Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten traprenovatie laminaatKosten traprenovatie laminaat? De trap in je huis is een plek die het de hele dag door behoorlijk te verduren heeft. Het is dan ook niet voor niets dat deze in veel woningen een afgesleten uiterlijk heeft. Wanneer jij ook zo’n haveloze trap hebt is het logisch dat je daar wat aan wil gaan doen. Steeds meer mensen kiezen voor een traprenovatie. Een materiaal wat veel gekozen wordt voor deze klus is laminaat. We keken voor jou naar de prijzen van een traprenovatie met laminaat.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Waarom jij je trap zou renoveren met laminaat

Laminaat is een geweldig materiaal om je trap mee te renoveren. Het kunststof materiaal laat zich redelijk gemakkelijk op maat snijden, zonder dat er direct een zaag aan te pas hoeft te komen. De kleuren zijn bovendien heel divers. Je kan kiezen voor een trendkleur maar ook voor een neutrale kleur. Laat jij je hele vloer voorzien van nieuw laminaat? Overweeg dan gelijk om de trap mee te nemen met dezelfde kleur.

Hoeveel kost een traprenovatie met laminaat

We hebben voor je gekeken naar de kosten van een traprenovatie met laminaat. Dit is een klus die je zelf zou kunnen doen maar die je ook kan uitbesteden aan een stoffeerder of traprenovatiebedrijf. We hebben de kosten van de materialen en die van het arbeidsloon dan ook beiden opgenomen in de tabel zodat je zelf kan kijken wat er op jou van toepassing is.

Wat wil je kopen Specificatie Eenheid Prijs
Overzettrede laminaat 100 bij 30 cm Per stuk 25 euro
Stootbord laminaat 100 bij 30 cm Per 5 stuks 25 euro
Overzettrede laminaat 120 bij 38 cm Per stuk 37 euro
Stootbord laminaat 130 bij 30 cm Per 5 stuks 30 euro
Uitlooptrede Inclusief stootbord Per stuk 75 euro
Stoffeerder of traprenovatiebedrijf Uurloon Per uur 45 tot 60 euro
  • Als je als doe het zelf handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan kan je een trap prima zelf renoveren met laminaat. De delen zullen zich net zo gemakkelijk op maat laten maken als het laminaat wat je voor he vloer gebruikt. Je bespaart met zelf doen het loon van een stoffeerder of een traprenovatiebedrijf uit.
  • Als je als doe het zelf een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je het renoveren van je trap het beste uitbesteden aan de stoffeerder of het traprenovatiebedrijf. Er zijn een paar zaken die je wel zelf zou kunnen doen. Een van die dingen is het verwijderen van zogeheten maantjes van je traptreden. Lag er gewoon tapijt op de trap, dan kan je dat zelf verwijderen inclusief de lijmresten. Het scheelt al snel een paar uur uurloon van de stoffeerder.
  • Als je als doe het zelf niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd en wil je gewoon je hele trap gerenoveerd hebben met laminaattegels, dan laat je al het werk over aan het traprenovatiebedrijf of aan de stoffeerder. Je zou zelfs kunnen informeren of deze toevallig aan een mooie renovatieset kan komen. Je hebt er dan wellicht zelfs nog minder kosten aan dan wanneer je de set koopt in de winkel.

Opbouw van de prijs

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw trap. De prijs die we opgaven per overzettrede zal navenant toenemen naar mate jouw trap groter is. Doordat de overzettreden per stuk worden verkocht is het bovendien mogelijk om maar een kleine trap te laten bekleden. De grootte van jouw trap (en wellicht wil je gelijk de zoldertrap laten renoveren) bepaalt dus de kostprijs van de renovatie met laminaat.
  • Keuze 2: Wie renoveert jouw trap. Je kan er uiteraard voor kiezen om zelf je trap te gaan renoveren met overzettreden. Wanneer je handig bent aangelegd is dit geen enkel probleem. Ben jij echter niet handig met het op maat maken van overzettreden, dan is het waarschijnlijk het beste om deze klus uit te besteden. Het resultaat zal stukken mooier zijn en je wil er tenslotte nog heel wat jaren tegenaan kijken.
  • Keuze 3: Kies je voor extra opties. We gingen nu uit van een trap met overzettreden zonder dat de zijkanten worden meegenomen in de renovatie. Wil je dit toch, dan zal je extra traprenovatiedelen moeten aanschaffen voor dit karwei.
  • Keuze 4: Wat voor trap heb je. Heb jij een open trap, dan kan je niet volstaan met het bekleden van jouw trap met enkele overzettreden. Je zal in dat geval ook de onderkant af moeten werken. Daar zit wel een kostenplaatje aan, aangezien je extra delen moet kopen.

Handige tips

  • Vraag offertes op.

Offerte

Een traprenovatie met laminaat kan altijd goedkoper. Betaal niet teveel en vraag offertes op. Jouw voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

Top 10 van leukste en goedkoopste traprenovaties

Een trap is een van de belangrijkste onderdelen in je huis. Het

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een