Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Stairz traprenovatie

Bedrijvengids kosten-traprenoveren.nl:

Stairz

Contactgegevens:

  • Adres: Meer en Duin 78
  • 2163 HC Lisse
  • Openingstijden: 9:00 – 17:00
  • Telefoon: 0252 508 000
“Let op: Onderstaande informatie gaat over traprenovaties in zijn algemeenheid, waaronder de gemiddelde kosten van een traprenovatie. Dit gaat niet noodzakelijkerwijs over bovenstaand bedrijf uit onze bedrijvengids.”

Waarvoor kan je terecht?

Een trap renoveren vereist vakmanschap. Als klant kunt u ervoor kiezen om:

  1. een compleet nieuwe trap in je huis te laten plaatsen; of
  2. een bestaande trap te laten renoveren in je woning;

Partijen die trappen renoveren kunnen die veelal ook plaatsen. Je kunt dus vaak kiezen uit beide mogelijkheden. Je dient er wel rekening mee te houden dat de kosten voor het plaatsen van een trap vaak veel hoger zijn. Bovendien is het ook nog eens zo dat je rekening zal willen houden met de extra overlast die de plaatsing van een nieuwe trap met zich meebrengt. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar daar waar een traprenovatie binnen één enkele werkdag kan worden uitgevoerd, geldt dat niet voor de plaatsing van een compleet nieuwe trap, in tegendeel. Weet dus goed waar je aan begint wanneer je hiervoor kiest.

Een traprenovatie laten uitvoeren is mogelijk op heel veel verschillende manieren. In principe kan een traprenovatie altijd geheel naar wens worden gerealiseerd. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat alle eisen die je stelt een bepaalde invloed hebben op de kosten die in rekening wordt gebracht voor de traprenovatie. Het is dan ook niet voor niets dat de gemiddelde kosten van een traprenovatie in de praktijk behoorlijk uiteenlopend zijn. Daarover in het volgende stukje van deze pagina echter meer.

Hoeveel kost een traprenovatie?

Hoeveel een bedrijf voor het uitvoeren van traprenovatie in rekening brengen verschilt per geval. Om te kunnen achterhalen hoeveel je precies zal moeten betalen voor jouw traprenovatie is het dan ook nodig én verstandig om een offerte aan te vragen. Wel kunnen we je informeren over de gemiddelde kosten die een traprenovatie kost bij de meeste bedrijven. Houd rekening met de kosten in de volgende prijstabel.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie Gemiddeld tussen 1.000 & 6.000 euro

De kostprijs die voor jouw traprenovatie in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk een veelheid aan factoren. Zo heeft natuurlijk de constructie van de trap een zekere invloed op het prijskaartje dat je zal moeten betalen. Dat geldt ook voor het materiaal dat wordt gebruikt voor de traprenovatie? Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de opties die mogelijk in je trap moeten worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan antislip, maar ook aan trapverlichting evenals een trapleuning.

Aangeboden garantie bij traprenovatie

Ook de garantie is van groot belang. Het laten uitvoeren van een traprenovatie gaat namelijk steevast gepaard met een niet onaanzienlijk kostenplaatje. Het spreekt dan ook voor zich dat je altijd verzekerd zal willen zijn van de best mogelijke kwaliteit voor jouw traprenovatie en garantie dus gewenst is. Vraag dus altijd naar de garantie en de voorwaarden van die garantie. Sommige schade is bijvoorbeeld uitgesloten. Zorg uiteraard dat dit op papier staat. Dan heb je minder kans op een discussie.

Vormen van garantie zijn bijvoorbeeld dat de trap na renovatie gedurende een bepaalde periode, krasvrij zijn, onderhoudsvriendelijk, en geluiddempend zijn. Is er iets met de trap gebeurd of werd de trap niet goed opgeleverd en dit valt onder de garantie? Dan kun je dus aanspraak maken op de garantie binnen de garantietermijn. Dit is natuurlijk bijzonder interessant.

Zijn er beschadigingen aan de trap ontstaan door jou eigen toedoen? In dat geval dien je er natuurlijk wel rekening mee te houden dat dit niet onder de garantie valt. Voor het laten herstellen van deze schade zal je dan ook vaak zelf de kosten moeten dragen.

De ervaringen met traprenovatie

Voor alle bedrijven die traprenovatiediensten bieden zijn tegenwoordig veel ervaringen op het internet te vinden. Die ervaring/reviews zijn natuurlijk geen garanties. Maak altijd duidelijke afspraken hoe goed de reviews ook zijn. Bovendien kan er altijd wel iets niet perfect lopen. Goede afspraken verminderen dan de kans op discussie en gedoe.

“Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.” 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het

Wat komt er allemaal bij traprenovatie kijken?

Is de trap in je woning toe aan een vernieuwing? Dan is