Kosten traprenovatie hardhout

Je trap heeft het zwaar te verduren. Jij loopt er met je gezin meermalen per dag op en af. De treden van jouw trap worden op den duur dan ook behoorlijk sleets. Een trap die afgesleten raakt is niet alleen lelijk; het is ook een gevaar in je huis. Valpartijen van een afgesleten trap zijn aan de orde van de dag. Wanneer jij je trap weer in zijn oude glorie wil herstellen, en zelfs in een mooiere staat wil krijgen, kan je deze het beste renoveren met hardhout. We keken voor je naar de kosten hiervan.

Wat is een trap renoveren met hardhout

Ga jij je trap renoveren met hardhout, dan schaf je ander materiaal aan dan wanneer je bijvoorbeeld een traprenovatie met vinyl uitvoert. Je maakt gebruik van mooie houten delen die gemaakt zijn van oud gedroogd eikenhout. Dit zit als bovenlaag bevestigd op een basis van 12 mm berken multiplex. De neuslat van de traptreden is zo’n 10 tot 19 mm dik.

Hoe bestel je een trap renovatie van hardhout

Een trap renovatie van hardhout kan je het beste online bestellen. In dit geval dient het gemak de mens. Jij bestelt de materialen online en daarbij geef je aan welke vorm jouw trap heeft. Een rechte trap, een trap met een kwart draai of een trap met een halve draai; het zijn allemaal keuzes die je kan aangeven bij je bestelling. Het pakket wordt aangepast op het model van jouw trap. Dat scheelt je een heleboel zaagwerk bij het renoveren van je trap.

Hoeveel kost een trap renovatie met hardhout

We hebben navraag voor jou gedaan hoeveel het kost om een trap te laten renoveren met hardhout. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

Wat koop je Specificaties Eenheid Prijs
Traprenovatie rechte trap Zonder stootborden Per totaal pakket voor een standaard trap Tussen 581 en 760 euro
Traprenovatie rechte trap Met stootborden Per totaal pakket voor een standaard trap Tussen 760 en 1170 euro
Traprenovatie kwart draai Zonder stootborden Per totaal pakket voor een standaard trap Tussen 620 en 790 euro
Traprenovatie kwart draai Met stootborden Per totaal pakket voor een standaard trap Tussen 840 en 1220 euro
Traprenovatie halve draai Zonder stootborden Per totaal pakket voor een standaard trap Tussen 650 en 816 euro
Traprenovatie halve draai Met stootborden Per totaal pakket voor een standaard trap Tussen 890 en 1260 euro
  • Als je handig aangelegd bent voor klussen Ben jij handig aangelegd, dan bestel je een kant en klaar traprenovatie pakket wat je vervolgens zelf monteert. Het monteren gaat betrekkelijk eenvoudig zolang je de bijgeleverde handleiding volgt.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent voor klussen. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kies je er het beste voor om je traprenovatie samen met een klussenbedrijf of de montageservice van de leverancier uit te voeren. Je weet dan zeker dat jouw hardhouten traptreden goed stevig worden gemonteerd.
  • Als je niet handig aangelegd bent voor klussen. Ben jij niet handig aangelegd maar wil jij gewoon een mooi gerenoveerde trap; in dat geval kies jij ervoor om je trap te laten renoveren door een klussenbedrijf naar keuze of door het montageteam van de leverancier. Je betaalt in dat geval extra voor het arbeidsloon maar geniet wel van de volledige garantie op de traprenovatie en de werkzaamheden.

Jouw factuur toegelicht

  • Keuze 1: Wat voor vorm heeft jouw trap. De vorm van je trap bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs van jouw traprenovatie. De delen worden immers als een extra service voor jou voor-gezaagd en voor die service betaal jij uiteraard aan de leverancier van de traptreden.
  • Keuze 2: Wil jij stootborden hebben. Een trap die dicht is kan je het beste laten afwerken met stootborden. Dit zorgt voor een mooi egaal resultaat. De stootborden zorgen echter ook voor flink wat extra kosten. Het resultaat is de moeite waard van de extra kosten.
  • Keuze 3: Heb jij een open trap. Heb je een open trap, dan wil je wellicht ook de onderkant van je trap weggewerkt gerenoveerd hebben. Tegen bijbetaling is dit uiteraard mogelijk. De hoogte van deze kosten is op aanvraag bij de leverancier van de overzettreden.
  • Keuze 4: Wil jij een trendkleur. Wil jij een trendkleur overzettreden, dan zal je daarvoor moeten bijbetalen. Driftwood is een heel mooie kleur die absoluut een verrijking van je interieur oplevert.

Traprenovatie met korting

  • Vraag offertes op.

Offertes

Een traprenovatie is de manier om weer voor jaren te genieten van je trap. Je bespaart er enorm op door offertes op te vragen. Die offertes krijg je in een handomdraai met onderstaande button. Jouw voordeel loopt op tot 30 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!