Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een trap is immers onderhevig aan veel slijtage door veelvoudig gebruik iedere dag. Wanneer je trap een opfrisbeurt kan gebruiken, houdt dit niet meteen in dat je een hele nieuwe trap moet kiezen. Een traprenovatie geeft je trap net dat nieuwe uiterlijk dat het nodig heeft zonder de extra kosten en lasten van een geheel nieuwe trap plaatsen. Een zwarte trap vind je in steeds meer interieurs terug en dit is niet verwonderlijk. Een zwarte trap bevat veel kenmerken, waardoor het in bijna ieder interieur past. Dit artikel zal over de zwarte traprenovatie gaan, waarbij aandacht besteedt wordt aan de voor- en nadelen en de do’s en dont’s bij dit type traprenovatie.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Zwart is de kleur voor een modern interieur

Een zwarte traprenovatie is de kleur bij uitstek voor een moderne interieurstijl. In deze stijl zijn minimalisme en strakheid kernwoorden. Daarom worden in een moderne interieurstijl vooral de kleuren wit en zwart veelvuldig toegepast. Wat betreft materialen zijn er meerdere opties mogelijk: hout, maar ook blauwstaal, roestvrij staal en beton. Ook een traprenovatie komt onder deze materialen volledig tot zijn recht.

Hoe moet een zwarte trap eruit zien?

Juist door de vele mogelijkheden die zwart je biedt, zou je je kunnen afvragen wat je nu met zwart moet beginnen. Daarom volgen hieronder een aantal ideeën wat je met een zwarte trap zou kunnen doen.

De perfecte combi

Zwart versus wit is van oudsher een perfecte combinatie in huis. Combineer bijvoorbeeld een volledig zwarte trap, wanneer je muren wit zijn. Of kies voor een zwarte trap met witte stootborden. Dit zorgt voor een sterk contrasterend effect. Deze combinatie zul je vooral veel vinden in moderne interieurs en op die manier past je trap perfect bij de rest van je moderne woning.

Volledig zwart

Je kunt je trap ook helemaal zwart laten maken, dus met zwarte stootborden, wangen en treden. Hierbij hebben alle onderdelen dezelfde kleur, dus er is geen speling met tinten mogelijk. Alleen zo kun je namelijk een gevoel van unanimiteit realiseren. Is een volledig zwarte trap te duister voor je? Dan kun je er ook voor kiezen om de zwarte treden te combineren met stootborden in een kleur die jij wenst. Stootborden in roestvrijstaal zijn mooi bij een zwarte trap, maar je kunt ook voor krijtbord stootborden kiezen. Laatstgenoemde geven een erg leuk effect aan je trap.

Verschillende tinten

Wanneer je voor een volledig zwarte trap gaat, kun je nog steeds kiezen voor verscheidene tinten voor je treden, stootborden en wanden. Een trap in effen zwart geeft een stijlvolle uitstraling aan je trap. Een matte trap geef je trap een sobere look. Een glanzend zwarte trap geeft je trap juist weer glitter en glamour. Of kies voor Raja Black. Dit is een gewolkt decor met een structuur die veel doet denken aan marmer. Bij Raja Black kun je kiezen uit de tinten donkergrijs tot zwart.

Overige opties

Je hebt ook nog het stoere Solid Black decor. Dit is een donker, maar niet volledig egaal materiaal, waarin kleine stukjes verwerkt zijn. Zo oogt je trap niet al te robuust en is hij eenvoudig te combineren met meerdere interieurstijlen dan alleen de moderne. Een wel heel bijzondere zwarte trap renovatie is die met leer. Houd je van leer, dan kun je kiezen voor een zwart leren traprenovatie. Leer geeft een warme, chique uitstraling aan je trap.

De do’s en dont’s

De combinatie zwart en wit geeft een opvallende look aan je trap, waardoor deze een ware eye catcher vormt in je huis. Hierbij moet wel vermeld worden dat je de kleurencombinatie wel leuk moet toepassen. Hieronder volgt hoe je dit doet en wat je vooral niet moet doen.

Less is more

Heb je een sereen of modern interieur, dan komt een zwart wit combinatie helemaal tot zijn recht. Natuurlijke materialen en eenvoudige kleuren passen goed bij de minimalistische uitstraling, die je wil creëren. Harmonie en stijl in je interieur zijn een pre. Daarom is een absolute don’t ook te veel verschillende kleuren. Een overdaad aan kleuren wordt in een serene interieurstijl funest. De muren moeten neutraal blijven en opvallende decoraties kun je beter achterwege laten.

Luxematerialen voor dat beetje extra

Om je trap net dat beetje extra te geven, kun je kiezen voor luxematerialen tijdens je traprenovatie. Zo oogt je trap stijlvol en elegant, maar past het wel binnen je minimalistische interieur. Een absolute don’t hierbij is een stijlenclash. Bedenk of een zwarte trap wel bij de rest van je interieur past. Heb je een drukke interieurstijl, dan past een statige zwart-witte trap niet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een

Welk soort trapbekleding is het voordeligst?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning.

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet