Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning. Daarom is het ook essentieel dat de trap regelmatig wordt gerenoveerd. Wanneer je je trap gaat laten renoveren zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Naast de verschillende materialen en kleuren kan je ook kiezen uit meerdere soorten trapbekleding. De prijzen per soort trapbekleding varieert per soort. Maar welk soort trapbekleding is het voordeligst? Je komt het te weten door hieronder verder te lezen.

*Tip:

→ Traprenovatie met trapbekleding nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Wat is traprenovatie?

Het is belangrijk om een trap regelmatig te onderhouden en eventueel tijdig te repareren indien nodig. Een trap wordt immers meestal dagelijks veelvuldig gebruikt door de personen die wonen in het huis. De gemiddelde traprenovatie duurt 24 uur, afhankelijk van het voorwerk dat er gedaan moet worden. Den aan het verwijderen van oude materialen of het schuren van de trap. Vervolgens wordt de oude materialen vervangen door nieuw nauwkeurig afgemeten materiaal. De onderdelen van de trap worden door de meeste trap specialisten op maat gemaakt waardoor een traprenovatie vrij snel kan worden gerealiseerd.

De verschillende soorten trapbekleding

Bij het renoveren van de trap binnen in je huis dien je een keuze te maken uit de verschillende soorten trapbekledingsopties. De verschillende soorten trapbekleding die het meest worden toegepast in Nederland zijn als volgt:

Tapijt: De trappen in de meeste oude huizen zijn nog voorzien van tapijten trapbekleding. Een tapijten trapbekleding maakt de trap zachter, je glijdt minder snel uit, de trap is slijtvast en geluiddempend. Helaas zijn bepaalde mensen allergisch voor tapijt en moet je de trap goed onderhouden vanwege de ophoping van vuil en stof.

Hout: Hout is een populaire keuze en daarom laten velen hun trap bekleden met een overzettrede met een houtstructuur. Een trap met een houten bekleding is niet alleen sterk en robuust maar ook van hard kwaliteit, slijtvast en tevens heeft de bekleding een isolerende werking. Een houten trapbekleding maakt het onderhoud aan de trap tevens eenvoudiger.

Pvc: Ga je je trap met pvc bekleden, dan kan je rekenen op een slijtvast en kras vaste trap die goed tegen vocht en mogelijk brandgevaar kan. Daarnaast is pvc makkelijk schoon te houden en is het materiaal recyclebaar. Helaas is de uitstraling minder natuurlijk.

Laminaat: Trapbekleding van laminaat maakt je trap slijtvast en stootvast, de treden zijn antislip, de trap is makkelijk schoon te maken en heeft een lange levensduur. Ga wel na in hoeverre de kwaliteit van de laminaatsoort deugt.

Linoleum: Een trap met een linoleum bekleding heeft een geluiddempende werking, is anti-allergeen vanwege de geheel natuurlijke materialen. Daarnaast is de bekleding kleurvast. Hierdoor zijn beschadigingen ook sneller te zien en daarnaast is linoleum niet vochtbestendig.

Daarnaast kan je ook kiezen voor andere soorten trapbekleding zoals leer, metaal of beton. In Nederland is momenteel de meest populaire keuze trapbekleding laminaat of vinyl.

De kosten van trapbekleding traprenovatie

Een traprenovatie kan zo goedkoop en zo duur zijn als je dat zelf maar wilt. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de materiaalkosten. De materiaalkosten vormen zeker 50% van de prijs. Je kunt uit het overzicht hieronder nagaan wat de gemiddelde kosten zijn per soort trapbekleding.

Soorten trap bekleding

Kosten open trap

Kosten gesloten trap

Laminaat

1.350

2.300

Hout

2.500

3.500

PVC

1.550

2.550

Linoleum

1.200

1.400

Tapijt

900

1.500

Bijkomende opties

Naast de kosten voor het aanleggen van de gietvloer inclusief de montage, krijg je ook te maken met bepaalde extra kosten. Denk zo aan eventuele administratiekosten of kilometerkosten, maar ook aan het plaatsen van antislip strips, het aanbrengen van verlichting of het toevoegen van een trapleuning.

De voordeligste soort trapbekleding

Uit het kostenplaatje voor een traprenovatie is duidelijk op te concluderen dat je het minst betaalt voor een tapijten trapbekleding. Op tweede plaats komt de linoleum bekleding, waarna PVC volgt. Voor een tapijten open trap betaal je gemiddeld €900 voor de bekleding, terwijl je voor een gesloten tapijten trap €1.500 betaalt. Vergeleken met de andere bekende trapbekledingssoorten is dit een zeer scherpe prijs. De voordeligste soort trapbekleding is dus zonder meer tapijt.

5 Bespaartips traprenovatie

Bij het renoveren van je trap en het uitkiezen van een geschikte trapbekleding kan je rekenen op hoogoplopende kosten. Daarom is besparen altijd een ideale optie. Je kunt besparen op je traprenovatie op de volgende 5 manieren:

  1. Offertes vergelijken: Vraag meerdere offertes aan bij verschillende specialisten zodat je vergelijkingsmateriaal hebt en vervolgens de voordeligste deal kunt selecteren.

  2. Zelf meehelpen: Help zelf een handje mee om de kosten van de renovatie te verlagen.

  3. Stapsgewijs renoveren: Voer de renovatie in stappen uit om minder te moeten betalen in één keer.

  4. Kies een lokale trapspecialist: Een specialist die van ver moet komen om de renovatie uit te voeren rekent hoge kilometerkosten.

  5. Bundel je opdrachten: Door al je renovatie klussen samen te bundelen bied je de specialist een grotere opdracht waardoor je korting kunt krijgen.

Is de trap van je woning toe aan een opknapbeurt? Dan kan je kiezen om je trap te renoveren door deze met een ander soort trapbekleding te bekleden voor een nieuwe, verfrissende en moderne look. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos aangezien je kunt kiezen uit veel verschillende soorten, kleuren en designs. Voor elke smaak is er wel een geschikte trapbekleding te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Welk soort trapbekleding is het voordeligst?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning.

Wat voor een traprenovaties kun je doen met laminaat?

Er zijn verschillende soorten traprenovaties, die je in je woning kunt laten

Wat komt er allemaal bij traprenovatie kijken?

Is de trap in je woning toe aan een vernieuwing? Dan is