Traprenovatie betonlook

Veel mensen houden van de uitstraling van beton. Men wil er dan ook graag niet alleen buitenshuis, maar ook binnenshuis van kunnen genieten. Het komt dan ook steeds vaker voor dat er wordt gekozen voor bijvoorbeeld een betonlook vloer in huis en ook de trap wordt steeds vaker voorzien van de uitstraling die beton weet te realiseren. Ondanks het feit dat veel mensen houden van een betonlook staat lang niet iedereen er om te springen om een echte betonnen trap te realiseren. Dat hoeft ook niet. Met name wanneer je een traprenovatie door gaat voeren is het steeds mogelijk om je trap te voorzien van een betonlook. Hoe je dat precies voor mekaar kan krijgen wordt meteen duidelijk bij het lezen van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Voordelen van betonlook traprenovatie

Een belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft betrekking tot de reden waarom mensen er nu precies voor zouden kiezen om betonlook te realiseren bij hun trap terwijl ze ook gewoon een volledig nieuwe, betonnen trap kunnen laten plaatsen. In eerste instantie is het zo dat het renoveren van een bestaande trap altijd financieel interessanter is. Dit geldt zeker in het geval van betonlook. In vergelijking met de realisatie van een compleet nieuwe trap van beton is dit echt een veel voordeligere optie. Dat is echter niet alles, want wat ook te denken van de praktische kant van de zaak? Lang niet iedereen beschikt namelijk zomaar over de mogelijkheid om een (nieuwe) betonnen trap in huis te realiseren. In principe kan een betonlook traprenovatie wel steeds zonder problemen worden uitgevoerd.

Naast bovenstaande kan er worden vastgesteld dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een betonlook traprenovatie omdat ze deze stijl niet alleen strak, maar ook tijdloos vinden ogen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld nog steeds een wat verouderde trap in huis die door de tand des tijds is aangetast. Omwille van het feit dat het erg duur is om deze trap te laten vervangen en het zelfs vaak praktisch onmogelijk is om dat te doen wordt er ook door deze mensen gekeken in de richting van een betonlook traprenovatie. Dit geldt in het bijzonder voor eigenaars van een woning met een strakke of een industriële uitstraling.

Nadelen van betonlook traprenovatie

Betekent de bovenstaande informatie dat er alleen maar voordelen zijn verbonden aan de keuze voor betonlook traprenovatie? Natuurlijk niet. Zoals voor elke vorm van traprenovatie geldt ook voor betonlook dat er eveneens enkele nadelen zijn waar je bij stil dient te blijven staan. Echter moet het gezegd dat het hierbij niet zozeer gaat om nadelen, maar wel om aandachtspunten. Wat deze precies zijn wordt duidelijk door middel van dit overzicht:

  • In eerste instantie dien je er altijd rekening mee te houden dat er voor het uitvoeren van een betonlook traprenovatie een harde evenals stabiele ondergrond is vereist. Is deze niet voor handen? Dan is het doorgaans niet mogelijk om de gewenste betonlook te realiseren. Dit op voorhand controleren is een absolute must om mogelijke teleurstellingen in een latere fase te kunnen voorkomen.
  • Het uitvoeren van een betonlook traprenovatie gebeurt steeds door gebruik te maken van zogenaamd microbeton. Het wordt sterk aangeraden om een traprenovatie met dit materiaal te laten doen door een specialist ter zake. Alleen op deze manier zorg je voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat.

Buiten de bovenstaande twee aandachtspunten zijn er eigenlijk niet zoveel factoren waar je rekening mee moet houden. Net als gewone beton is ook microbeton namelijk naadloos en is ze bijzonder onderhoudsvriendelijk. Dit zorgt er voor dat je in de praktijk eigenlijk niet of nauwelijks omkijken zal hebben naar jouw gerenoveerde trap.

Hoeveel kost betonlook traprenovatie?

Zoals reeds aangegeven op deze pagina gebeurt het renoveren van een trap met betonlook steeds door gebruik te maken van zogenaamd microbeton. Omwille van deze reden dient er bij het berekenen van de kosten vooral te worden gekeken naar het kostenplaatje welke aan dit materiaal verbonden is. Doen we dat, dan komen we uit op de onderstaande kosten.

Type kostprijs betonlook traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Kostprijs voor microbeton Tussen 125 & 135 euro per vierkante meter
Volledige betonlook traprenovatie Gemiddeld vanaf 1.500 euro

Bovenstaande kosten geven duidelijk aan dat het realiseren van een betonlook traprenovatie financieel heel wat interessanter is in vergelijking met de plaatsing van een compleet nieuwe trap. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je er graag voor zorgen dat jouw trap terug een aantrekkelijke eye-catcher wordt in je huis zonder dat je daarvoor een aanzienlijk geldbedrag dient te betalen? Dan kan het absoluut de moeite waard zijn om te kijken in de richting van betonlook traprenovatie!

Interessante bespaartips

Wil jij ook graag een betonlook traprenovatie laten uitvoeren? Liggen de standaard kosten echter toch nog net wat te hoog voor jou en zoek je daarvoor nog naar een oplossing? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de volgende bespaartips:

  • Controleer de staat van je trap

In eerste instantie is het belangrijk om de staat van je trap te controleren. Zoals op deze pagina duidelijk aangegeven dient er een solide ondergrond beschikbaar te zijn. Is dat niet het geval? Dan is het mogelijk dat de vakman bepaalde kosten in rekening zal brengen voor het komen bekijken van de trap. Hou bovendien ook rekening met mogelijke extra kosten voor het laten herstellen van de onderliggende constructie waar de trap over beschikt.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Ondanks het feit dat het sterk wordt aangeraden om betonlook traprenovatie uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman kan het nooit kwaad om zelf ook de handen wat uit de mouwen te steken. Vraag gerust aan de vakman waar je bij kan helpen. Zo kan de uiteindelijke kostprijs mogelijks alsnog (aanzienlijk) worden beperkt.

Vergelijk offertes en bespaar op jouw betonlook traprenovatie!

Wil je er graag absoluut zeker van zijn dat je niet teveel moet betalen voor jouw betonlook traprenovatie? In dat geval is het altijd een aanrader om niet zomaar de eerste, de beste offerte die je krijgt te ondertekenen. Vraag verschillende offertes op bij meerdere partijen en beslis na ontvangst van alle offertes welke partij voor jou nu precies het meest interessant is. Het is in de praktijk vaak mogelijk om door het toepassen van deze werkwijze een besparing te realiseren welke kan oplopen tot wel 30 procent op de standaard kostprijs die is verbonden aan het laten uitvoeren van een betonlook traprenovatie.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!