Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw leven in te blazen. Dit is vaak goedkoper dan het vervangen van de trap en ook veel gemakkelijker. Tenzij je trap dus echt zo ver versleten is dat het tijd is om een nieuwe te plaatsen, kan een traprenovatie veel problemen voorkomen. Wil jij zo’n renovatie uit gaan voeren, dan kun je de onderstaande tips vast goed gebruiken.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Tip 1: bekijk alle opties

Wat betreft het renoveren van je trap heb je een groot aantal opties. Eén hiervan is de huidige bekleding volledig te verwijderen en nieuwe bekleding te plaatsen. Dit is dan vaak parket, hout of tapijt. De andere optie die je hebt is om overzettreden te laten plaatsen. Dit zijn nieuwe treden die simpelweg over je huidige bekleding worden gemonteerd. Dit is goedkoper, maar als je onderliggende trap problemen of gebreken heeft, dan worden die er natuurlijk niet mee opgelost. Vraag bij twijfel een specialist om hulp en bespreek alle mogelijkheden.

Tip 2: doe grondig marktonderzoek

Grote klussen als deze plan je niet zomaar in. Het is altijd goed om te kijken wat de markt je kan bieden en welke specialisten er beschikbaar zijn in jouw regio. Neem daarom wat tijd om uit te zoeken welke bedrijven er zijn en benader deze voor een offerte. De offertes die je ontvangt vergelijk je op punten als prijs, kwaliteit, dienstverlening, voorgestelde werken en de garantieregeling. Het bedrijf met het meest complete pakket en dit voor de laagste prijs is dan meestal het bedrijf dat je uitkiest. Tenzij je echt met een strak budget te maken hebt, dan is alleen de prijs de doorslaggevende factor. Met een dergelijke vergelijking kun je de beste prijs vinden en weet je zeker dat er geen optie aan je voorbij is gegaan.

Tip 3: vergeet het onderhoud niet

Natuurlijk is het belangrijk om een mooie trap aan de renovatie over te houden, maar esthetiek zou niet de enige reden zijn waarom je een bepaald materiaal kiest. Elk materiaal heeft bepaalde kenmerken en één hiervan is onderhoud. Een trap van echt hout is natuurlijk schitterend, maar dit heeft wel veel onderhoud nodig. Dan is bijvoorbeeld laminaat veel onderhoudsarmer. Laat dit dus ook meewegen in je keuze en mocht je toch een materiaal kiezen dat veel onderhoud nodig heeft dan ben je je hier in ieder geval van bewust.

Tip 4: veiligheid voorop

Nederland staat bekend als het land met steile trappen. Deze zijn op zich al wat minder veilig, maar je hoeft deze niet nog minder veilig te maken. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat je gebruikt en hoe glad dit is. Je kunt dan overwegen een loper te laten plaatsen of een antislip rand. Ook de trapleuning is erg belangrijk en deze moet stevig zijn en zich op de goede hoogte bevinden. Eventueel kun je ervoor kiezen om verlichting aan te brengen langs de traptreden. Dit is niet alleen veilig, maar ook stijlvol.

Tip 5: een renovatie of een vervanging?

Een alternatief voor de traprenovatie is het vervangen van de trap. Dit is natuurlijk altijd een optie, vooral als je iets compleet nieuws wilt hebben of als je trap echt te slecht is om nog gerenoveerd te kunnen worden. Renovaties hebben wel een aantal voordelen. Zo zijn er veel minder breekwerken nodig en deze veroorzaken dan dus ook veel minder overlast. Een traprenovatie is sneller afgerond en daardoor is het goedkoper. Kies je voor overzettreden dan kun je voor een fractie van het geld van een nieuwe trap je huidige trap volledig nieuw leven in blazen. En dat heeft natuurlijk direct invloed op de waarde van je woning en het gemak om deze te verkopen.

Tip 6: zorg voor een goede ondergrond

De renovatiespecialist zal hier ongetwijfeld aandacht aan besteden, maar een gezonde basis is erg belangrijk voor de levensduur van je nieuwe trap. Daarom, als je zelf je trap gaat voorbereiden of renoveren, is het belangrijk dat je alle huidige bekleding verwijderd, dat je lijm weghaalt en spijkers en dat je de trap volledig schuurt. Daarna kun je gaten en scheuren opvullen met een speciaal middel zodat de trap echt weer in goede staat verkeert voordat je de nieuwe bekleding aanbrengt.

Tip 7: schaf een paar extra treden aan

Als je met overzettreden gaat werken is het altijd goed om een paar extra treden aan te schaffen. Als je trap dan mocht beschadigen, dan vervang je die trede simpelweg voor een nieuw exemplaar. Je bewaart de treden totdat ze een keer nodig zijn. Zo hoef je schade niet te repareren en kun je altijd een goed uitziende trap hebben.

Vergelijk offertes

Bij het uitvoeren van een traprenovatie is marktonderzoek dus essentieel. Via onze vergelijkingstool vraag je gemakkelijk offertes aan bij een aantal betrouwbare renovatiebedrijven. Deze gebruik je bij je onderzoek zodat je de beste deal kunt vinden voor jouw traprenovatie.

 

 

4 thoughts on “7x Tips trap laten renoveren”

  1. Inderdaad goed onderzoek doen voordat je overgaat op het leggen van een nieuwe loper. Daarnaast is het ook verstandig om zelf onderzoek te doen naar wat je mooi vindt. Heb die van mij vorige week laten leggen en ben er erg tevreden mee!

  2. Wat een goede tips! Natuurlijk is het ook handig om te kijken welke trappen het minste onderhoud en renovatie nodig hebben. Vooral de PVC trappen die sprekend op laminaat trappen lijken hebben weinig onderhoud en renovatie nodig.

  3. Leuke blog met echt goede tips! Wij hebben altijd een beetje problemen met onze trappen, vooral omdat onze kleine elke 10 seconden heen en weer eraf rent. Ik zal dit zeker meenemen in mijn zoektocht naar een nieuwe trap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

4x Valkuilen + veelgemaakte fouten traprenovatie

Trappen staan er bekend om vrij snel te slijten. Dat komt doordat