Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tapijt traprenovatieTapijt traprenovatie? Tapijt is een materiaal welke er om bekend staat zich werkelijk uitstekend te lenen voor wat het renoveren van een trap betreft. Dit heeft alles te maken met de vele interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Zo voelt tapijt niet alleen lekker warm en comfortabel aan, daarnaast is ze ook nog eens vrij voordelig en kan ze natuurlijk worden aangekocht in tal van verschillende motieven en uitvoeringen. Ben jij ook iemand die graag gebruik wil maken van trap bij het renoveren van diens trap? In dat geval is het zeker een aanrader om rekening te houden met onderstaande informatie. Zo zal je tijdens het renoveren van de trap in je woning geen rekening moeten houden met onaangename verrassingen, in tegendeel.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Waarom kiezen voor traprenovatie met tapijt?

Vroeger was het renoveren van een trap met behulp van tapijt razend populair. Door de jaren heen is echter gebleken dat veel mensen dit als een vrij oubollige manier van afwerken en / of renoveren zien. Dit hoeft echter helemaal niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Indien je er voor kiest om jouw traprenovatie met tapijt uit te laten voeren kan je dan ook steevast rekenen op de hieronder aangehaalde voordelen:

  1. Traprenovatie met tapijt kan op een financieel interessante manier worden uitgevoerd;
  2. Tijdens het belopen van de trap wordt er nauwelijks geluid gemaakt;
  3. Tapijt voelt altijd lekker zacht en bovendien ook warm aan;
  4. Dit materiaal vormt de ideale oplossing om beschadigingen aan de trap te camoufleren;

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat tapijt door de jaren heen in veel meer verschillende uitvoeringen is ontstaan. Dit heeft er voor gezorgd dat je bijvoorbeeld moeiteloos een modern uitziend tapijt kan gebruiken voor het bekleden van je trap. Ben jij toch eerder een liefhebber van een klassiekere stijl? Ook deze behoort uiteraard perfect tot de mogelijkheden. Dit maakt tapijt als materiaal voor traprenovatie werkelijk bijzonder geschikt.

Zijn er ook nadelen verbonden aan traprenovatie met tapijt?

In principe zijn er geen echte nadelen verbonden aan het gebruik van tapijt voor het uitvoeren van jouw traprenovatie. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat tapijt over een geheel eigen uitstraling beschikt. Wanneer je daar geen fan van bent zijn er wellicht op de markt heel wat andere alternatieven terug te vinden die je beter zullen weten te bekoren. Wanneer jij echter iemand bent die houdt van de uitstraling en het karakter van tapijt dan is kiezen voor traprenovatie met tapijt ongetwijfeld de moeite meer dan waard.

Je moet er wel rekening mee houden dat traprenovatie met tapijt niet de meest voordelige optie is. Ondanks het feit dat tapijt een relatief voordelig materiaal is moet het dan ook gezegd dat bijvoorbeeld een traprenovatie met laminaat laten uitvoeren financieel nog net wat interessanter is. Dit gezegd zijnde bedraagt het verschil gemiddeld slechts 10 euro per overzettrede. Dit is dus niet zo’n aanzienlijk prijsverschil te noemen, in tegendeel.

Hoeveel kost traprenovatie met tapijt?

Wanneer je een traprenovatie met tapijt gaat laten uitvoeren is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je een keuze kan maken uit twee verschillende opties. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

  1. Het realiseren van een traploper-effect;
  2. Het uitvoeren van een volledige stoffering van de trap;

In het geval van het traploper-effect wordt er slechts een beperkt deel van de trap gestoffeerd. Het gaat hierbij doorgaans om het midden van de trap. Op deze manier blijft een deel van de traptreden zelf nog steeds zichtbaar. Dit lijkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemd, maar dat is het niet. Wanneer de traptreden zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de trapleuning kan dat namelijk een zeer mooi geheel vormen. Dit is dan ook zeker en vast een optie die op vlak van traprenovatie met tapijt het overwegen meer dan waard is.

Bij de tweede optie wordt er gekozen voor het volledig stofferen van de trap. Dit betekent in de praktijk dat elke traptrede aldus over de volledige lengte van stof zal worden voorzien. Dit is overigens steeds het geval wanneer je er de voorkeur aan hebt gegeven om te kiezen voor een volledig vast tapijt. Dit is in het bijzonder de meest ideale oplossing voor trappen die beschadigd zijn. Beide opties zijn echter het overwegen waard.

De kostprijs die je voor jouw traprenovatie met tapijt zal moeten betalen is steeds afhankelijk van het type renovatie waar je voor hebt gekozen. De onderstaande prijstabel geeft je alvast een bepaalde indicatie van de kostprijs waar je voor jouw traprenovatie met tapijt rekening mee kan houden. Let wel, dit zijn uiteraard gemiddelde prijzen.

Traprenovatie met tapijt Gemiddelde kostprijs
Tapijt renovatie per overzettrede Gemiddeld 45 euro per overzettrede
Volledige stoffering van je trap Gemiddeld tussen 350 & 750 euro per trap

Interessante bespaartips

Het laten uitvoeren van een traprenovatie met tapijt staat er algemeen om bekend mogelijk te zijn tegen een erg toegankelijk prijskaartje. Dit neemt evenwel niet weg dat het interessant kan zijn om stil te blijven staan bij enkele extra mogelijkheden die er bestaan om een extra besparing uit te kunnen voeren. Om welke mogelijkheden het dan precies gaat wordt meteen duidelijk gemaakt door de hieronder terug te vinden bespaartips.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Het realiseren van een traprenovatie met tapijt is in de praktijk eigenlijk helemaal niet zo complex te noemen, in tegendeel. Omwille van deze reden kiezen veel mensen er dan ook voor om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het zelf opnieuw stofferen van je trap is eigenlijk zelfs een koud kunstje. Door zelf de handen uit de mouwen te steken spreekt het voor zich dat je een behoorlijke som geld op de arbeidskosten kan besparen. Hiermee wordt jouw traprenovatie met tapijt financieel nog interessanter!

  • Hou altijd rekening met de voorrijkosten

Ga je toch jouw traprenovatie met tapijt uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman? In dat geval is het altijd een goed idee om alle kosten mee in oogbeschouwing te nemen. Het gebeurt niet zelden dat mensen enkel en alleen rekening houden met de kostprijs voor de te verrichten arbeid evenals de materiaalkosten. Het is echter ook zo dat je stil moet blijven staan bij de mogelijke extra kosten die worden aangerekend. Een bekend voorbeeld van dergelijke kosten zijn de zogenaamde voorrijkosten. Ook deze kunnen de totale kostprijs van jouw traprenovatie met tapijt immers aanzienlijk de hoogte in stuwen. Kiezen voor een vakman uit de buurt is dan ook altijd interessant.

Bespaar tot wel 30% extra op jouw traprenovatie met tapijt!

Ben jij ook geïnteresseerd in het (laten) uitvoeren van een traprenovatie met tapijt? Dan hebben we nog een extra interessante bespaartip voor jou in petto. Het is namelijk steeds een goed idee om er voor te kiezen om een offerte voor traprenovatie met tapijt aan te vragen bij diverse bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Door deze offertes vervolgens met elkaar te vergelijken is het altijd mogelijk om nog een extra mooie besparing te realiseren op jouw traprenovatie met tapijt. Wil jij dus met andere woorden ook nog graag een extra korting tot wel 30 procent kunnen claimen? Hou dan absoluut rekening met deze interessante bespaartip!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er allemaal bij traprenovatie kijken?

Is de trap in je woning toe aan een vernieuwing? Dan is

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet

7x Tips trap laten renoveren

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw