn die er bij de oplevering van je huis gemonteerd, waarna jij er nooit meer naar omkijkt. Trapleuningen die intensief worden gebruikt kunnen echter los gaan zitten. Het is in dat geval een goed idee om je trapleuningen aan te schroeven, en zo nodig te vervangen. Ook wanneer jouw trapleuningen lelijk beginnen te worden door het intensieve gebruik kan vervanging geen kwaad.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Welke soorten trapleuningen zijn er

Trapleuningen zijn er in meerdere soorten en maten. Welke trapleuning jij standaard in je huis hebt zitten hangt af van het bouwjaar van je woning. Doorgaans is de trapleuning met hout gemaakt, maar een modern huis is wellicht voorzien van een rvs trapleuning. We hebben een paar soorten op een rijtje gezet.

 • Trapleuning RVS. De trapleuning RVS is een mooie strakke moderne trapleuning. Het is een holle leuning met een doorsnede van 45 mm.
 • Trapleuning Aluminium. De betaalbaardere metalen trapleuning is van aluminium gemaakt. Ook deze trapleuning is hol en heeft een doorsnede van 45 mm.
 • Trapleuning hardhout. De hardhouten trapleuning is uiteraard massief. Hij is oerstevig maar zal goed gemonteerd moeten worden op de houders. Het materiaal laat zich wat lastig monteren. De hardhouten trapleuning is 45 mm dik.
 • Trapleuning grenen. De grenen trapleuning is eveneens massief. Hij is heel stevig en door het materiaal is deze gemakkelijk te monteren. Denk eraan dat het materiaal wel los kan gaan zitten door intensief gebruik. Ook deze trapleuning is mm dik. Een grenen trapleuning laat zich nog redelijk gemakkelijk overschilderen.
 • Trapleuning wengé. Dit is een metalen trapleuning met een modern wengé uiterlijk. Deze trapleuning is hol en hij is ongeveer 4 bij 4 cm.

Hoeveel kost een trapleuning

 

Wat voor trapleuning koop je Specificaties Wat zit er in de prijs Prijs
Trapleuning RVS 270 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 73 euro
Trapleuning RVS 100 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 27 euro
Trapleuning Aluminium 270 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 53 euro
Trapleuning aluminium 100 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 21 euro
Trapleuning hardhout 270 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 38 euro
Trapleuning hardhout 100 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 18 euro
Trapleuning grenen 270 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 35 euro
Trapleuning grenen 100 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 16 euro
Trapleuning Wengé 270 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 78 euro
Trapleuning Wengé 100 cm lang Per trapleuning, zonder leuninghouders 30 euro

 

 • Handige klusser. Ben je handig aangelegd, dan bevestig jij de trapleuningen zelf. Denk eraan dat je de trapleuninghouders goed in de muur verankert. Er komt een hoop druk op te staan wanneer jij je vast houdt aan de trapleuning. Denk eraan dat je eventueel een tweede trapleuning op een lagere hoogte monteert wanneer je kinderen hebt.
 • Een beetje handige klusser. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan koop jij de materialen voor je trapleuning, maar je laat ze bevestigen door een klussenbedrijf. Op die manier weet je zeker dat jouw trapleuning goed in de muur verankerd zit. Veiligheid is tenslotte een onbetaalbaar iets.
 • Onhandige klusser. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat jij de trapleuning monteren door een klussenbedrijf. Voor het bestellen van de trapleuning maak je gebruik van de service van een bouwmarkt of een online leverancier. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Jouw factuur toegelicht

 • Keuze 1: Welke vorm heeft jouw trap. We gingen bij het prijsvoorbeeld uit van een rechte trap, een trap met een halve bocht of een kwart bocht. Hierbij zijn normale trapleuningen in de bouwmarkt te koop aangezien er geen draaien in hoeven te zitten. Heb jij echter een wenteltrap, dan is het verstandig om een trapleuning te laten maken voor jouw trap. Een dergelijke trapleuning loopt rond en dat is niet in de bouwmarkt verkrijgbaar. Een smederij kan in dat geval tegen meerprijs een trapleuning voor je produceren.
 • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Een trapleuning kan je kiezen in meerdere materialen. Daarbij kan je vooral kiezen voor design. Denk eraan dat een trendgevoelige trapleuning op een gegeven moment uit de mode zal raken waardoor je waarschijnlijk een nieuwe wil kopen. Een trendgevoelige trapleuning zal bovendien duurder zijn dan een neutrale trapleuning.

Gemakkelijk besparen

Zoals je weet bestaat de grootste kostenpost uit de arbeidskosten. Je kunt hier dan ook op gaan besparen door mee te helpen.

 • Meerdere projecten. Stel je laat je trap schilderen, dan is het verstandig om direct ook je kozijnen te laten schilderen indien nodig. Zo kun je namelijk onderhandelen over de prijs met de schilder.
 • Werk met een bedrijf uit jouw omgeving. Een bedrijf wat in je eigen omgeving zit zal weinig reiskosten hoeven te maken als ze naar je toe komen. Ook de apparatuur en materialen hoeven niet ver mee te reizen. Het prijsvoordeel hiervan vind je terug op je factuur want je hoeft zeer weinig voor de voorrijkosten te betalen. Dat is een besparing van zomaar even 60 euro.
 • Vraag offertes op. Aangezien het om maatwerk gaat is het verstandig om meerdere offertes van diverse vakmannen te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de totale kosten besparen.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een trapleuning en de eventuele montage hiervan door offertes op te vragen. Dat doe je in één minuut met onderstaande button. Vergelijken kan jou een voordeel tot 30 procent opleveren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

4x Valkuilen + veelgemaakte fouten traprenovatie

Trappen staan er bekend om vrij snel te slijten. Dat komt doordat

Waarom zou je kiezen voor een HPL trap?

Het betekent niet dat, wanneer je in een nieuwbouwwoning zit, je niks

Handige weetjes over trap renoveren

Is je trap verouderd en eigenlijk wel toe aan een flinke opknapbeurt?