Kosten stootborden

Laat je een traprenovatie uitvoeren, dan is het goed om eerst een aantal zaken door te nemen voordat je de opdracht voor de renovatie afgeeft. Zo zal de leverancier doorgaans als eerste willen weten wat voor soort trap je hebt. Je hebt de open trap en daarnaast heb je ook de gesloten trap. De open trap heeft een open ruimte tussen de treden waardoor je een mooi ruimtelijk effect krijgt De gesloten trap, ook wel de dichte trap genaamd, heeft rechte planken tussen de treden in zitten. Die treden worden stootborden genoemd. Wanneer je een trap laat renoveren is het goed om ook hier aandacht aan te besteden.

Van open trap naar dichte trap

Het kan ook zo zijn dat je nu een open trap in je huis hebt en dat je eigenlijk een dichte trap wil hebben. De motivaties daarvoor kunnen er meerdere zijn. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Geen warmteverlies naar boven. Warmte die je opwekt in je huis zal na een korte tijd naar boven toe trekken. Wanneer je een open trap hebt krijg je dan ook altijd een stuk warmteverlies naar boven toe. Sluit je de ruimte tussen de traptreden af, dan is er minder warmteverlies door je trap heen. Je isoleert dus eigenlijk een stukje van je huiskamer.
  • Geen stofnesten onderaan de trap. Onder je voeten blijft behoorlijk wat stof en vuil zitten. Loop je naar boven of beneden op een open trap, dan valt er stof of vuil van je voeten op de trap. Dit zal uiteindelijk naar beneden vallen en zich ophopen onderaan je trap. Geen hygiënische toestand natuurlijk; spullen die onderaan je trap staan zullen bovendien onder het stof zitten na een paar dagen. Stootborden zijn het perfecte middel tegen dit ongemak.
  • Geen glijpartijen op je trap. Een open trap is niet allen onpraktisch voor veel mensen; het kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Kleine kinderen, maar ook volwassenen, kunnen gemakkelijk onderuit gaan op een open trap doordat hun voet achter de trede komt te zitten bij het omhoog of omlaag lopen. Wil jij geen glijpartijen op je trap, dan doe je er dan ook verstandig aan om stootborden te laten plaatsen op je trap bij de renovatie.
  • Ruimte onder je trap. Wil je een werkhoek of een berging maken in je huis maar heb je er geen ruimte voor; dan kan je altijd nog kiezen om de ruimte onder je trap dicht te maken. Dat doe je – juist – door stootborden. Die zorgen ervoor dat je een afgesloten geheel hebt onder je trap in plaats van een open nutteloos stofnest. Je huis neemt gelijk flink in waarde toe op deze manier.

Hoeveel kosten stootborden

Hoeveel je kwijt bent voor stootborden wordt in eerste instantie bepaald door een paar factoren. Er is de variant die je zelf plaatst tussen twee traptreden in, en er is de variant die door de monteur tussen twee traptreden in wordt geplaatst. We hebben de kosten voor je op een rijtje gezet.

Hoe worden de stootborden geplaatst Hoe is de prijs berekend Wat zit er bij de prijs inbegrepen Prijs
Plaatsing doe je zelf Prijs voor de stootborden Stootborden en bevestigingsmateriaal. Geen arbeidsloon en geen BTW 25 euro voor 5 stootborden, vaak in pakket verwerkt
Plaatsing door monteur Prijs voor de stootborden en plaatsing tijdens traprenovatie Stootborden, bevestigingsmateriaal, arbeidsloon en BTW Tussen 200 en 300 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan zou je de stootborden gemakkelijk zelf kunnen plaatsen tussen de treden in. Denk er aan dat je de stootborden vast schroeft in plaats van spijkert. Bij gespijkerde stootborden bestaat er namelijk een grotere kans dat je trap gaat kraken.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je de stootborden plaatsen door de monteur op het moment dat deze bij jou aan het werk is. Je betaalt dan voor de stootborden als materiaal en tegelijkertijd betaal je voor het arbeidsloon van de monteur. Deze zal door het plaatsen van de stootborden wat langer bezig zijn dan normaliter.

Hoe wordt de prijs bepaald

  • Zelf doen of laten doen. Het belangrijkste prijsverschil bij stootborden komt door het feit dat je het zelf kan doen of dat je het laat doen. Het is immers het arbeidsloon wat het duurder maakt. Het resultaat zal echter doorgaans mooier en professioneler zijn.
  • Wat voor materiaal stootborden. Stootborden in kleur met je overzettreden zijn doorgaans een stuk duurder dan witte stootborden. Ze zijn echter ook mooier en geven je gerenoveerde trap een luxueuzer uiterlijk.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de prijs van je stootborden door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één enkele muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Dat kan jou een voordeel oplopend tot wel 25 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!