Spiltrap traprenovatie

Gedurende vele jaren was het niet mogelijk om een zogenaamde wenteltrap of spiltrap te laten renoveren. Dat was voor veel mensen een doorn in het oog. Zij wilden namelijk hun verouderde spiltrap best eens stevig onder handen nemen, maar liepen steevast tegen dezelfde problemen aan. Tegenwoordig hoeft dat gelukkig niet langer het geval te zijn, in tegendeel. Op vandaag is het dan ook perfect mogelijk om er voor te kiezen om jouw spiltrap te (laten) renoveren. Hoe dat nu precies in zijn werk gaat en met welke kosten je rekening dient te houden, je ontdekt het allemaal hier op deze pagina!

Welk probleem stelt er zich precies bij spiltrap traprenovatie?

Het belangrijkste probleem welke zich stelt bij het uitvoeren van een spiltrap of wenteltrap traprenovatie is dat de renovatie niet kan gebeuren met behulp van overzettreden. Omwille van deze reden wordt er dan ook door verschillende partijen voor gekozen om de traptreden als het ware na te maken. Dit kan gebeuren met tal van verschillende materialen. In het merendeel van de vallen wordt er echter de voorkeur gegeven aan de onderhoudsvrije kunststof HPL. Van deze bestaande, houten traptreden worden tot op de millimeter nauwkeurige mallen gemaakt. Vervolgens vormen deze mallen de basis voor het creëren van de HPL-bloktreden. Uiteindelijk is het dan voldoende om de oude traptreden los te schroeven en gewoon de nieuwe traptreden aan te brengen. Dit zorgt er voor dat het uitvoeren van een spiltrap traprenovatie tegenwoordig perfect tot de mogelijkheden behoort.

Welke voordelen brengt spiltrap traprenovatie met zich mee?

Zoals reeds aangegeven was het in het verleden onmogelijk om een spiltrap of wenteltrap te laten renoveren. Dit heeft er voor gezorgd dat mensen er toen haast altijd voor kozen om gewoon de trap in haar totaliteit te vervangen. Tegenwoordig kan het gelukkig ook anders en dat is interessant. Door er voor te kiezen om een spiltrap traprenovatie uit te voeren zal je namelijk kunnen vaststellen dat je kan rekenen op de hieronder terug te vinden voordelen:

  1. Een spiltrap traprenovatie kan bijzonder snel worden uitgevoerd;
  2. Een traprenovatie is (veel) voordeliger dan het vervangen van de trap;
  3. Je hoeft geen rekening te houden met een grote hoeveelheid aan overlast;
  4. Jouw spiltrap kan geheel naar wens worden afgewerkt;

Gedurende vele jaren hebben heel wat mensen er bewust voor gekozen om hun spiltrap niet onder handen te (laten) nemen. Dit was niet in het minst het geval omdat ze er van overtuigd waren dat dit altijd gepaard ging met een stevige kostprijs. Dat was ook vaak gewoon zo. Tegenwoordig is dat niet langer het geval en dat is goed. Het gebeurde namelijk niet zelden dat het uitstellen van het renoveren van een trap er voor zorgde dat er onveilige situaties ontstonden. Deze behoren met de mogelijkheid om te kiezen voor traprenovatie gelukkig tegenwoordig definitief tot het verleden.

Welke nadelen brengt spiltrap traprenovatie met zich mee?

Ondanks het feit dat het laten renoveren van een spiltrap in de praktijk altijd financieel interessanter is dan wanneer je er voor zou kiezen om een compleet nieuwe trap te plaatsen moet het wel gezegd dat de kosten toch nog behoorlijk kunnen oplopen. Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je de meest voordelige optie kiezen? Dan zal de keuze voor laminaat al snel zijn gemaakt. Heb je wat meer geld te besteden? Dan kan je ook kiezen voor materialen zoals bijvoorbeeld tapijt, linoleum, PVC evenals eikenhout. Hou er tot slot ook rekening mee dat niet in alle gevallen een spiltrap traprenovatie de oplossing biedt. Wanneer de constructie is beschadigd zal je namelijk kunnen vaststellen dat een gewone traprenovatie niet voldoende zal zijn, in tegendeel.

Type traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Spiltrap traprenovatie Gemiddeld tussen 750 & 1.250 euro

Interessante bespaartips

Wil jij ook graag een spiltrap traprenovatie laten uitvoeren? Struikel je echter nog een beetje over de kostprijs die voor deze opdracht in rekening wordt gebracht? In dat geval is het altijd de moeite waard om even na te gaan op welke manieren je precies kan besparen. Wij zochten de meest interessante opties alvast voor je uit en hebben ze hieronder opgelijst.

  • Wacht niet te lang met je traprenovatie

Net omwille van het feit dat het vele jaren lang niet mogelijk was om een spiltrap traprenovatie uit te voeren is het zo dat mensen tegenwoordig vaak geconfronteerd worden met een spiltrap die werkelijk erg zwaar te lijden heeft gehad onder de tand des tijds. Het laten renoveren van een dergelijke, vaak aanzienlijk aangetaste spiltrap kan er voor zorgen dat je geconfronteerd wordt met hogere kosten dan wanneer je tijdig een renovatie laat uitvoeren. Dit is dus zeker iets om in het achterhoofd te houden.

  • Let op de manier van renoveren

Een spiltrap renoveren is mogelijk op tal van verschillende manieren. Het is altijd van belang om er rekening mee te houden dat de kostprijs die je moet betalen steeds afhankelijk is van de gekozen optie. Wil je dus met zekerheid niets teveel moeten betalen? Zorg er dan voor dat je ten allen tijde een goed beeld hebt op de verschillende mogelijkheden die beschikbaar zijn en de kosten die er aan verbonden zijn.

Tot wel 30% besparen op de kosten van spiltrap traprenovatie

Door aandachtig te zijn voor de hierboven aangegeven bespaartips is het reeds mogelijk om een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren op de kostprijs van je spiltrap traprenovatie. Er is echter meer. Het is namelijk eveneens zo dat je nog eens tot wel 30% extra kan besparen. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Er wordt nog altijd door heel veel mensen voor gekozen om gewoon gebruik te maken van de diensten van het eerste, het beste bedrijf welke een offerte aanlevert. Dat mag op het eerste zicht dan misschien wel interessant lijken, dat is het in de praktijk absoluut niet, in tegendeel. Vaak betaal je op deze manier namelijk helemaal niet de laagste kostprijs voor jouw spiltrap traprenovatie. Vraag dus altijd offertes op bij verschillende partijen en neem gerust je tijd om deze te vergelijken. Op deze manier is het namelijk mogelijk om tot nog eens 30 procent te besparen op de kostprijs van je spiltrap traprenovatie.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!