Kosten moderne trap

 De tijd dat alle huizen eenheidsworst waren ligt al lang achter ons. Vandaag de dag wil jij het liefste je eigen stempel op de huis drukken. Een goede manier om jouw huis te onderscheiden van de grijze massa is bijvoorbeeld door het aanbrengen van een moderne trap. Een trap kan je laten maken door de trappenmaker. Dit is een specialist die houten trappen op maat maakt. We kijken voor jou naar de mogelijkheden voor een moderne trap.

Natuurstenen traprenovatie

Hoeveel kost een moderne trap

Een moderne trap kenmerkt zich doorgaans door open structuur. Er is een stalen hekwerk aan de zijkant gemonteerd wat de trap op zijn plek houdt. Verder zit de trap rechtstreeks in de muur gemonteerd. We kijken voor jou naar de kosten van een dergelijke moderne trap en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk model trap Bij de prijs inbegrepen Prijs voor de trap
Rechte trap Trap productie, afleveren aan huis, BTW. Montage niet inbegrepen 1250 euro
Trap met kwartdraai Trap productie, afleveren aan huis, BTW. Montage niet inbegrepen 1450 euro
Trap met halve draai Trap productie, afleveren aan huis, BTW. Montage niet inbegrepen 1650 euro

 

  •  Zelf de oude trap verwijderen . Ben jij handig aangelegd en zit er al een trap in jouw huis? In het geval kan je op de dag waarop jouw moderne trap wordt gemonteerd alvast je oude trap verwijderen. Dit is een klus je het beste samen met iemand anders kan doen gezien het gewicht van de trap en de afmeting van de onderdelen ervan. De oude delen van het trap je vervolgens afvoeren naar de gemeentewerf. Je bespaart hierdoor behoorlijk op het arbeidsloon. Een moderne trap zelf plaatsen valt niet echt aan te raden. De treden moeten immers goed in de muur verankerd worden en dat kan je maar beter aan de specialist overlaten. 
  • De voorbereidingen doen. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld de trap kunnen laten verwijderen door de trapspecialist.Je kan ook de plek vrij maken waar de trapspecialist aan het werk moet gaan. Zorg ervoor dat losse spullen weggehaald zijn van de trap en rondom je trap. Zorg er ook vast voor dat de trapspecialist een plek heeft waar hij zijn materiaal kan neerzetten.
  •  Niets zelf doen. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je het beste de hele trap laten plaatsen door de trapspecialist. Ook het verwijderen van je oude trap kan je maar beter aan de vakman overlaten. Je betaalt dan wat meer arbeidsloon, maar je weet ook zeker dat je de vorige garantie geniet op jouw moderne trap.

Het prijskaartje van een moderne trap

  • Keuze 1:  wat voor vorm moet jouw trap krijgen. Trap kan laten bouwen in meerdere modellen. Zo heb je de rechte trap oftewel de steektrap. Dit is de goedkoopste manier om een trap te laten bouwen. Kies jij voor een kwart steektrap of een halfslag trap, dan zal je uiteraard meer kwijt zijn.
  •  Keuze 2: wat moet de hoogte worden van jouw trap. Bij de prijzen in het voorbeeld gingen we uit van een trap met een verdieping’s hoogte van 2,30-2,80 m. Moet jouw trap echter een grotere hoogte overbruggen dan zal er per 10 cm een meerprijs worden berekend.  
  •  Keuze drie:  wat voor model trap wil je laten aanleggen. Je kan kiezen voor een opentrap daar werd in dit voorbeeld ook vanuit gegaan. Je zou echter ook een dichte trap kunnen laten bouwen. In dit geval is er een meerprijs van toepassing.
  •  Keuze vier: van welk materiaal wordt jouw trap gebouwd. We gingen uit van een trap van normaal grenen houdt. Kies jij echter voor een trap die van hardhout of een andere speciale houtsoort gemaakt is? In dat geval zal je uiteraard meer moeten betalen.
  •  Keuze vijf moeten en leuningen worden bijgeleverd. Kies jij voor trapleuningen doen zou je daar extra voor moeten betalen. Trapleuningen kosten ongeveer € 35 per stuk. Laat je een hekwerk aanbrengen op je trap dan ben je per strekkende meter ongeveer € 50 kwijt.

Offertes opvragen

Ga jij een moderne trap bestellen? Vraag dan eerst offertes op. Dat doe je met één klik op deze button. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Jouw voordeel kan wel 25 procent bedragen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!