Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Traprenovatie marmoleumTraprenovatie marmoleum? Menig aantal mensen die er vandaag de dag voor kiezen om hun trap te (laten) renoveren kiezen er bewust voor om ook even te kijken in de richting van het zogenaamde ‘marmoleum’. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat marmoleum bekend staat als een zeer slijtvast materiaal welke toch maar over een dikte van slechts enkele millimeters beschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat marmoleum gemaakt is van een natuurproduct welke niet alleen beschikt over een grote drukvastheid, maar ook geen verende eigenschappen heeft. Ben jij ook wel geïnteresseerd om gebruik te maken van marmoleum voor het realiseren van jouw traprenovatie? Dan is de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld interessant!

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Waarom kiezen voor een marmoleum traprenovatie?

Voor veel mensen is het lastig te bepalen welk type materiaal ze nu het best kunnen gebruiken voor het uitvoeren van hun traprenovatie. Door de jaren heen zijn er op de markt dan ook heel wat verschillende soorten traprenovatiematerialen verschenen. Marmoleum is een naam die nog steeds vrij weinig opduikt binnen de traprenovatiesector. Dat is opvallend, want sinds jaar en dag maken veel mensen er bijvoorbeeld wel gebruik van als materiaal voor het afwerken van hun vloer. Dat heeft niet in het minst te maken met de vele interessante voordelen die er aan marmoleum zijn verbonden. Niet alleen is het namelijk zo dat het hier een bijzonder duurzaam materiaal betreft, daarnaast is ze ook nog eens erg milieuvriendelijk. Wat marmoleum extra geschikt maakt om te gebruiken als afwerking voor de trap is dat ze zeer slijtvast is. Dit komt de levensduur van de trap uiteraard alleen maar ten goede.

 

Op het ogenblik dat je een bepaald materiaal uit gaat kiezen voor het uitvoeren van je traprenovatie is het vanzelfsprekend dat deze altijd zo duurzaam mogelijk moet zijn. Ondanks het feit dat een traprenovatie uitvoeren financieel veel voordeliger is in vergelijking met het voorzien van een compleet nieuwe trap moet het immers gezegd dat er toch nog steeds een flink prijskaartje aan verbonden kan zijn. Door te kiezen voor marmoleum kies je voor een materiaal welke haar duurzaamheid reeds meermaals heeft bewezen en welke bovendien ook nog eens bijzonder onderhoudsvriendelijk is. Ook dit laatste is uiteraard mooi meegenomen. Een trap schoonmaken kan namelijk wel eens behoorlijk wat tijd kosten. De antistatische eigenschappen van marmoleum zorgen er in ieder geval voor dat stof op je trap in principe geen enkel probleem meer hoeft te vormen.

Zijn er ook nadelen verbonden aan marmoleum traprenovatie?

De vele voordelen waar je op kan rekenen bij de keuze voor marmoleum zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat ook jouw interesse is gewekt. Dit neemt evenwel niet weg dat je ook rekening zal willen houden met een aantal niet onbelangrijke nadelen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat marmoleum alles behalve goedkoop is. Dit maakt het een materiaal welke op financieel vlak absoluut niet voor iedereen geschikt is. Daar tegenover staat echter wel dat een deel van de hoge(re) kostprijs kan worden gerecupereerd door de uitstekende duurzaamheid en lange levensduur waar dit materiaal over beschikt.

 

Een tweede nadeel is terug te vinden in het feit dat het sterk wordt aangeraden om marmoleum traprenovatie uit te laten voeren door een vakman. Dat hoeft op het eerste zicht natuurlijk geen enkel probleem te vormen, maar het zorgt er wel voor dat dit materiaal bijvoorbeeld heel wat minder interessant is voor doe-het-zelvers. Tot slot is het ook altijd van belang om rekening te houden met de manier waarop een marmoleum trap kan worden schoongemaakt. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is bijvoorbeeld absoluut uit den boze. Dit kan immers jouw marmoleum trap aanzienlijke schade toebrengen en dat is uiteraard iets dat je beslist zal willen voorkomen. Wil je dus met andere woorden ook graag kunnen genieten van de voordelen van een marmoleum trap? Wees er dan zeker van dat je ook de nadelen niet zomaar over het hoofd ziet.

Hoeveel kost traprenovatie marmoleum?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het van belang om er rekening mee te houden dat marmoleum niet meteen een voordelig materiaal is om gebruik van te maken bij het laten uitvoeren van jouw traprenovatie. Om te weten of marmoleum voor jouw traprenovatie al dan niet interessant kan zijn zal je dus graag rekening willen houden met het budget dat je voor ogen hebt. Is dat budget eerder aan de beperkte kant? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je er de voorkeur aan zal willen geven om gebruik te maken van een ander materiaal voor jouw traprenovatie. In ieder geval, de gemiddelde kostprijs van een traprenovatie marmoleum wordt meteen duidelijk door middel van de prijstabel welke hieronder is terug te vinden.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs (per m2)
Marmoleum traprenovatie Gemiddeld tussen 35 & 45 euro

Interessante bespaartips

Zou jij ook graag een marmoleum traprenovatie willen laten uitvoeren in jouw woning? Ben je echter van mening dat de standaard kostprijs van marmoleum voor jouw traprenovatie toch wat aan de hoge kant is gelegen? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de interessante bespaartips die we voor jou op een rijtje hebben gezet.

 

  • Kies voor een vakman uit jouw eigen omgeving

Een marmoleum traprenovatie gebeurt bij voorkeur door een ervaren vakman uit de eigen buurt. Dit heeft in eerste instantie te maken met het feit dat het strak aanleggen van een marmoleum trap alles behalve vanzelfsprekend is. Wil je er dus zeker van zijn dat dit echt op een volledig goede manier gebeurt? In dat geval is het steeds een aanrader om een vakman in te schakelen. Door te kiezen voor een vakman uit jouw eigen omgeving zorg je er voor dat de voorrijkosten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Dat is natuurlijk ook weer mooi meegenomen.

 

  • Tracht ook zelf een beetje te helpen

Ondanks het feit dat het absoluut aan te raden is om jouw traprenovatie met marmoleum uit te besteden aan een expert betekent dit uiteraard niet dat je helemaal niets kan doen. Door zelf ook een handje te helpen zorg je er namelijk voor dat de arbeidskosten toch op niet onaanzienlijke wijze gedrukt kunnen worden. Zo wordt ook jouw traprenovatie met marmoleum financieel meteen een stuk interessanter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

Top 10 van leukste en goedkoopste traprenovaties

Een trap is een van de belangrijkste onderdelen in je huis. Het

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een