Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

HPL traprenovatieHPL traprenovatie? Een trapbekleding met laminaat is een renovatie die steeds vaker wordt uitgezocht. Niet zo heel vreemd als je bedenkt dat laminaat een materiaal is wat bij de meeste huishoudens op de vloer ligt. Wie al wat langer laminaat in zijn huis heeft liggen weet als geen ander dat het er bij de keuze voor laminaat op aankomt dat je een hoogwaardig laminaat kiest. Laminaat van inferieure kwaliteit zal snel beschadigen waarna het weer moet worden vervangen. HPL is een laminaat soort die lang meegaat, en die zich daardoor perfect leent om een trap mee te renoveren. We keken voor je naar de prijzen en eigenschappen van HPL laminaat.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Hoe wordt HPL laminaat gemaakt

HPL laminaat wordt op een heel specifieke manier gemaakt. De onderlaag heeft een drager met daarop een foto van hout. Bovendien zit er een kunststof toplaag op het laminaat die ervoor zorgt dat de vloer extra slijtvast is. Dit zorgt ervoor dat HPL krasvaster en sterker is dan normaal laminaat. De titel HPL staat voor High Pressure Laminate. Er is dus onder hoge druk gelamineerd. Een andere veel gebruikte term is CPL, die staat voor Continues Pressure Laminate. Dit is laminaat wat niet in stroken maar op een rol wordt geproduceerd. Daardoor is dit laminaat bij uitstek geschikt voor vensterbanken, aanrechtbladen en uiteraard ook voor laminaat vloeren. Dit materiaal wordt ook gebruikt om laminaat traprenovatie overzettreden te maken.

Hoeveel kost een traprenovatie met HPL/CPL laminaat

Voordat je een keuze maakt voor een bepaalde traprenovatie wil je uiteraard weten hoeveel je kwijt zal zijn voor een traprenovatie. We keken daarom voor jou naar deze prijs. We deden online onderzoek en keken naar aanbiedingen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor traprenovatie wil je laten uitvoeren Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoeveel kost het
Een dichte trap renoveren aanbieding Traprenovatie treden voor de hele trap (12 stuks)

13 stootborden

1 eindtrede

Montage

BTW

1699 euro
Een dichte trap renoveren normale prijs Traprenovatie treden voor de hele trap (12 stuks)

13 stootborden

1 eindtrede

Montage

BTW

1999 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Bij de bovenstaande prijs is rekening gehouden met het feit dat je zelf de oude trapbekleding verwijdert voordat de nieuwe wordt geplaatst. Je zal dus zelf aan de bak moeten voordat de monteur langs komt. Gelukkig is dat heel gemakkelijk, zeker wanneer je de juiste hulpmiddelen gebruikt. Denk eraan wanneer je tapijtmaantjes moet verwijderen dat je ook de lijmresten goed weghaalt.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan zal je moeten vragen of de monteur eerst de oude trapbekleding wil weghalen. Houd er rekening mee dat je dan een meerprijs moet betalen. Je mag rekenen op het normale tarief, of zelfs op nog een uurloon bovenop dat normale tarief in dat geval. Je krijgt wel een professioneel gerenoveerde trap met bovendien garantie op het plaatsen.

Waar hangt de prijs vanaf

Hoeveel jij betaalt voor een traprenovatie wordt bepaald door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Open trap of dichte trap. Bij een trap kan je kiezen voor een open of een dichte trap. Het voorbeeld is gebaseerd op een dichte trap. Heb jij echter een open trap waarbij zowel de boven- als onderkant moeten worden voorzien van HPL/CPL laminaat, dan ben je doorgaans wat duurder uit. De prijs hiervan zal doorgaans op navraag zijn. Houd er ook rekening mee dat de monteur met een open trap langer bezig zal zijn dan met een dichte trap.
  • Wil je LED verlichting. Een veel gekozen optie bij laminaat overzettreden is LED verlichting. Wil jij je trap laten voorzien van deze verlichting, dan kan je kiezen voor plaatsing verwerkt in de wangen (de zijkanten) van de trap of in de treden zelf. Voor verwerking in de wangen zal je iets meer kwijt zijn dan in de treden omdat er meer montagewerk aan te pas komt. LED verlichting op je gerenoveerde trap is overigens wel een regelrechte waardevermeerdering van je huis.
  • Wil je het laminaat laten overlopen in een gelijke kleur met je hal. Je kan laminaat overzettreden kiezen in een kleur die precies doorloopt in de rest van je huis. Dit is zeker mooi wanneer de trap midden in je huis of vlak naast de entree geplaatst is. In dit geval kan je namelijk HPL/CPL traprenovatie laten uitvoeren in combinatie met het leggen van nieuw laminaat in je huis. Je bent dan uiteraard meer kwijt; hiervoor is een schouw ter plekke noodzakelijk waarbij een offerte wordt gemaakt.
  • Wil je leuningen en balustrades laten aanleggen. Een trap is pas mooi wanneer hij goed is afgewerkt. Wil jij je gerenoveerde trap laten afwerken met trapleuningen en bijvoorbeeld balustrades, dan investeer je niet alleen in een veiliger trap maar ook in een meerwaarde van je huis. Ook in dit geval is een schouw ter plaatse noodzakelijk; je krijgt ook in dit geval een offerte toegestuurd.

Vraag offertes op

Je ziet een mooie aanbieding voor een trap met HPL/CPL bekleding. Wil jij een offerte op maat, dan kan je op onderstaande button klikken. Je krijgt dan direct vrijblijvend meerdere offertes toegestuurd die je kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Top 10 van leukste en goedkoopste traprenovaties

Een trap is een van de belangrijkste onderdelen in je huis. Het

4x Valkuilen + veelgemaakte fouten traprenovatie

Trappen staan er bekend om vrij snel te slijten. Dat komt doordat

Welk soort trapbekleding is het voordeligst?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning.