Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het niet verwonderlijk dat een trap na verloop van tijd tekenen van slijtage vertoont. Dan wordt het tijd om een traprenovatie uit te voeren. Je hebt verschillende soorten traprenovaties afhankelijk van de soort trap die je in je woning hebt. Je hebt namelijk houten, geverfde en beklede trappen. Een moderne traprenovatie is je trap van een betonlook te voorzien. Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen van een dergelijke betonlook trap? Dit blog zal hierop antwoord proberen te geven.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Wat is een betonlook trap?

Bij een betonlook trap kies je voor de uitstraling en voordelen van een betonnen trap, maar dan zonder de nadelen van echt beton. De betonlook trap is een moderne renovatie, wat zorgt voor een speelse en stijlvolle sfeer in je woning. De uitstraling van beton boots je na door middel van betonverf of door middel van betonlook overzettreden die je op je trap aanbrengt. In tegenstelling tot een echte betonnen trap kun je een betonlook trap in ieder huis plaatsen en is deze traprenovatie goedkoper uit te voeren dan bij het gebruik van echt beton. Tevens voelt de trap niet zo koel aan dan wanneer je echt beton gebruikt.

Verven van een betonlook

Een trap kun je in een betonlook verven. De voordelen hiervan zijn de volgende:

  • Je kunt zelf de uitstraling bepalen.
  • Verven is veel goedkoop dan betonstuc te plaatsen.
  • Het lijkt redelijk op echt beton.
  • Je kunt je trap waterafstotend maken.

Wanneer je de trap laat schilderen met betonverf dan ben je slechts vijftig euro kwijt per uur, terwijl het aanbrengen van betonstuc honderd euro kost per vierkante meter. De nadelen van betonverf zijn echter dat verf altijd minder realistisch uitziet dan betonstuc. Daarnaast is verf gevoelig voor scheurtjes en krassen en vergt dus meer onderhoud.

De betonlook creëren middels bekleding

Er zijn verschillende materialen om een betonlook op je trap te realiseren: laminaat, linoleum en pvc. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Laminaat op de trap

Wanneer je een betonlook creëert met behulp van laminaat, dan kies je voor HPL of CPL laminaat. De voordelen van laminaat zijn dat het een slijtvast en stootvast materiaal is, waardoor het een lange levensduur heeft. Treden van laminaat zijn daarnaast veiliger, omdat ze niet zo glad zijn als bijvoorbeeld hout. Daarnaast is een betonlook trap in laminaat heel gemakkelijk te onderhouden. Een nadeel van laminaat is dat de aanleg hiervan best prijzig kan zijn. Tevens zitten er grote verschillen in kwaliteit tussen de verschillende laminaatsoorten.

Linoleum betonlook

Een betonlook creëren met linoleum zorgt voor een natuurlijke uitstraling en het is een duurzame manier om je betonlook te verkrijgen. Daarnaast werkt linoleum geluiddempend, waardoor je het op- en aflopen van de trap niet meer zo hoort. Ook is linoleum kleurvast, waardoor het een lange levensduur heeft. Vuil en beschadigingen zijn wel relatief snel zichtbaar, waardoor onderhoud een vereiste is. Tevens is het materiaal niet vochtbestendig.

Pvc betonlook

Ofschoon het gebruik van pvc zorgt voor een minder natuurlijke uitstraling dan bijvoorbeeld linoleum en duurder is in aanschaf dan bijvoorbeeld laminaat, heeft pvc ook een groot aantal voordelen. Het is een slijtvast en krasvast materiaal dat ernaast ook nog eens vochtbestendig is. Bij een brand in huis werkt het brandvertragend, waardoor veiligheid gegarandeerd is. Daarnaast is pvc goed te reinigen en kun je het na gebruik recyclen.

Overzettreden in beton stijl

Overzettreden met een betonlook zijn het populairst bij traprenovaties. Overzettreden zijn treden die over de bestaande trap geplaatst worden en die je in allerlei kleuren en soorten kunt uitkiezen om een betonlook te realiseren. Je kan voor zowel een lichte of donkere betonlook gaan. Wanneer je twijfelt, kun je altijd advies opvragen bij een vakman.

Prijzen van een betonlook en betonnen trap

Er is al gezegd dat het creëren van een betonlook een goedkopere renovatie is dan het laten plaatsen van een betonnen trap. Kies je ervoor om een betonlook te realiseren door je trap te laten verven, dan betaal je circa vijftig euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal, arbeid en btw. Laminaat is een wat duurdere optie met een prijs tussen de €150 en €225 per traptrede. Deze prijzen zijn inclusief plaatsing en btw. Het plaatsen van linoleum bedraagt circa €140 per trede en pvc kost gemiddeld €145. Een betontrap laten plaatsen kost prefab tussen de €1400 en €2900 en het ter plekke laten storten van de trap zelfs tussen de €1300 en €2300.

One thought on “Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?”

  1. Bedankt voor het delen van deze informatie over de betonlook creëren op je trap. We willen een cementvloer laten gieten en denken dat deze stijl goed doorgetrokken kan worden in andere gedeeltes van ons huis. Ik ga mij verder verdiepen in de genoemde mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Wat voor een traprenovaties kun je doen met laminaat?

Er zijn verschillende soorten traprenovaties, die je in je woning kunt laten

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom