Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

6 Voordelen en 4 nadelen traprenovatie6 Voordelen en 4 nadelen traprenovatie. Soms kan het lastig zijn om een keuze te maken wat betreft het onderhoud van je trap. Je kunt dan een traprenovatie inplannen, een volledig nieuwe trap laten plaatsen of je kunt ook beslissen om de werkzaamheden nog even uit te stellen. In vele situaties is een traprenovatie dan de beste optie, maar dit kost natuurlijk geld. Als jij duidelijke informatie nodig hebt die je kan helpen een beslissing te maken wat betreft de werkzaamheden aan jouw trap, dan kun je hier de voor- en nadelen bekijken van traprenovaties. Deze kun je tegen elkaar afstrepen en zo zien of dit de beste aanpak is voor jou.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

De voordelen

Traprenovaties hebben vele voordelen en dit is niet altijd alleen ten opzichte van het vervangen van de trap. Beneden worden de grootste voordelen gegeven, in willekeurige volgorde.

  • Goedkoop: voor een grondige traprenovatie betaal je gemiddeld €1500. Dit is natuurlijk geen klein bedrag, maar door de werkzaamheden tijdig uit te laten voeren bespaar je geld op reparaties. Ook is het altijd een lager bedrag dan wanneer je je trap zou moeten vervangen. Door elke 15 jaar een traprenovatie in te plannen betaal je op de lange termijn dus minder geld.
  • Snel: traprenovaties kunnen meestal in twee dagen worden afgerond. Dit is voor een volledige opknapbeurt, dus de huidige bekleding wordt verwijderd, de trap wordt hersteld en de nieuwe bekleding wordt geplaatst. Gebruik je overzettreden, dan is dit nog sneller.
  • Weinig overlast: bij een traprenovatie is geen sloopwerk nodig. Dat betekent dat er geen puin ontstaat en dat er weinig afval wordt gecreëerd. Hierdoor is de overlast voor jou en de buren aanzienlijk minder dan wanneer je een nieuwe trap zou plaatsen. Ook hoeft er meestal geen afvalcontainer worden gehuurd, wat je natuurlijk geld bespaart.
  • Gebreken verhelpen: tijdens een traprenovatie kunnen huidige gebreken worden verholpen. Denk bijvoorbeeld aan een krakende traptrede, of een loshangende leuning. Na de renovatie is je trap weer als nieuw en behoren die kleine probleempjes tot het verleden.
  • Waardevermeerdering: met een gerenoveerde trap zal je woning meer waard zijn. Daarnaast is deze direct veel gemakkelijker om te verkopen. Hoe mooi je woning ook is van binnen, een slecht onderhouden trap kan echt een slechte indruk achterlaten. Het is voor potentiele kopers een groot voordeel om te weten dat de trap net gerenoveerd is, omdat zij zich daar dan de eerste 15 jaar geen zorgen meer over hoeven te maken.
  • Mooi: een gerenoveerde trap ziet er natuurlijk ook gewoon weer mooi uit. Je zal verbaasd staan over het verschil dat dit kan maken op je interieur. Jij moet er natuurlijk regelmatig naar kijken en het oog wil ook wat. Een gerenoveerde trap is dan een schitterend onderdeel van je inrichting.

De nadelen

Natuurlijk staan tegenover deze voordelen ook een aantal nadelen. Het is aan jou om te bepalen welke het zwaarste wegen.

  • Duur: heb jij een trap met meerdere slagen, dan kan de traprenovatie toch al snel €3000 of meer gaan kosten. Ook als je kiest voor duurder materiaal, extra opties of een speciale afwerking ben je natuurlijk meer kwijt. Als jouw budget beperkt is, dan kun je de renovatie het beste zo simpel mogelijk houden.
  • Lastig om zelf te doen: een open rechte trap kun je in principe zelf renoveren. Hier heb je dan wel de nodige doe-het-zelf ervaring voor nodig. Je moet ook flink wat tijd inplannen, je moet op de hoogte zijn van de juiste aanpak en misschien zal je gereedschap aan moeten schaffen dat je nog niet hebt. Daarom besteden de meeste mensen traprenovaties uit. Dit is sneller, gemakkelijker en je weet zeker dat het goed gebeurt.
  • Bouwstof: tijdens een traprenovatie wordt de huidige bekleding verwijderd en wordt je trap eronder volledig geschuurd. De scheurtjes en gaten worden opgevuld en daarna wordt er vaak weer opnieuw geschuurd. Er kan tijdens een traprenovatie dan ook veel bouwstof vrijkomen en dit strijkt neer in je woning. Naderhand is een grondige schoonmaakbeurt dan ook onontkoombaar.
  • Slechte kwaliteit: als laatste zijn er ook wat traprenovaties betreft materialen en bedrijven die slechte zijn van kwaliteit. Wij raden altijd aan grondig onderzoek te doen naar de juiste specialist en om hier eventuele keurmerken, certificeringen en erkenningen bij te betrekken. Ga je de traprenovatie zelf uitvoeren dan is het altijd verstandig om wat meer te investeren in een kwalitatief materiaal. Je trap blijft dan langer mooi en je zal op de lange termijn minder geld kwijt zijn.

Wel of geen traprenovatie uitvoeren?

Traprenovaties zijn in vele gevallen toch echt de beste keuze. Je moet even investeren, maar daarna bespaar je geld op een nieuwe trap, op reparaties van de trap en je woning zal automatisch gemakkelijker verkopen. Is de trap nog niet erg slecht, dan kun je de renovatie uitstellen bijvoorbeeld totdat je wat meer budget beschikbaar hebt. Wacht hier niet te lang mee. Het onderhouden en renoveren van je trap heeft namelijk direct invloed op de staat en de levensduur van de trap.

Vergelijk offertes

Wil je graag weten hoeveel het zou kosten om jouw trap te laten renoveren door een betrouwbare specialist? Vul dan de gewenste informatie in in onze vergelijkingstool en je ontvangt snel enkele vrijblijvende offertes waarmee je de beste deal kunt vinden voor jouw traprenovatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het