Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten traprenovatie KarweiKosten traprenovatie Karwei? Veel klussen in huis zijn gemakkelijk door een klusser uit te voeren. Een van die zaken die je als klusser graag zelf uitvoert is een traprenovatie. Dat houdt in dat je een verouderde en versleten trap zelf opknapt met overzettreden. We keken voor je naar de kosten van een traprenovatie waarbij je de materialen bij de Karwei koopt. We volgden eerst een gratis cursus trap renoveren en gingen aan het werk. We kwamen tot de volgende bevindingen voor wat betreft de materialen.

Traprenovatie met CanDo materialen

Koop jij je traprenovatie materialen bij Karwei, dan maak je gebruik van CanDo materialen. Dit is een materiaal wat je ook bij de webwinkel zou kunnen bestellen. Het is een traprenovatie materiaal met een bewezen hoge kwaliteit. Je koopt dan ook spullen die gemakkelijk kunnen worden verwerkt door de klusser. We keken voor jou naar de prijzen die voor CanDo materialen worden berekend door Karwei.

Wat voor materialen wil je kopen Specificatie van de materialen Per hoeveel stuks geldt de prijs Prijs
CanDo traprenovatie overzettrede Kahlua eiken Afmeting 100 bij 30 cm Per stuk 29,95 euro
CanDo traprenovatie overzettrede Kahlua eiken Afmeting 130 bij 38 cm Per stuk 43,95 euro
CanDo traprenovatie overzettrede Wengé Afmeting 100 bij 30 cm Per stuk 29,95 euro
CanDo traprenovatie overzettrede Wengé Afmeting 130 bij 38 cm Per stuk 43,95 euro
CanDo traprenovatie overzettrede eiken Afmeting 100 bij 30 cm Per stuk 49,95 euro
CanDo traprenovatie overzettrede eiken Afmeting 130 bij 40 cm Per stuk 69,95 euro
CanDo traprenovatie stootborden Wengé of wit 130 bij 20 cm Per pak van 5 stuks 29,95 euro
CanDo traprenovatie stootborden Eiken 130 bij 20 cm Per pak van 5 stuks 39,95 euro
  • Als je een handige klusser bent. Ben jij een handige klusser en vind jij een traprenovatie een leuk project; in dat geval voer je de hele traprenovatie van begin tot einde zelf uit. Heb je geen ervaring met deze klus maar wil je hem wel zelf uitvoeren; kijk dan eens op de website van Karwei. Je vindt er YouTube filmpjes waarop de klussen worden uitgevoerd. Bovendien worden er in sommige filialen cursussen gegeven waarin jij leert hoe je een traprenovatie moet uitvoeren.
  • Als jij totaal geen handige klusser bent. Zakt de moed jou in de schoenen bij het bekijken van een instructiefilmpje van Karwei en kom je tot de conclusie dat je deze klus niet eens zelf wil uitvoeren; in dat geval huur je voor de volledige klus een klussenbedrijf in. Karwei werkt in dit geval samen met een aantal lokale klussenbedrijven die voor jou de klus kunnen uitvoeren. Je kan hun diensten gelijk inboeken aan de informatiebalie van de bouwmarkt, maar je kan ze ook zelf opbellen natuurlijk. Er wordt gewerkt tegen een vast tarief waardoor jij gelijk weet waar je aan toe bent.

Hoe is de prijs van een traprenovatie samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een traprenovatie door Karwei bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor maat trap heb jij. Er zit een flink prijsverschil in de diverse soorten overzettreden die je bij de Karwei kan aanschaffen. Dat verschil komt vooral door de breedte van de treden van jouw trap. Heb jij een trap met treden tot een breedte van 1 meter, dan kan je het prima af met de goedkope overzettreden. Heb je echter een trap met bredere treden tot een breedte van 130 cm, dan zal je de duurdere uitvoering van de overzettreden moeten aanschaffen. Je bent wat meer kwijt, maar jouw brede trap ziet er daarna weer schitterend uit; het effect is grootser dan bij een smalle trap.
  • Keuze 2: Heb jij een open of een dichte trap. Heb je een open trap, dan is er doorgaans geen sprake van stootborden. Bij het renoveren van je trap zal je er in dat geval voor kiezen om alleen de traptreden te renoveren. Heb je echter een dichte trap met stootborden, dan zal je die ook gelijk willen renoveren. Je moet in dat geval extra sets stootborden bijkopen wanneer je de traprenovatie materialen gaat aanschaffen.
  • Keuze 3: Wil jij van je open trap een dichte trap maken. Heb je een open trap maar wil je daar liever een dichte trap van maken, dan is een traprenovatie de uitgelezen gelegenheid om dit te doen. Je koopt in dat geval voor je open trap stootborden en die plaats je op je trap. Het is een kleine extra uitgave, maar je voorkomt dat er stof naar beneden valt door je trap heen.

Vraag offertes op

Wil je besparen op een traprenovatie met Karwei, dan vraag je offertes op. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend offertes op van klusbedrijven om jou te helpen bij de renovatie.

“Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.” 

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

7x Tips trap laten renoveren

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je

Waarom zou je kiezen voor een HPL trap?

Het betekent niet dat, wanneer je in een nieuwbouwwoning zit, je niks