Kosten traprenovatie Upstairs

De trap in je huis is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van je huis. Wanneer de trap na verloop van tijd sleets begint te worden is het een verstandig idee om deze te laten renoveren. In deze branche is een behoorlijk aantal bedrijven actief. Sommige van deze bedrijven doen wel heel actief aan marketing; één van die bedrijven is Upstairs. Je komt de naam regelmatig tegen bij TV programma’s. We keken voor jou naar de prijs van het laten renoveren van een trap.

Een vage aanduiding op internet

Upstairs heeft een prachtige website waarin je de mooiste projecten ziet staan die men heeft uitgevoerd bij particulieren en bij bedrijven. Er is echter ook iets wat ontbreekt bij al deze mooie foto’s. We hebben het dan over een prijskaartje wat aan deze traprenovatie vast zit. Dit is een punt waarover het bedrijf Upstairs in alle toonaarden zwijgt op de website. Men verwijst je naar een adviseur die langskomt om een offerte voor je op te stellen over de kosten van de traprenovatie. We hebben een adviseur opgebeld en een afspraak gemaakt. Het werd een interessant gesprek met een uitkomst waarvan we je graag op de hoogte stellen.

Hoeveel berekent Upstairs voor een traprenovatie

We keken voor een standaard trap met 1 draai hoeveel Upstairs berekent voor een traprenovatie. We wilden geen extra’s; enkel de traptreden laten renoveren. We vroegen ook niet naar een exclusieve kleur. We kregen een offerte met de volgende bedragen erop.

 

Wat voor traprenovatie moet men uitvoeren Hoe is de prijs opgebouwd Wat is de prijs
Traprenovatie complete trap Totaalprijs, geen specificatie, exclusief voorrijden Tussen 3975 en 4600 euro
Traprenovatie voorrijkosten Voorrijden, inclusief kosten van adviseur vooraf Tussen 250 en 400 euro
Traprenovatie aanbetaling Deel van aanschafprijs 1000 euro
Traprenovatie kosten annulering 1/3 deel van de totale prijs van trap met voorrijden Tussen 1350 en 1550 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd en zat er bijvoorbeeld een trapbekleding met tapijtmaantjes op je treden, dan doe je er verstandig aan deze zelf weg te halen. Dit bespaart je een deel van het arbeidsloon waardoor de werkzaamheden een paar honderd euro goedkoper zullen uitvallen. Denk eraan dat je ook lijmresten goed verwijdert; op die manier kan de monteur gelijk aan de slag gaan.
  • Als je niet handig bent. Wil jij een mooi gerenoveerde trap door Upstairs maar ben je niet handig, dan laat je alle voorbereidingen doen door de medewerker van het traprenovatie bedrijf. Je krijgt op die manier een trap die volledig is gerenoveerd, en je weet exact wat de kosten zullen gaan worden.

Hoe is de prijs van een traprenovatie samengesteld

De totale prijs van de renovatie van een trap door Upstairs bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor model trap heb je. In principe betaal je voor het grootste deel voor het type trap wat je hebt. Heb je een rechte trap, dan zal je naar verhouding het minste kwijt zijn. Dat komt doordat de monteur geen treden op maat hoeft te zagen. Bovendien zal de monteur sneller klaar zijn met de werkzaamheden waardoor je een stuk minder arbeidsloon betaalt. De prijs die wij kregen berekend was voor een trap met 1 draai. Was het een rechte trap geweest, dan was de prijs begonnen bij 2500 euro.
  • Keuze 2: Heb je een dichte of een open trap. Bij een dichte trap krijg je te maken met stootborden die tussen de treden in komen te staan. Je betaalt hierdoor meer materiaalkosten aan Upstairs. Ook het totale tarief van arbeidsloon is duurder. Bij een open trap heb je geen stootborden die je moet laten plaatsen. Het kan wel zijn dat je de hele trap, dus de boven- en onderkant wil laten bekleden. In dat geval betaal je weer net zoveel als bij een dichte trap.
  • Keuze 3: Hoe zien de zijkanten van je trap eruit. Laat je Upstairs een trap renoveren, dan wordt er ook gekeken naar de kwaliteit van de zijkanten van je trap. Is die nog goed, dan kan je volstaan met een laagje schilderwerk. Doe dit het liefste voor de trap wordt gerenoveerd. Naderhand zou  er verf op je net gerenoveerde trap kunnen komen. Is deze kwaliteit niet meer goed, dan kan Upstairs deze meenemen in de renovatie. De kosten hiervan komen er nog naderhand bij.
  • Keuze 4: Wil je extra opties. Een traprenovatie die je op tv ziet heeft doorgaans mooie verlichting in de traptreden verwerkt zitten. Dit is een extra optie die je tegen betaling kan laten uitvoeren. De opties die jij kiest bepalen de hoogte van het bedrag wat je extra kwijt bent bovenop de ‘kale’ traprenovatie.

Vraag een offerte op

Wil je een upstairs traprenovatie laten uitvoeren; vraag in dat geval eerst offertes op. Dat doe je via één muisklik op de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!