Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Sisal traprenovatieSisal traprenovatie? Veel mensen houden er van om natuurlijke producten te verwerken in hun woning. Vandaag de dag kan dit op een groot aantal verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van natuurproducten voor het afwerken en / of renoveren van je trap. Wat dit betreft zou je er onder meer voor kunnen kiezen om gebruik te maken van Sisal. Het betreft hier een natuurlijk product welke is vervaardigd met behulp van natuurvezels. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld borstels, touw evenals dartborden. Bovendien is ze ook erg populair voor wat het vervaardigen van trapbekleding betreft. Ben jij er ook wel in geïnteresseerd om gebruik te maken van Sisal als materiaal voor jouw aankomende traprenovatie? Lees dan snel de informatie op deze pagina!

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Waarom kiezen voor Sisal traprenovatie?

Er zijn aan het gebruik van het materiaal ‘Sisal’ bij het uitvoeren van een traprenovatie altijd heel wat interessante voordelen verbonden. Het gaat hierbij om de volgende voordelen:

  1. Sisal trapbekleding staat er om bekend vrij onderhoudsvriendelijk te zijn. In principe moet je er alleen rekening mee houden dat gemorste vloeistoffen wat lastiger te verwijderen zijn uit de trapbekleding.
  2. Sisal trapbekleding is slijtvast en beschikt bovendien ook over een lange levensduur. Dit betekent dat je ongetwijfeld gedurende een lange tijd genot zal kunnen ondervinden van jouw traprenovatie.
  3. De warmte isolerende eigenschappen van je trap zullen er voor zorgen dat je tijdens het gebruik van de trap altijd kan rekenen op lekker warme voeten. Gewoon met je blote voeten de trap oplopen is dus absoluut geen enkel probleem.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Het moet gezegd dat er aan het gebruik van Sisal trapbekleding erg veel interessante voordelen zijn verbonden. Dat heeft bovenstaande informatie ongetwijfeld wel duidelijk gemaakt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er ook rekening moet worden gehouden met twee niet onbelangrijke nadelen. Het eerste nadeel heeft betrekking tot het feit dat Sisal na verloop van tijd kan gaan rafelen. Dit kan er voor zorgen dat de uitstraling van je trap op niet onaanzienlijke wijze wordt beïnvloed. Vanuit dit perspectief zijn er op de markt dan ook heel wat duurzamere alternatieven voor het gebruik van Sisal terug te vinden.

Een tweede nadeel heeft betrekking tot het feit dat eventuele vochtvlekken niet zo eenvoudig uit de trap gehaald kunnen worden. Dat lijkt op het eerste zicht niet zo’n groot probleem te zijn, maar dat is het natuurlijk wel degelijk. Loop je bijvoorbeeld de trap op met een drankje in de hand waar je een beetje van morst? Dan is de kans groot dat je hier niet meteen nog iets tegen zal kunnen doen. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden. Dit geldt uiteraard niet in het minst voor gezinnen met kinderen.

Hoeveel bedragen de kosten voor Sisal traprenovatie?

De kosten die je moet betalen voor het uitvoeren van een Sisal traprenovatie zijn uiteraard niet alleen maar afhankelijk van de prijs van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Er spelen dan ook heel wat andere zaken een alles behalve onbelangrijke rol. Wat dit betreft is het dan ook goed om rekening te houden met de volgende zaken:

  1. De constructie van de trap die je wil renoveren met Sisal;
  2. De grootte van de trap en dus het aantal treden waarover ze beschikt;
  3. De opties welke eventueel moeten worden toegepast aan de trap;
  4. Het feit of je de traprenovatie zelf gaat doen of gaat uitbesteden;

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Sisal traprenovatie Tussen 40 & 75 euro per vierkante meter

Zoals reeds aangegeven dien je er wel rekening mee te houden dat de bovenstaande kosten alleen maar rekening houden met het gebruik van Sisal. Wil je dus met andere woorden bepaalde opties laten uitvoeren bij je traprenovatie? In dat geval zullen deze kosten nog eens bovenop de aangehaalde tarieven worden aangerekend. Dit zorgt er voor dat de kostprijs voor het uitvoeren van jouw Sisal traprenovatie in de praktijk nog veel hoger kan oplopen.

Interessante bespaartips

Hebben de voordelen die zijn verbonden aan het (laten) uitvoeren van een Sisal traprenovatie jou ook wel weten te overtuigen? Ben je dan ook van plan om jouw trap met behulp van Sisal te (laten) renoveren? In dat geval is het altijd een aanrader om daarbij rekening te houden met de interessante bespaartips welke hieronder staan aangegeven:

  • Tracht zelf een deel van de werkzaamheden uit te voeren

De arbeidskosten zijn bij een traprenovatie met Sisal zeer aanzienlijk te noemen. Omwille van deze reden kan het altijd de moeite waard zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken. Kan je een deel van je traprenovatie zelf uitvoeren? Dan zal je namelijk steeds kunnen vaststellen dat je op deze manier behoorlijk wat kan besparen.

  • Een vakman uit de eigen buurt is vaak het voordeligst

Wil je toch je volledige traprenovatie met Sisal gaan uitbesteden? In dat geval kan het de moeite waard zijn om daarvoor vooral te kijken in de richting van een vakman uit je eigen buurt. Het is best mogelijk dat de standaard offerte net wat hoger ligt in vergelijking met deze van een andere vakman. Daar zal echter waarschijnlijk tegenover staan dat er heel wat minder voorrijkosten moeten worden betaald. Omwille van deze reden is kiezen voor een vakman uit de buurt altijd financieel veruit het interessantst.

Nog tot 30% extra besparen op jouw Sisal traprenovatie? Het kan!

Door aandachtig te zijn voor de op deze pagina aangehaalde bespaartips zal je kunnen vaststellen dat er een zeer mooie besparing kan worden gerealiseerd op het (laten) uitvoeren van jouw Sisal traprenovatie. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat het altijd nog beter kan. Je kan dan ook perfect tot wel 30% extra besparen op de kostprijs van jouw Sisal traprenovatie. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door er de voorkeur aan te geven om bij verschillende partijen een offerte aan te vragen. Alleen door deze offertes vervolgens met elkaar te vergelijken kan je er zeker van zijn dat jij kan rekenen op een echte scherpe prijs voor jouw Sisal traprenovatie. Dit mag je dus absoluut niet vergeten!

“Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.” 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

5x Valse vooroordelen traprenovatie

Af en toe zal je trap aan renovatie toe zijn. Dit is

Handige weetjes over trap renoveren

Is je trap verouderd en eigenlijk wel toe aan een flinke opknapbeurt?

7x Tips trap laten renoveren

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw