Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bedrijvengids kosten-traprenoveren.nl:

Upstairs

Contactgegevens:

Telefoon 0900 – 872 77 36
E-mail info@upstairs.com
Adres Risseweg 24
6004 RM Weert

Contactgegevens België:

Upstairs België
Telefoon 0800 – 778 16
E-mail info@upstairs.com
Adres Postbus 26
3950 Bocholt

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van  een traprenovatie

upstairs

Hoeveel berekent een gemiddeld bedrijf voor een traprenovatie*

We keken voor een standaard trap met 1 draai hoeveel een gemiddeld bedrijf berekent voor een traprenovatie. We wilden geen extra’s; enkel de traptreden laten renoveren. We vroegen ook niet naar een exclusieve kleur.

Wat voor traprenovatie moet men uitvoeren Hoe is de prijs opgebouwd Wat is de prijs
Traprenovatie complete trap Totaalprijs, geen specificatie, exclusief voorrijden Tussen 3975 en 4600 euro
Traprenovatie voorrijkosten Voorrijden, inclusief kosten van adviseur vooraf Tussen 250 en 400 euro
Traprenovatie aanbetaling Deel van aanschafprijs 1000 euro
Traprenovatie kosten annulering 1/3 deel van de totale prijs van trap met voorrijden Tussen 1350 en 1550 euro

*Dit zijn indicatieprijzen. Dit is niet noodzakelijkerwijs de prijs van Upstairs.

 • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd en zat er bijvoorbeeld een trapbekleding met tapijtmaantjes op je treden, dan doe je er verstandig aan deze zelf weg te halen. Dit bespaart je een deel van het arbeidsloon waardoor de werkzaamheden een paar honderd euro goedkoper zullen uitvallen. Denk eraan dat je ook lijmresten goed verwijdert; op die manier kan de monteur gelijk aan de slag gaan.
 • Als je niet handig bent. Wil jij een mooi gerenoveerde trap door maar ben je niet handig, dan laat je alle voorbereidingen doen door de medewerker van het traprenovatie bedrijf. Je krijgt op die manier een trap die volledig is gerenoveerd, en je weet exact wat de kosten zullen gaan worden.

 

Hoe is de prijs van een traprenovatie samengesteld

De totale prijs van de renovatie van een trap bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Eerst een kort overzicht wat kostenbepalende factoren zijn:

 1. De vormgeving van de trap die moet worden gerenoveerd;
 2. Het type trap waarvan sprake is;
 3. De hoogte waar de trap over beschikt (en dus vooral het aantal traptreden);
 4. Het soort traprenovatie welke je wil laten uitvoeren;
 5. De trapbekleding van je keuze;
 6. De eventuele extra traponderdelen en / of accessoires;
 7. De plaatsing evenals de montage van de trap;
 8. De afwerking die moet worden toegepast;

De keuzes die je dient te maken:

 • Keuze 1: Wat voor model trap heb je. In principe betaal je voor het grootste deel voor het type trap wat je hebt. Heb je een rechte trap, dan zal je naar verhouding het minste kwijt zijn. Dat komt doordat de monteur geen treden op maat hoeft te zagen. Bovendien zal de monteur sneller klaar zijn met de werkzaamheden waardoor je een stuk minder arbeidsloon betaalt. De prijs die wij kregen berekend was voor een trap met 1 draai. Was het een rechte trap geweest, dan was de prijs begonnen bij 2500 euro.
 • Keuze 2: Heb je een dichte of een open trap. Bij een dichte trap krijg je te maken met stootborden die tussen de treden in komen te staan. Ook het totale tarief van arbeidsloon is duurder. Bij een open trap heb je geen stootborden die je moet laten plaatsen. Het kan wel zijn dat je de hele trap, dus de boven- en onderkant wil laten bekleden. In dat geval betaal je weer net zoveel als bij een dichte trap.
 • Keuze 3: Hoe zien de zijkanten van je trap eruit. Laat je een trap renoveren, dan wordt er ook gekeken naar de kwaliteit van de zijkanten van je trap. Is die nog goed, dan kan je volstaan met een laagje schilderwerk. Doe dit het liefste voor de trap wordt gerenoveerd. Naderhand zou  er verf op je net gerenoveerde trap kunnen komen. Is deze kwaliteit niet meer goed, dan kan je deze meenemen in de renovatie. De kosten hiervan komen er nog naderhand bij.
 • Keuze 4: Wil je extra opties. Een traprenovatie die je op tv ziet heeft doorgaans mooie verlichting in de traptreden verwerkt zitten. Dit is een extra optie die je tegen betaling kan laten uitvoeren. De opties die jij kiest bepalen de hoogte van het bedrag wat je extra kwijt bent bovenop de ‘kale’ traprenovatie.

 

Extra onderdelen om rekening mee te houden

Wanneer je een renovatie van je trap wenst uit te voeren zal je met een ongelofelijk groot aantal verschillende zaken rekening willen houden. Veel mensen kijken in eerste instantie vooral naar de uitstraling waar hun trap over zal komen te beschikken. Dat is natuurlijk normaal, maar het is lang niet de enige factor waar je bij stil zal willen blijven staan, in tegendeel. Wat namelijk bovendien ook te denken van de diverse traponderdelen en accessoires die van toepassing kunnen zijn voor jouw traprenovatie? Het gaat hierbij onder meer om de volgende zaken:

 

 • Trapverlichting die in de trap moet worden voorzien;
 • Trapleuningen of balustrades die moeten worden aangebracht;
 • Stootborden (mogelijks in een andere afwerking dan de rest van de trap);
 • Trapneuzen in Steelwist waarmee een hippe staallook kan worden gecreëerd;
 • Een bijzondere zijafwerking welke de onderste trede er pas echt laat uitspringen;
 • Veiligheidsprofielen;

Vraag een offerte op

Wil je een traprenovatie laten uitvoeren; vraag in dat geval eerst offertes op. Dat doe je via één muisklik op de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren. Wij werken niet samen met Upstairs. Je zult dan ook geen offertes van hen via ons ontvangen.

 

“Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

7x Tips trap laten renoveren

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het