Vinyl traprenovatie

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen wanneer we zeggen dat er door de jaren heen heel wat nieuwe materialen op de markt zijn aangeboden waarmee je een trap kan renoveren. Eén van deze materialen is vinyl. In eerste instantie kon dit materiaal eerder op een beperkte interesse rekenen, maar daar is ondertussen wel verandering in gekomen. Steeds meer mensen zijn dan ook de voordelen in gaan zien die zijn verbonden aan het gebruik van vinyl voor het renoveren van hun trap. Geldt dat ook voor jou? Dan is het de moeite waard om even goed de informatie op deze pagina door te nemen. Zo kom je namelijk pas echt alles te weten over het laten uitvoeren van een vinyl traprenovatie evenals de kosten die erbij komen kijken.

Waarom kiezen voor vinyl traprenovatie?

Er kan worden vastgesteld dat vinyl traprenovatie door de jaren heen een flink stuk populairder is geworden. Dit heeft uiteraard niet in het minst te maken met de vele interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Het gaat hierbij om de volgende voordelen:

 

  • Vinyl is een relatief voordelig materiaal om je trap mee te renoveren. Dit zorgt er voor dat ook mensen met een beperkt(er) budget er voor kunnen kiezen om in de richting van vinyl te kijken.
  • Vinyl is een materiaal welke relatief eenvoudig kan worden onderhouden. Ook wanneer je graag door middel van jouw traprenovatie een onderhoudsvriendelijke trap wenst te realiseren is vinyl dus het overwegen zeker en vast waard.
  • Vinyl is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen. Of je nu met andere woorden een houtlook wil realiseren voor je trap of je de voorkeur geeft aan een kleurrijk patroon, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
  • Vinyl staat bekend als een geluidsabsorberend materiaal. Contactgeluid evenals omgevingsgeluid wordt door gebruik te maken van vinyl dan ook aanzienlijk verminderd. Dit is een belangrijk voordeel, niet in het minst voor mensen die bijvoorbeeld ’s nachts vaak de trap op- en aflopen.

 

  • Vinyl staat er om bekend een prima materiaal te zijn voor de handige doe-het-zelvers. Ben jij dus met andere woorden van plan om je traprenovatie zelf uit te voeren? Dan is het zeker en vast de moeite waard om in de richting van vinyl te kijken.

Welke nadelen zijn er verbonden aan vinyl traprenovatie?

Zoals steeds is het van belang om er rekening mee te houden dat er niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan je keuze voor vinyl traprenovatie. Het is namelijk bovendien ook zo dat er enkele nadelen bestaan waar je ongetwijfeld bij stil zal willen blijven staan. De belangrijkste nadelen zijn de volgende:

 

  • Vinyl is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Ga er dus nooit zomaar vanuit dat je te maken hebt met het beste kwaliteit vinyl. In het bijzonder wanneer de kostprijs voor je vinyl traprenovatie erg laag is, is de kans bijzonder groot dat je met een minder kwalitatieve uitvoering te maken hebt. Het hoeft niet gezegd dat dit vinyl in de praktijk gedoemd is om op korte termijn sporen van slijtage te gaan vertonen.
  • Vinyl is een erg dun materiaal. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat je na verloop van tijd afdrukken zal zien op je trap. Op het ogenblik dat deze afdrukken verschijnen is het vaak niet zo voor de hand liggend om deze terug uit de trapbekleding te verwijderen.
  • Is de constructie van je trap aan vervanging toe? In dat geval spreekt het voor zich dat het uitvoeren van een vinyl traprenovatie alleen niet voldoende is. In dit geval zal er namelijk een volledige nieuwe trapconstructie moeten worden gerealiseerd.

Hoeveel kost een vinyl traprenovatie?

Op het ogenblik dat je een traprenovatie gaat laten uitvoeren zijn er heel wat verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Niet alleen de kostprijs van het materiaal (in dit geval dus vinyl) is een belangrijke factor, wat bovendien ook te denken van de constructie van de trap evenals de verschillende opties die toegepast kunnen worden? Wanneer er enkel en alleen wordt gekeken naar de kostprijs per overzettrede kan je bij vinyl traprenovatie rekening houden met de prijs zoals in de onderstaande prijstabel aangegeven.

 

Materiaal voor traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Overzettreden gemaakt van vinyl Gemiddeld 45 à 50 euro per overzettrede

Interessante bespaartips

Vinyl mag dan wel niet het duurste materiaal zijn waar je gebruik van kan maken voor het uitvoeren van je traprenovatie, het is ook zeker niet het goedkoopste materiaal. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om na te gaan op welke manier(en) je precies kan besparen op het kostenplaatje van je traprenovatie met vinyl. Wij hebben in ieder geval reeds enkele interessante bespaartips voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

  • Kijk ook eens naar andere materialen voor je traprenovatie

Vinyl is een prima materiaal welke niet al te duur is. Echter zijn er op de markt nog goedkopere materialen terug te vinden die mogelijks eveneens aan je verwachtingen zullen weten te voldoen. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan laminaat. Wie weet kan je ook op deze manier een aantrekkelijke (extra) besparing realiseren.

  • Doe een beroep op een vakman uit jouw buurt

Wanneer je vinyl traprenovatie wenst uit te laten voeren is het altijd de moeite waard om daarvoor een vakman uit jouw buurt onder de arm te nemen. Dit niet alleen omdat je op deze manier praktisch heel eenvoudig de nodige afspraken kan maken, maar ook omdat je hierdoor aanzienlijk kan besparen op de voorrijkosten. De gemiddelde kostprijs die voor voorrijkosten in rekening wordt gebracht ligt rond de 0,50 euro per kilometer. Absoluut de moeite waard dus om hier rekening mee te houden.

Bespaar tot wel 30% extra op jouw vinyl traprenovatie

Leveren de hierboven aangegeven bespaartips je te weinig besparing op? In dat geval hoef je nog niet meteen te wanhopen. Het is namelijk mogelijk om nog een extra besparing te realiseren welke kan oplopen tot wel 30 procent op de standaard kostprijs voor jouw vinyl traprenovatie. Hoe je dat precies voor mekaar moet krijgen? Zeer eenvoudig. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is namelijk offertes aanvragen voor je opdracht bij verschillende partijen. Vergelijk deze offertes vervolgens om tot de best mogelijke overeenkomst te komen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!