Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten tredenKosten treden? De trap van je huis is een plek die het doorgaans zwaar te verduren heeft. Meermalen per dag wordt er over gelopen; jij en je huisgenoten klossen diezelfde trap regelmatig op en af. Het is geen wonder dat een trap op den duur sleets wordt. Wanneer jouw trap oud en lelijk begint te worden is een traprenovatie de beste manier om deze weer voor een acceptabele prijs een nieuw uiterlijk te geven. Traprenovatie is dan ook een heel populaire manier om een huis meer aanzien te geven. We keken voor jou naar het belangrijkste deel van de traprenovatie; de treden.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Overzettreden

Overzettreden zijn er in heel veel soorten en maten. We keken naar de soorten die het meeste worden verkocht. Daarbij maken we een paar keer een onderscheid.

  • Overzettreden van laminaat. Dit zijn treden gemaakt van hetzelfde soort laminaat als wat je op de vloer legt. Je kan dan kiezen voor meerdere soorten laminaat. Het goedkoopste laminaat is dat materiaal wat je in de bouwmarkt koopt. Het materiaal zal niet altijd voor intensief woongebruik bestemd zijn. Zijn de treden wel heel erg dun, dan is waarschijnlijk de toplaag dun, waardoor je een sneller afgesleten trede krijgt. Een overzettrede die dikker is zal een dikkere toplaag hebben. Hij slijt daardoor minder snel af. Deze treden zijn steviger, duurzamer, en daarnaast zijn ze ook dikker. Ze zijn meer krasvast dan de goedkope varianten van overzettreden. Het is dus bij een overzettrede van laminaat goed oppassen met de kwaliteit.
  • Overzettreden van hout. Wie het liefste en trap heeft met een natuurlijke uitstraling kiest voor een traprenovatie met overzettreden van hout. Hiervoor wordt eikenhout gebruikt. Dat heeft als reden dat eikenhout het meest slijtvast is, en zich ook het beste laat verwerken tot overzettreden. Het materiaal zal geen vlekken aantrekken zoals dat met beukenhout wel het geval is. De overzettreden van hout komen doorgaans ongelakt. Je kan er zelf voor kiezen om ze te lakken zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Houd er rekening mee dat je dit het beste kan doen voordat je ze gaat verwerken in je trap.

Veiligheid gaat boven alles

Een gerenoveerde trap mag dan nog zo mooi zijn; met een beetje pech verandert hij in een soort glijbaan. Het is dan ook aan te raden om jouw trap te voorzien van veiligheidsmaatregelen.

  • Een traptrede met antislip. Je mag dan denken aan een antislip lak op de traptreden wanneer dat mogelijk is, maar je kan ook kiezen voor een antislip randje aan de voorkant van de traptrede. Deze rand zit in de trede zelf verwerkt waardoor hij er mooi strak uitziet. Een traptrede met antislip is altijd wat duurder dan de traptrede zonder antislip.
  • Een traptrede zonder antislip. Een traptrede zonder antislop is altijd wat strakker om te zien. Daar staat wel tegenover dat ze wat meer risico met zich meebrengen. Een trap zonder antislip kan behoorlijk glad worden. Wanneer je ooit spijt krijgt van het laten renoveren van een trap met deze traptreden kan je er altijd nog met antislip tape een rand op aanbrengen maar dit effect is minder mooi dan bij een traptrede die wel antislip heeft.

Hoeveel kosten traptreden

We keken voor je naar de kosten van traptreden en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat wil je kopen Wat zijn de afmetingen Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs
Traptrede van laminaat zonder antislip 100 bij 30 cm Per stuk 30 euro
Traptrede van laminaat zonder antislip 130 bij 38 cm Per stuk 44 euro
Traptrede van eiken zonder antislip 100 bij 30 cm Per stuk 35 euro
Traptrede van eiken zonder antislip 130 bij 30 cm Per stuk 45 euro
Traptrede van eiken met antislip 100 bij 30 cm Per stuk 35 euro
Traptrede van eiken met antislip 130 bij 30 cm Per stuk 45 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij een handige klusser, dan kan je een traprenovatie met overzettreden zelf uitvoeren. Je moet er dan wel aan denken dat je van tevoren een trapspin koopt waarmee je duidelijk kan inmeten hoe je de traptreden op maat moet zagen. Denk eraan dat hout zich doorgaans gemakkelijker op maat zal laten zagen dan laminaat doordat het minder zal splinteren en brokkelen aan de einden.
  • Als je niet handig bent. Ben jij geen handige klusser, dan is het verstandig om een traprenovatie te laten uitvoeren door een traprenovatie bedrijf. Je bent er dan van verzekerd dat de trap zonder problemen wordt gerenoveerd en dat je een gegarandeerd professioneel eindresultaat hebt. Je hebt bovendien een hogere garantie op de overzettreden wanneer deze door een professioneel bedrijf zijn geplaatst.

Betaal niet teveel

Een traprenovatie is een kostbare zaak; je zou dan ook niet teveel willen betalen. Het is het handigste om bij een traprenovatie offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button ontvang je meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes levert een voordeel oplopend tot 30 procent op.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een

Handige weetjes over trap renoveren

Is je trap verouderd en eigenlijk wel toe aan een flinke opknapbeurt?