Kosten zijkanten/wangen traprenovatie

Een trap renoveren is een klus die veel mensen laten uitvoeren. Dat is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het de manier bij uitstek is om een trap te herstellen in zijn oude glorie. Bij deze traprenovatie worden doorgaans allerlei zaken vervangen. De overzettreden zijn het belangrijkste gedeelte van de traprenovatie, maar ook zaken als stootborden worden vervangen. Een zaak die ook regelmatig wordt vervangen is de zijkant van de trap. Deze zijkanten, ook wel de wangen van een trap genoemd, zitten niet in het standaard pakket van een traprenovatie.

Open stalen trap met houten treden

Als je een trap compleet wil renoveren

Wil je een trap helemaal compleet laten renoveren, dus inclusief de zijkanten of wangen kan je een paar keuzes maken.

  • De zijkanten/wangen worden in een neutrale kleur geschilderd. In dit geval worden de zijkanten van de trap bijvoorbeeld in de kleur van de muur mee geschilderd. Er kan ook voor een neutrale kleur zoals wit, of een kleur passende bij de overzettreden van de traprenovatie worden gekozen.
  • De zijkanten/wangen worden afgewerkt met hetzelfde laminaat als de overzettreden. Wordt er gebruik gemaakt van laminaat overzettreden, dan kan je de wangen laten afwerken met hetzelfde laminaat. Dit zal doorgaans door de leverancier ook in stroken worden geleverd. Een traprenovatie bedrijf zal het laminaat zo kunnen zagen dat het tegen de wangen op geplaatst kan worden.

Het prijskaartje inzichtelijk gemaakt

We keken hoeveel je moet neertellen voor een traprenovatie inclusief de zijkanten/wangen. We kwamen tot de volgende conclusies.

Welke renovatie wil je laten uitvoeren Omschrijving van de werkzaamheden Per welke eenheid is de prijs berekend Prijs
Schilderen Schilderen van de zijkanten/wangen van de trap Per uur schilderwerk, inclusief verf 40 euro
Afwerken met laminaat Afwerken van de zijkanten/wangen van de trap met laminaatstroken Per uur arbeidsloon 45 euro
  • Als je handig bent. Ben jij een handige klusser, dan kan je zelf de wangen/zijkanten van je gerenoveerde trap afwerken. Het is een klusje wat redelijk nauw luistert, maar met een trapspin kan je prima aftekenen op stroken laminaat hoe de treden komen te lopen. Met het juiste gereedschap kom je al snel een heel eind. Ook schilderen is een heel eenvoudige klus. Doe dit echter voordat de trap wordt gerenoveerd, om te voorkomen dat je op je net gerenoveerde trap zal knoeien met verf.
  • Als je niet handig bent. Ben jij een klusser met twee linkerhanden, dan besteed je het renoveren van de zijkanten/wangen van je trap uit aan de vakman. Je kan dit laten doen door het bedrijf wat de traprenovatie zelf uitvoert. Je betaalt in dat geval een uurloon al naar gelang de monteur extra werk heeft aan jouw opdracht.

Zaken die de prijs beïnvloeden

Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt voor het renoveren van de zijkanten/wangen van de trap door middel van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Doe je het zelf. Wil je de zijkanten van je trap op een neutrale manier laten renoveren met verf, dan is dat een klus die je prima zelf kan doen. Zorg er wel voor dat je eerst de oude laag verf op je trap goed opschuurt. Lijmresten van oude trapbekleding moet je eerst helemaal weghalen met een plamuurmes voordat je het schilderwerk kan aanbrengen. Je bespaart het arbeidsloon; een potje verf van een paar tientjes is genoeg. Zorg er wel voor dat je krasvaste verf koopt. Deze is wat duurder maar hij is ook beter bestand tegen het intensieve gebruik wat bij een trap hoort.
  • Laat je het doen. Wil jij het renoveren van de zijkanten/wangen van je trap laten uitvoeren door de medewerker van het traprenovatie bedrijf, dan zal je een bedrag omgerekend in uurlonen kwijt zijn. Het schilderen van de wangen/zijkanten is een klusje wat ongeveer een uur in beslag zal nemen. Het afwerken met laminaat stroken zal al snel twee uur duren, afhankelijk van de vorm van je trap.
  • Wat voor trap heb je. Een rechte trap is heel gemakkelijk te renoveren op de zijkanten. Het verloop bij de treden is voor de hele trap hetzelfde. Een trap met 1 kwart of 2 kwarten is al een stuk lastiger om te renoveren. Het verloop van de trap is anders en er moet iedere keer opnieuw worden gepast en gemeten voordat er een strook laminaat kan worden afgewerkt op de zijkant.
  • Wil je er verlichting in. Zijkanten van een trap lenen zich bij uitstek om verlichting in te bouwen. Dit kan een renovatiebedrijf voor je doen. Je betaalt voor deze klus ongeveer 300 tot 400 euro bovenop de standaard prijs voor het renoveren van de trap met de wangen.

Vraag offertes op

Wil jij zeker weten dat je niet teveel betaalt voor de renovatie van je trap, dan is het een goed idee om offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een aanzienlijk voordeel opleveren.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!