Kosten traprenovatie Cando

De trap in je huis heeft het flink te verduren. Meermalen per dag loop jij samen met je gezin over je trap en die trap is daardoor behoorlijk aan slijtage onderhevig. Jij wil echter een mooie trap hebben en dat is de reden waarom veel mensen hun trap op een gegeven moment gaan renoveren. Een merk wat in veel bouwmarkten te koop is, is Cando. Dit is een merk wat traprenovatie voor doe het zelf heel eenvoudig maakt door de werkzaamheden zoveel mogelijk voor te bereiden. We keken voor je naar de prijzen van een traprenovatie met Cando.

Wat maakt Cando zo aantrekkelijk

Cando is een merk wat zich echt richt op de iets gevorderde en de ver gevorderde klusser. De materialen die je doorgaans bij een bouwmarkt koopt moet je nog helemaal zelf op maat maken. Bij Cando zijn ze echter een stapje voorgegaan. Ze leveren een traprenovatieset die je helemaal zelf mag samenstellen. Je koopt materialen die precies zijn afgepast op jouw trap en daardoor heb je nooit teveel materiaal in huis. De prijs is daarbij alleszins afgestemd op de klusser die ook nog graag wat bespaart door zijn eigen werkzaamheden.

Hoeveel kost een traprenovatie met Cando

  • We hebben voor jou navraag gedaan bij een aantal leveranciers naar de kosten van Cando traprenovatie materialen. We kregen de adviesprijzen door zoals ze in de winkel worden gehanteerd en komen met de volgende bevindingen.
Welk cando product wil je aanschaffen Specificatie product Per welke cando product is de prijs berekend Prijs
Vinyl traprenovatiedelen Per 4 stuks verpakt

Afmeting 100 bij 30 cm

Per pakket 41 euro
Vinyl traprenovatiedelen stootborden Per 4 stuks verpakt

Afmeting 100 bij 30 cm

Per pakket 41 euro
Vinyl traprenovatiedelen Per 4 stuks verpakt

Afmeting 130 bij 30 cm

Per pakket 49 euro
Vinyl traprenovatiedelen stootborden Per 4 stuks verpakt

Afmeting 100 bij 30 cm

Per pakket 49 euro
Overzettrede laminaat 100 bij 30 cm Per stuk 25 euro
Stootbord laminaat 100 bij 30 cm Per 5 stuks 25 euro
Overzettrede laminaat 120 bij 38 cm Per stuk 37 euro
Stootbord laminaat 130 bij 30 cm Per 5 stuks 30 euro
Uitlooptrede Inclusief stootbord Per stuk 75 euro

 

  • Als je een gevorderde klusser met traprenovatie bent. Ben jij een gevorderde klusser dan is het de moeite waard om je trap te renoveren met laminaat. Dit is een materiaal wat net wat moeilijker op maat te snijden is dan vinyl. Daar staat tegenover dat de levensduur doorgaans net wat langer zal zijn dan bij een traprenovatie met vinyl.
  • Als je een beginnende klusser met traprenovatie bent. Heb jij nog niet zo heel veel kluservaring, dan doe je er goed aan om je trap te bekleden met vinyl. Dit is een materiaal waar geen laminaatsnijder of zaag aan te pas komt. Een oneffenheid in je trap heb je zo bedekt of weggewerkt.

Hoeveel betaal jij?

  • Keuze 1: Wat voor soort trap heb je. Cando levert materialen voor zowel de open als de gesloten trap. Houd er wel rekening mee dat je bij een open trap zowel de boven- als de onderkant zal willen bekleden. Hier gaan extra kosten in zitten aangezien je waarschijnlijk extra trapdelen moet gaan kopen. Bij een gesloten trap krijg je te maken met stootborden maar die kosten vergeleken met de onderkant van open traptreden relatief weinig.
  • Keuze 2: Hoe groot is jouw trap. De prijs van de materialen van Cando zijn doorgaans per traptrede berekend. De grootte van jouw trap is dan ook bepalend voor de hoogte van de prijs van de materialen. Denk eraan dat je met een kleine trap per trede dus net zoveel betaalt als bij een grote trede. Er is doorgaans geen staffel in de prijzen van Cando opgenomen.
  • Keuze 3: Wil je extra’s aanbrengen. Wil jij behalve de standaard traprenovatie ook nog extra’s gaan aanbrengen zoals trapprofielen of antislip, dan brengt dit uiteraard meerkosten met zich mee. Het is echter wel goed om hier niet op te besparen. Je wil immers graag jaren naar het resultaat kunnen kijken.
  • Keuze 4: Wil je ook de zijkanten gaan bekleden. Wanneer jij de hele trap wil gaan bekleden, dus inclusief de zijkanten, dan zal je meer panelen moeten aanschaffen. Dit is ook een onderdeel waar meerkosten in gaan zitten. Denk eraan dat het resultaat mooier zal zijn, maar dat zijkanten redelijk lastig zijn.

Nog een paar handige tips

  • Kijk voor aanbiedingen. Juist omdat Cando zo’n veel gebruikt merk is, is het heel verstandig om voor aanbiedingen te kijken. Internetbedrijven en bouwmarkten geven vaak staffelkortingen wanneer je meerdere Cando producten in één keer afneemt.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Cando producten wil je het liefste zo betaalbaar mogelijk hebben. Je kan erop besparen door offertes op te vragen. Dat doe je met één klik op deze button. Jouw voordeel door het vergelijken van offertes kan flink oplopen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!