Emmen traprenovatie

Emmen is een bijzonder fijne plaats om te wonen. Echter spreekt het voor zich dat lang niet iedereen over een even groot budget beschikt om een huis in deze gemeente te kopen. Heb jij er de voorkeur aan gegeven om een oudere woning te kopen? Is er in deze woning een ietwat verouderde trap terug te vinden en wil je daar graag wat aan doen? In dat geval is het altijd een aanrader om te kijken in de richting van traprenovatie. Er voor kiezen om gebruik te maken van traprenovatie in plaats van de plaatsing van een compleet nieuwe trap levert je verschillende, interessante voordelen op. Niet alleen is traprenovatie veel sneller uitvoerbaar, daarnaast is het ook financieel veel interessanter. Wil je hier graag meer over te weten komen? Twijfel dan niet langer en ontdek op deze pagina meteen alles wat je altijd al hebt willen weten over traprenovatie Emmen!

Wat zijn de kosten voor traprenovatie Emmen?

Hoeveel de kosten voor traprenovatie Emmen precies zullen bedragen in jouw geval is altijd moeilijk te zeggen. Dat heeft alles te maken met het feit dat een groot aantal verschillende factoren de totaalprijs van jouw traprenovatie zullen beïnvloeden. Denk hierbij aan:

 

 1. De constructie aan de trap. Een rechte, open trap is immers veel voordeliger te renoveren in vergelijking met een gesloten trap die is voorzien van één kwart.
 2. De materialen waar je gebruik van wil maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het voordelige laminaat, maar ook het duurdere eikenhout is een mogelijkheid.
 3. Uit hoeveel treden de trap precies bestaat. Hoe meer treden een trap telt, des te meer werk een renovatie met zich meebrengt en des te hoger de kosten zullen uitvallen.
 4. De eventuele opties die je wil voorzien. Het realiseren van antislip, maar ook van bijvoorbeeld bepaalde specifieke trapverlichting brengt uiteraard steeds een bepaalde meerprijs met zich mee.

Wil je graag een concreet idee krijgen van de gemiddelde kosten die er voor jouw traprenovatie Emmen in rekening gebracht kunnen worden? Dat is mogelijk door het bekijken van de hieronder aangegeven prijstabel!

 

Type traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Standaard, goedkope traprenovatie Gemiddeld tussen 625 & 850 euro
Gemiddelde traprenovatie Gemiddeld tussen 1.100 & 1.500 euro
Dure traprenovatie Gemiddeld tussen 4.250 & 5.000 euro

Waarom kiezen voor traprenovatie Emmen?

Beschik jij over een sterk verouderde trap en wil je daar graag verandering in brengen? In dat geval beschik je eigenlijk over twee verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. In eerste instantie zou je er voor kunnen kiezen om een  compleet nieuwe trap te voorzien. Dat lijkt op het eerste zicht misschien de meest complete keuze, maar in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Het is namelijk zo dat een volledig nieuwe trap voorzien niet alleen bijzonder duur is, maar bovendien ook nog eens heel wat overlast met zich meebrengt. De voordelen van traprenovatie Emmen zijn dan ook duidelijk, namelijk:

 

 1. De traprenovatie neemt veel minder tijd in beslag (doorgaans slechts 1 dag);
 2. Je kan gebruik blijven maken van de trap in je woning;
 3. De overlast wordt aanzienlijk beperkt;
 4. De kosten liggen bij traprenovatie een aanzienlijk stuk lager;
 5. De mogelijkheden op vlak van afwerking zijn bijzonder uitgebreid;

 

Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat een gerenoveerde trap er op visueel vlak eigenlijk precies zo uitziet als een compleet nieuw gerealiseerde trap. Het enige verschil zit hem dan ook in het feit dat de achterliggende constructie van de trap niet wordt aangepast of vervangen. Dit is uiteraard wel iets om rekening mee te houden.

Met welke nadelen dien je eventueel rekening te houden?

Een belangrijk nadeel waar je rekening mee moet houden bij het uitvoeren van traprenovatie Emmen is dat deze renovatie zich doorgaans vooral richt op de uitstraling van de trap. Dit betekent concreet dat er aan de constructie niet zal worden geraakt. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, zolang de constructie uiteraard nog steeds in goede staat. Is dat niet het geval? Dan is de kans bestaande dat je min of meer wordt verplicht om te kijken in de richting van de realisatie van een compleet nieuwe trap in plaats van naar een traprenovatie.

Interessante bespaartips voor traprenovatie Emmen

Traprenovatie Emmen mag dan financieel interessanter zijn in vergelijking met de plaatsing van een compleet nieuwe trap, dat betekent natuurlijk niet dat er geen aanzienlijke kosten aan verbonden kunnen zijn. In het bijzonder wanneer je van plan bent om gebruik te maken van zeer kwalitatieve materialen zoals bijvoorbeeld eikenhout kunnen de kosten al snel stevig oplopen. Gelukkig zijn er dan de onderstaande bespaartips om je te helpen deze kosten enigszins te verlagen.

 

 • Tracht de voorrijkosten zoveel mogelijk te beperken

In eerste instantie is het zaak om bij een voordelige traprenovatie te proberen de voorrijkosten die in rekening worden gebracht zoveel mogelijk te beperken. Hoe je dit precies kan doen? Zeer eenvoudig, namelijk door indien mogelijk te kiezen voor een traprenovatie-expert uit Emmen of omgeving. Op deze manier kunnen de voorrijkosten niet alleen beperkt worden, met een beetje geluk kan je ze zelfs volledig uitsluiten. Dit kan op het einde van de rit een niet onaanzienlijk verschil met zich meebrengen.

 

 • Kies voor het gebruik van voordeligere materialen

Eikenhout is zoals hierboven aangegeven een vrij duur materiaal, in het bijzonder voor wat het renoveren van je trap betreft. Wanneer je het moet stellen met een klein(er) budget is het daarom altijd een aanrader om ook even te kijken in de richting van goedkopere materialen die toch over een goede kwaliteit beschikken. Een bekend voorbeeld op dit vlak is laminaat. Het betreft hier een fantastisch materiaal welke er niet alleen goed uitziet, maar bovendien ook eenvoudig kan worden onderhouden. Bovendien kost ze ongeveer de helft in vergelijking met eikenhout. Toch een behoorlijk verschil als je het ons vraagt!

Bespaar zomaar tot 30% extra op je traprenovatie Emmen!

Valt jouw traprenovatie Emmen toch nog net wat duurder uit dan je in eerste instantie had verwacht? Heb je bovendien reeds gebruik gemaakt van alle bovenstaande bespaartips? In dat geval is er nog één gouden tip waar je rekening mee kan houden. Het loont bijvoorbeeld ook steeds de moeite om een offerte voor traprenovatie Emmen aan te vragen bij meerdere bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in traprenovatie. Door vervolgens deze offertes tegenover elkaar af te wegen is het mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 30 procent. Wil jij dat ook wel graag kunnen realiseren? In dat geval weet je precies wat er je te doen staat!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!