Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Traprenovatie HornbachTraprenovatie Hornbach? Op het ogenblik dat je een traprenovatie wenst uit te laten voeren in je woning dien je er rekening mee te houden dat je daarvoor een beroep kan doen op verschillende partijen. Een belangrijke vraag die je altijd in eerste instantie aan jezelf moet stellen heeft echter betrekking tot de manier waarop het project zal worden uitgevoerd. Ga je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf je traprenovatie Hornbach uit te voeren of wil je hiervoor toch liever een beroep doen op de expertise van een ervaren traprenovatiebedrijf? Voor de handige doe-het-zelvers kan het in ieder geval de moeite waard zijn om even te kijken naar de mogelijkheden die het bedrijf Hornbach te bieden heeft. Je komt alles te weten over dit bedrijf op deze pagina!

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Hoe traprenovatie Hornbach uitvoeren?

Het spreekt voor zich dat iedereen over zijn of haar eigen voorkeur beschikt voor wat het uitvoeren van traprenovatie betreft. Omwille van deze reden maakt Hornbach het voor haar klanten dan ook mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende materialen. Wij zochten de verschillende mogelijkheden bij Hornbach op vlak van traprenovatie voor je uit en hebben ze hieronder even op een rijtje gezet.

1.) Traprenovatie Hornbach met eiken toplaag

In eerste instantie is het mogelijk om bij Hornbach te kiezen voor een traprenovatie waarbij er een eiken toplaag wordt gerealiseerd. Deze toplaag is niet behandeld. Door gebruik te maken van een geschikte afwerking zoals bijvoorbeeld een stroeve olie of lak wordt het steeds mogelijk om de stroefheid van de trede naar eigen inzicht en voorkeur te bepalen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de niet behandelde treden steeds zijn voorzien van een geïntegreerde antislip strip. Het spreekt bovendien voor zich dat je  door te kiezen voor een eiken toplaag ook altijd kan rekenen op een visueel zeer aantrekkelijke afwerking.

2.) Traprenovatie Hornbach met laminaat

De tweede keuze waarvoor je kan kiezen bij Hornbach heeft betrekking tot een laminaat traprenovatie. Het betreft hier een vorm van afwerking die uiteraard sterke gelijkenissen vertoond met deze van een laminaatvloer. In principe is het dan ook mogelijk om deze zonder verdere aanpassingen te kunnen toepassen. Ben jij toch iemand die graag nog wat meer zekerheid heeft? In dat geval is het altijd aan te raden om een antislip strip bij te kopen. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een zelfklevend antislip profiel. In ieder geval, ook wanneer je er de voorkeur aan geeft om gebruik te maken van laminaat bij het uitvoeren van jouw traprenovatie is dat zeker een optie.

3.) Flexxstairs traprenovatie van Hornbach

Een derde optie die door Hornbach wordt aangeboden heeft betrekking tot het gebruik van zogenaamde ‘Flexxstairs’. De Flexxfloors onderdelen staan er om bekend over een vrij stroef karakter te beschikken. Toch wordt het sterk aangeraden (onder meer door Hornbach) om gebruik te maken van Flexxstairs antislip profielen. Op het ogenblik dat er dergelijke profielen worden gebruikt wordt het immers perfect mogelijk om ook zonder schoenen op de pas gerenoveerde trap te lopen.

Hoeveel bedragen de kosten voor traprenovatie Hornbach?

Nu je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden die er bestaan op vlak van traprenovatie Hornbach is het eveneens altijd de moeite waard om ook even in de richting van de te verwachten kosten te kijken. Wat dit betreft moet je natuurlijk eerst even voor jezelf uitmaken van welk type materiaal je gebruik gaat maken voor het uitvoeren van jouw traprenovatie. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan laminaat of wil je kunnen beschikken over een eiken toplaag? Daarnaast zijn ook de oplossingen van Flexxstairs het overwegen waard. Hoe dan ook, door rekening te houden met de hieronder aangegeven, gemiddelde kosten is het steeds mogelijk om een goed beeld te krijgen van de eindfactuur van jouw traprenovatie.

Soort materiaal bij Hornbach Gemiddelde kostprijs
Overzettrede laminaat beton antraciet (100 x 30 centimeter) Vanaf 29,95 euro per stuk
Overzettrede toplaag eiken (130 x 40 centimeter) Vanaf 54,50 euro per stuk
Trapkant (zwart) 90 centimeter Vanaf 3,29 euro per stuk
Flexxfloors PVC lijm (3 kilogram) Vanaf 24,95 euro per pot
Antislip tape Vanaf 17,95 euro per stuk

Precies aangeven hoeveel jouw traprenovatie Hornbach zal kosten is natuurlijk haast onmogelijk. Dit niet in het minst omdat een traprenovatie uit zoveel verschillende onderdelen en materialen kan bestaan dat ze eigenlijk haast altijd over een uniek karakter beschikt. Het beste wat je dan ook kan doen is op voorhand voor aanvang van je traprenovatie even voor jezelf uitmaken hoe jouw traprenovatie er precies uit moet komen te zien. Alleen op basis hiervan is het uiteindelijk mogelijk om precies te achterhalen hoeveel jouw project voor traprenovatie precies moet gaan kosten.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat traprenovatie Hornbach er om bekend staat zeer interessant geprijsd te zijn moet het gezegd dat het steeds mogelijk is om op verschillende manieren een extra besparing te realiseren. Wil jij er met andere woorden ook voor zorgen dat jouw traprenovatie Hornbach nog goedkoper wordt? In dat geval is het altijd aan te raden om rekening te houden met de hieronder terug te vinden, interessante bespaartips.

  • Koop alle vereiste materialen in één keer aan

Ben je van plan om alle materialen voor je traprenovatie bij Hornbach te kopen? In dat geval is het steeds de moeite waard om dit in één keer te doen. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die bijvoorbeeld meerdere trappen in hun woning hebben. Door de vereiste materialen voor deze verschillende trappen in één keer te kopen is het zomaar mogelijk om een extra, interessante korting te verkrijgen. Hoeveel deze korting exact kan bedragen is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid aan materialen die je wenst te kopen bij Hornbach voor jouw traprenovatie.

  • Tracht je traprenovatie zoveel mogelijk zelf te doen

Het feit dat je er voor kiest om de materialen voor je traprenovatie te kopen bij Hornbach betekent meer dan waarschijnlijk dat je de uit te voeren traprenovatie zelf zal gaan doen. Dat is interessant, want op deze manier is het mogelijk om de riante arbeidskosten (goed voor gemiddeld 67 procent van de totale kostprijs) te drukken. Wil jij dus met andere woorden een echt voordelige traprenovatie kunnen realiseren? Steek dan zeker en vast zelf de handen uit de mouwen!

“Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.” 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De do’s en dont’s bij een zwarte traprenovatie

Het kan zo zijn dat je trap aan vervanging toe is. Een

Alles wat je moet weten over de molenaarstrap

Een traprenovatie kan je huis weer meteen een andere uitstraling geven. Vergeet

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom