Informatie en advies over traprenovatie

Gratis en vrijblijvend

Het betekent niet dat, wanneer je in een nieuwbouwwoning zit, je niks hieraan mag veranderen. Bij een nieuwe woning is een renovatie niet iets, waar je meteen aan denkt maar het behoort tot de mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een traprenovatie. Een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd met een standaard trap. Door deze naar eigen wensen te renoveren, krijgt je trap karakter en kan die naadloos samenvallen met de rest van je interieurstijl. Bij traprenovaties kom je vaak de term HPL trap tegen. Op dit type traprenovatie en de voordelen ervan zal dit artikel dieper ingaan.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Wat is een traprenovatie precies?

Een traprenovatie houdt niet in dat je jouw hele trap eruit sloopt en een nieuwe laat plaatsen. Dit levert je te veel sloopwerk en puin op, terwijl je jouw trap ook gemakkelijker een nieuwe look kan geven. De bestaande trap blijft dus staan, maar er worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst waardoor je trap fris en fruitig voor de dag komt. De overzettreden heb je in verschillende materialen en kleuren, waardoor je jouw trap helemaal eigen kunt maken. Een trap renoveren kun je zelf doen of door een expert onder handen laten nemen. De overzettreden worden van duurzame materialen gefabriceerd, zoals PVC, vinyl of HPL.

Treden van HPL

HPL staat voor High Pressure Laminate en wordt vaak als overzettrede gebruikt vanwege zijn grote antislipwaarde. Overzettreden van HPL vind je ook in allerlei kleuren en dessins, waardoor je de overzettreden helemaal bij je smaak kunt laten aansluiten. Wanneer je na een aantal jaar besluit dat je treden weer eens aangepast moeten worden, is dit bij HPL overzettreden geen probleem. Het materiaal laat zich prima overschilderen. En een HPL traprenovatie heeft nog meerdere voordelen.

Voordelen van High Pressure Laminate

Veel mensen kiezen voor een traprenovatie van HPL, omdat ze willen genieten van de vele voordelen die dit materiaal met zich meebrengt:

  • Voordelig materiaal
  • Duurzaam materiaal
  • Onderhoudsarm materiaal
  • Veelzijdigheid
  • Overschilderbaar
  • Geen hak- en breekwerk nodig
  • Plaatsing binnen een dag
  • Hoge antislipwaarde

Een voorwaarde voor HPL is wel dat je trap recht moet zijn en niet zijn afgerond.

Nadelen van HPL

Zoals hierboven vermeld is, moet je trap voor een HPL renovatie recht zijn en geen afgeronde treden bevatten. Verder zijn er niet echt nadelen verbonden aan het gebruik van HPL. Door de veelzijdigheid leent het materiaal zich voor iedere interieurstijl en kan het gemakkelijk hierbinnen naadloos geïntegreerd worden. Alleen voor mensen met een strakke moderne interieurstijl kan HPL niet voldoende zijn. HPL is heel veelzijdig, maar die echt moderne look kan HPL niet nabootsen.

Hoeveel kost een HPL traprenovatie?

Een HPL traprenovatie is een van de voordeligste traprenovaties, wanneer je hem laat uitvoeren door een professioneel bedrijf. De werkers zijn immers binnen een dag klaar met hun werkzaamheden, doordat HPL overzettreden zo eenvoudig te plaatsen zijn. Gemiddeld kost een HPL traprenovatie bij een open trap €1700. Heb je een gesloten trap, dan moet je rekening houden met een vanaf prijs van circa €2500. Uiteraard bepalen een aantal factoren deze prijs: de constructie van je trap, de hoeveelheid treden, de moeilijkheidsgraad van de klus en het gekozen HPL ontwerp.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Wanneer je een traprenovatie van HPL laat uitvoeren, bestaat ongeveer 67 procent van de kosten uit arbeidskosten. De overgebleven 33 procent bestaan uit materiaalkosten en voorrijkosten. Wil je een besparing realiseren, dan moet je dus vooral kijken naar hoe je op de arbeidskosten kunt besparen. Dit is vrij simpel. Vergelijk offertes van meerdere bedrijven met elkaar. Er zit al een toegankelijk prijskaartje aan HPL verbonden en je kunt ook de arbeidskosten een stuk toegankelijker maken door rond te kijken. Vraag dus meerdere offertes aan bij bedrijven uit de buurt en vergelijk deze op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijken kan je wel tot tientallen euro’s per klus uitsparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

Welk soort trapbekleding is het voordeligst?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning.

4x Valkuilen + veelgemaakte fouten traprenovatie

Trappen staan er bekend om vrij snel te slijten. Dat komt doordat