Informatie en advies over traprenovatie

Gratis en vrijblijvend

Kosten vinyl traprenovatieKosten vinyl traprenovatie? De trap in jouw huis is een plek die het doorgaans flink te verduren krijgt. De meeste trappen worden in de fabriek gemaakt van grenenhout. Dit is een houtsoort die gemakkelijk te verwerken is, maar na een aantal jaren wel behoorlijk zal gaan slijten. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat veel mensen na een aantal jaren kiezen voor een traprenovatie. We keken voor jou naar de kosten van een vinyl traprenovatie.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Wat is een vinyl traprenovatie

Vinyl is van alle materialen om je trap mee te bekleden de meest betaalbare vorm. Het is een materiaal wat zich heel gemakkelijk op maat laat snijden om aan de exacte maat van een traptrede te worden aangepast. Het is een materiaal wat je bij wijze van spreken met een stanleymes op maat kan krijgen waarna het passend op je trap komt te liggen. Doordat er plakstroken onder de overzettreden liggen is het materiaal uiterst gemakkelijk op zijn plek te krijgen. Jouw trap is weer als nieuw met een karwei wat je waarschijnlijk nog geen dag werk kost.

Hoeveel kost een vinyl traprenovatie

Ga je een trap renoveren met vinyl, dan zal je daar niet de hoofdprijs voor hoeven te betalen. We keken voor jou naar de kosten per traptrede wanneer je vinyl gebruikt.

 

Wat voor traprenovatie is er nodig Specificaties Waar koop je het product Welke eenheid Welke prijs
Vinyl traprenovatie Per overzettrede

Vinyl

Merk cando

100 bij 30 cm

Bouwmarkt Per stuk 36 euro
Vinyl traprenovatie Per overzettrede

Vinyl

Merk cando

130 bij 40 cm

Bouwmarkt Per stuk 63 euro
Stootbord 100 bij 20 cm Bouwmarkt Per 5 stuks 29 euro
Stootbord 130 bij 20 cm Bouwmarkt Per 5 stuks 39 euro
Trapspin Bouwmarkt Per stuk 30 euro

 

  • Als je zelf kan renoveren. Ben jij handig aangelegd, dan kan je prima zelf je trap renoveren met vinyl. Het materiaal is heel gemakkelijk op maat te krijgen. Een stanleymes is genoeg om deze klus te klaren. Zorg ervoor dat je een trapspin meeneemt om de maat van de traptreden goed af te tekenen op de vinyl overzettreden.
  • Renoveren met hulp . Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je heel goed een trap renoveren met vinyl met een beetje hulp van buitenaf. Een kennis die handig is kan je wellicht assisteren terwijl je de treden op maat snijdt. Met behulp van een trapspin heb je in no time de maten van de traptrede openomen.
  • Niet zelf renoveren. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je er voor kiezen om een klussenbedrijf in te huren om je trap te renoveren met vinyl. Je zal ze hiervoor wel een tarief gebaseerd op een paar uur werk moeten betalen. Het uurloon kan gemakkelijk oplopen van 45 tot 60 euro per uur.

De prijsopbouw van renovatie met vinyl

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw trap. De prijs van vinyl overzettreden zijn per stuk berekend. Wanneer jij ze bij de bouwmarkt koopt is er meestal ook geen staffel op van toepassing. Je blijft dus dezelfde prijs per traptrede betalen, ook al koop je er veel meer tegelijk. Je zal simpelweg het aantal traptreden moeten nemen en daarvoor overzettreden van vinyl aanschaffen. Denk eraan dat de eindtrede vaak een stuk langer is en dat deze anders afgewerkt is.
  • Keuze 2: heb jij een open of een dichte trap. Ga je een trap renoveren, dan is de vorm van je trap datgene wat de belangrijkste rol speelt. Een open trap moet je immers naar alle kanten van de traptrede renoveren. Zeker wanneer je vanuit je woonkamer naar de onderkant van een traptrede kijkt is het prettig dat de hele trap er goed uit ziet. Heb je een dichte trap, dan moet je goed kijken naar de stootborden.
  • Keuze 3: Wat voor stootborden kies je. Stootborden kan je in meerdere kleuren kopen. Je kan ze kiezen in het wit. Dit is de goedkoopste maar ook de besmettelijkste vorm. Wanneer jij geen zin hebt in het wegvegen van rubbersporen op je stootborden van je schoenzolen kan je beter stootborden op kleur kopen. Deze zijn vaak net wat duurder.
  • Keuze 4: Laat jij je trap renoveren of ga je het zelf doen. Een trap renoveren met vinyl is behoorlijk gemakkelijk. Wil jij de klus echter laten uitvoeren, dan kan je daar een klussenbedrijf voor inschakelen. Die zullen een uurtarief van 45 tot 60 euro berekenen afhankelijk van de hoeveelheid werk die ze aan jouw trap hebben.

Besparen tot slot

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een renovatie met vinyl is niet al te duur. Je kan altijd nog besparen door offertes op te vragen. Dat doe je met één enkele muisklik. Jij krijgt offertes om te vergelijken en er je voordeel mee te doen. Dat voordeel kan oplopen tot 35 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat voor een traprenovaties kun je doen met laminaat?

Er zijn verschillende soorten traprenovaties, die je in je woning kunt laten

4x Valkuilen + veelgemaakte fouten traprenovatie

Trappen staan er bekend om vrij snel te slijten. Dat komt doordat

5x Valse vooroordelen traprenovatie

Af en toe zal je trap aan renovatie toe zijn. Dit is