Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Trap schilderen kostenTrap schilderen kosten? De trap of trappen in je huis worden intensief gebruikt. Het is dan ook heel normaal dat een trap er na een aantal jaren intensief gebruik letterlijk afgetrapt en haveloos uitziet. Voor een woningbezitter is dit een doorn in het oog. Je wil immers dat jouw huis en dus ook je trap mooi strak is. Wanneer jij een trap hebt die nodig moet worden opgeknapt kan je kijken naar diverse methodes om dit te doen. Een methode die niet veel hoeft te kosten maar die wel een stralend resultaat oplevert is het laten schilderen van je trap.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Hoeveel kost een trap schilderen

Een trap schilderen is een precies klusje. Er komt nogal wat werk bij kijken omdat een trap vaak voorzien is van veel kleine hoeken die mooi scherp moeten worden geschilderd. Bovendien is een trap die door een onervaren klusser wordt geschilderd een risico; je loopt een groot risico op druipsporen onderaan je trap van de verf die je hebt gebruikt om je trap te schilderen. Om een trap te schilderen kan je dus maar het beste een professionele schilder inhuren. Deze zal van tevoren bij je langskomen en de situatie in ogenschouw nemen. Samen bepalen jullie welke kleur verf en welke soort verf er op de trap komt te zitten. Bovendien kijken jullie hoeveel werk er nodig is. Zijn de onderliggende lagen verf nog in een goede conditie; in dat geval kan er worden volstaan met het kort opschuren van de bestaande verflaag en het opnieuw aanbrengen van een verflaag.

Oud verf verwijderen

Is de trap al vaker voorzien van een nieuwe verflaag en zijn deze onregelmatig of beschadigd; in dat geval is het wellicht raadzaam om de oude verflagen af te (laten) krabben en de trap daarna opnieuw een paar lagen in de verf te zetten. De schilder zal dan aanzienlijk langer bezig zijn maar het resultaat kan weer voor jaren door. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je moet betalen als een schilder jouw trap opnieuw in de verf komt zetten. We hebben die prijzen voor je opgezocht. Daarbij keken we naar het uurtarief wat de schilder berekent maar ook naar eventueel een totaalprijs zoals die voor een project als dit wordt berekend. Het schema gaat uit van schilderen inclusief alles, dus ook inclusief de materialen die gebruikt worden en de BTW die berekend wordt over de diensten van de schilder.

Welk schilderwerk wil je laten uitvoeren Wat is het uurtarief van de schilder Wat is het tarief voor een project als dit
Klein schilderwerk. Dat houdt in dat de trap éénmaal kort wordt geschuurd en vervolgens in één laag verf wordt gezet Tussen 35 en 47,50 euro Tussen 275 en 350 euro
Gemiddeld schilderwerk. Dit houdt in dat twee trappen eenmalig kort worden opgeschuurd en vervolgens in een laag verf worden gezet Tussen 35 en 47,50 euro Tussen 525 en 625 euro
Intensief schilderwerk. De oude verflagen moeten worden verwijderd en de trap moet vervolgens opnieuw in grondverf, verf en aflak worden gezet Tussen 35 en 47,50 euro Tussen 650 en 750 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig met schilderwerk, dan zou je deze klus ook zelf kunnen uitvoeren. Je bent dan alleen de kosten van de verf kwijt. Denk er dan wel aan dat je een verfsoort koopt die geschikt is voor trappen en voor intensief gebruik.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben jij niet handig met schilderwerk, dan besteed je de klus uit aan de schilder. Deze doet dat werk voor jou en hanteert tarieven die vergelijkbaar zijn met bovenstaande tarieven.

Zie ook: kosten schildersbedrijf en stukadoor info

Hoe is het prijskaartje van een trap schilderen opgebouwd

Het prijskaartje van een trap schilderen wordt vooral bepaald door keuzes die jij maakt wanneer je een schilder inhuurt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw trap. De prijs die je betaalt aan een schilder voor het schilderen van je trap is per uur berekend. Je mag er dan ook vanuit gaan dat je bij een kleine trap een beperkt bedrag kwijt bent terwijl je bij een grote arbeidsintensieve trap juist veel meer zal moeten betalen.
  • Keuze 2: Wat is de staat van je trap. Een oude trap waar de verf erg van is beschadigd zal moeten worden schn gekrabd waarna er nieuwe verf op wordt aangebracht. Dit karwei kost behoorlijk wat meer dan een trap schilderen waarvan de oude verflaag nog redelijk egaal was. Deze arbeidsuren zie je terug op de factuur.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op schilderwerk aan je trap is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes tegelijk op bij schilders bij jou in de buurt. Door goed te vergelijken kan jouw voordeel oplopen tot wel 40 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet

Wat voor een traprenovaties kun je doen met laminaat?

Er zijn verschillende soorten traprenovaties, die je in je woning kunt laten

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je