Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Trapbox traprenovatieTrapbox traprenovatie? Eén van de eerste vragen welke iedereen zich moet stellen die van plan is om een traprenovatie uit te (laten) voeren heeft betrekking tot de persoon of partij die de renovatie in kwestie gaat uitvoeren. Ga je deze opdracht met name zelf uitvoeren of geef je er toch eerder de voorkeur aan om dit uit te besteden aan een echte vakman? In het eerste geval zal je kunnen vaststellen dat er voor doe-het-zelvers verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Eén van deze mogelijkheden is gebruikmaken van de zogenaamde ‘Trapbox’. Wat dit nu precies is en met welke kosten je hiervoor rekening dient te houden wordt meteen duidelijk door het doorlezen van de op deze pagina terug te vinden informatie.

*Tip:

→ Trapbox nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Wat is een Trapbox precies?

De Trapbox werd in het bijzonder in het leven geroepen voor mensen die zelf op een duurzame manier hun trap willen renoveren. De Trapbox bevat dan ook alles wat je nodig hebt om jouw trap terug nieuw leven in te blazen. Het geheim van het succes van de Trapbox is terug te vinden in de vlokken waar gebruik van wordt gemaakt. Deze vlokken staan er namelijk om bekend over een uitstekende, hechtende functie te beschikken. Het feit dat ze zich in de verf hechten zorgt er voor dat deze niet snel slijt. Bovendien is het op deze manier eveneens mogelijk om oneffenheden op een zeer efficiënte manier weg te werken. De bijzonder sterke antislip coating waar jouw Trapbox over beschikt zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je er ongetwijfeld vele jaren genot van zal ondervinden.

Wat zijn de Trapbox vlokken precies?

Zoals reeds aangegeven zit het geheim hem bij de Trapbox in de vlokken waar gebruik van wordt gemaakt. Deze vlokken zijn dan ook vervaardigd uit het zogenaamde ‘polyurethaan’. Bovendien staan ze er om bekend door en door gekleurd te zijn. Dit zorgt er voor dat de vlokken niet uitsluitend slijtvast, maar bovendien ook zeer kleurvast kunnen worden genoemd. De verf evenals de vlokken samen beschikken over een dikte van ongeveer 1 mm. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee in vergelijking met trappen die gewoon geschilderd zijn. Het is namelijk zo dat bij trappen die worden gerenoveerd de oneffenheden op zeer efficiënte wijze uit de afwerking kunnen worden weggewerkt.

Is de Trapbox er alleen maar voor doe-het-zelvers?

In eerste instantie mag het duidelijk zijn dat de Trapbox op de markt is gebracht om het voor doe-het-zelvers eenvoudiger mogelijk te maken om hun trap te kunnen renoveren. Dat gezegd zijnde is het wel zo dat er ook heel wat vakmensen zijn die gebruik kunnen maken van dit pakket voor wat het realiseren van je traprenovatie betreft. Het loont dan ook absoluut de moeite om hier even de nodige aandacht aan te schenken. Denk jij er aan om toch zelf de handen uit de mouwen te steken en wil je bijgevolg zelf gebruikmaken van de mogelijkheden die de Trapbox met zich meebrengt? Ook dat is natuurlijk zonder enig probleem mogelijk.

Waarom gebruikmaken van Trapbox traprenovatie?

Er zijn behoorlijk wat voordelen verbonden aan het gebruik van een Trapbox pakket voor het uitvoeren van jouw traprenovatie. Wij hebben de belangrijkste van deze voordelen alvast even uitgebreid voor je op een rijtje gezet middels het onderstaande overzicht:

 

  1. Je traprenovatie kan worden uitgevoerd tegen een zeer interessante prijs;
  2. Je kan een keuze maken uit een ongelofelijk groot aantal verschillende kleuren;
  3. Je haalt met één enkel pakket alles in huis voor het uitvoeren van je traprenovatie;
  4. Ook met name stootborden worden meegeleverd met het Trapbox pakket;
  5. Een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers die zelf hun trap willen renoveren;

Met welke nadelen moet je rekening houden?

In principe zijn er geen echte nadelen verbonden aan het gebruik van een Trapbox voor het uitvoeren van jouw traprenovatie. Je moet er in principe alleen maar rekening mee houden dat de mogelijkheden uiteraard beperkt zijn tot de inhoud van het pakket in kwestie. Heb jij dus met andere woorden zeer specifieke eisen in gedachten voor jouw traprenovatie? In dat geval is het mogelijk dat deze niet gerealiseerd zullen kunnen worden met een Trapbox. Dit is dus wel iets om grondig te controleren voordat je over gaat tot het bestellen van een Trapbox.

 

Een ander nadeel is terug te vinden in het feit dat de Trapbox niet geschikt is voor mensen die geconfronteerd worden met een trap waarbij de constructie niet meer in een optimale staat is. In dat geval zal je namelijk kunnen vaststellen dat een gewone traprenovatie niet voldoende is. Indien de constructie moet worden vernieuwd ben je genoodzaakt om een nieuwe trap te laten plaatsen. Gebruikmaken van de Trapbox biedt dan ook bijgevolg geen oplossing.

Hoeveel bedragen de kosten voor Trapbox?

De kostprijs die voor een pakket van Trapbox in rekening wordt gebracht is natuurlijk afhankelijk van de exacte inhoud waarover ze beschikt. Het spreekt namelijk voor zich dat niet elke trap hetzelfde is, in tegendeel. De inhoud van een Trapbox is dan ook steeds gebaseerd op de grootte van de trap. Standaard beschikt een Trapbox over alle vereiste materialen voor het renoveren van een houten trap met een maximum van 17 treden. Ook de vereiste stootborden evenals trapbomen zijn in het pakket inbegrepen. Voor een standaard Trapbox pakket kan je rekening houden met de kosten zoals hieronder aangegeven.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Standaard Trapbox traprenovatie Gemiddeld vanaf 325 euro per pakket

Bespaar tot wel 30% op jouw traprenovatie met Trapbox!

Kiezen voor Trapbox traprenovatie is duidelijk een financieel interessante keuze op het ogenblik dat je een kwalitatieve afwerking van je trap wenst te realiseren. Het spreekt echter voor zich dat het altijd financieel nog interessanter kan. Wat zou je er bijvoorbeeld van denken mochten we je vertellen dat er een besparing van tot wel 30 procent (extra) kan worden gerealiseerd op jouw Trapbox traprenovatie? Hoe dan? Zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen om hier aanspraak op te kunnen maken is een vergelijking uitvoeren. Bekijk dus altijd wie je de Trapbox precies gaat bestellen en bovendien ook wie de traprenovatie met je Trapbox gaat uitvoeren. Alleen op deze manier kan je altijd rekenen op de best mogelijke prijs.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Voor elke soort klusser een bijpassende traprenovatie

De trappen in je woning gebruik je iedere dag. Het is daarom

Waarom zou je kiezen voor een HPL trap?

Het betekent niet dat, wanneer je in een nieuwbouwwoning zit, je niks

Welk soort trapbekleding is het voordeligst?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning.