Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Rechte trapBij het uitvoeren van een traprenovatie is het altijd belangrijk om te kijken naar de constructie waar de trap in kwestie over beschikt. Veel mensen hebben er bijvoorbeeld vroeger (en eigenlijk ook nu) voor gekozen om een rechte trap in hun woning te plaatsen. Dit niet alleen omdat dit de eenvoudigste, maar meteen ook de voordeligste optie is. Wanneer jij graag kosten wil besparen bij het uitvoeren van een traprenovatie is het dan ook eigenlijk altijd een beetje hopen dat er sprake is van een rechte trap constructie. Alleen op die manier zal je er namelijk in slagen om de kosten tot een absoluut minimum te beperken. Ben jij ook van plan om een traprenovatie bij een rechte trap uit te laten voeren? In dat geval doe je er altijd goed aan om rekening te houden met de informatie die hieronder is terug te vinden.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Hoeveel kost een rechte trap renoveren?

Er bestaan in de praktijk heel wat verschillende soorten trappen. Veel mensen denken dat er niet meteen een onderscheid wordt gemaakt afhankelijk van het type trap welke moet worden gerenoveerd. Dat is echter in de praktijk wel degelijk het geval. Een rechte trap renoveren is bijvoorbeeld altijd op financieel vlak het interessantst. Dit heeft alles te maken met het feit dat er zoals de naam reeds laat vermoeden geen draaien in de trap zijn verwerkt. Daardoor kan een traprenovatie in alle eenvoud worden uitgevoerd. In ieder geval, ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan een dergelijke traprenovatie? Je ontdekt ze door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie bij een rechte trap Gemiddeld zo’n 650 euro

 

De hierboven aangegeven kostprijs wordt in rekening gebracht voor het renoveren van een volledige rechte trap. Je moet er wel rekening mee houden dat het hierbij slechts gaat om de standaard kostprijs voor traprenovatie. Met andere woorden, deze kosten kunnen nog verder oplopen, bijvoorbeeld wanneer er gebruik wordt gemaakt van dure materialen. Ook een grote hoeveelheid aan opties kunnen het prijskaartje van je rechte trap traprenovatie op niet onaanzienlijke wijze beïnvloeden. Dit gezegd hebbende is het wel altijd zo dat een traprenovatie rechte trap in alle gevallen de financieel aantrekkelijkste optie is op de markt.

Waarom kiezen voor traprenovatie rechte trap?

Wanneer je rechte trap in huis is aangetast door de tand des tijds spreekt het voor zich dat je deze op een bepaalde manier zal willen herstellen of vervangen. Wat dit betreft kan je eigenlijk een keuze maken tussen twee verschillende mogelijkheden. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de volgende opties:

 

  1. Het renoveren van de rechte trap in je woning;
  2. Het uitvoeren van een rechte trap traprenovatie;

 

In principe is een traprenovatie rechte trap in het merendeel van de gevallen voldoende. Belangrijke voorwaarde hiervoor is vooral dat de constructie waar de trap over beschikt nog in een goede staat verkeert. Is dat niet het geval? Dan zal het gewoon renoveren van de trap helaas geen uitweg bieden. Dit heeft alles te maken met het feit dat traprenovatie in principe vooral de focus legt op de afwerking van de trap en niet zozeer op de basis. Dit is dan ook zeker en vast iets om rekening mee te houden wanneer je kiest voor traprenovatie rechte trap.

Welke nadelen zijn verbonden aan een traprenovatie rechte trap?

Het is nogal sterk om te zeggen dat er echte nadelen zijn verbonden aan het uitvoeren van een traprenovatie rechte trap. Dit gezegd zijnde is het zoals eerder op deze pagina al vermeld wel zo dat een traprenovatie niet altijd de beste oplossing biedt, in tegendeel. Heb je dus met andere woorden je twijfels over de constructie waar je trap over beschikt en ben je bijgevolg van mening dat deze waarschijnlijk niet meer voldoende solide is? In dat geval is het een absolute aanrader om er voor te kiezen om de trap in haar totaliteit te vernieuwen.

Interessante bespaartips

Heb jij ook een rechte trap in je woning en is deze dringend aan een renovatie toe? In dat geval zal je vooral grondig de kosten hebben geëvalueerd. Ondanks het feit dat deze kosten heel wat voordeliger zijn in vergelijking met de plaatsing van een compleet nieuwe trap kunnen ze toch behoorlijk hoog uitvallen. Dit niet in het minst wanneer je over hele wat specifieke eisen beschikt met betrekking tot jouw rechte trap renovatie. Gelukkig hebben we nog enkele zeer interessante bespaartips voor jou in petto.

 

  • Een rechte trap renoveren kan eenvoudig zelf

Je kan er in eerste instantie in principe vrij eenvoudig voor kiezen om je rechte trap zelf te renoveren. Veel mensen houden hier jammer genoeg geen rekening mee. Zij kiezen er meteen voor om naar een vakman te stappen, zelfs wanneer ze eigenlijk zelf over de vereiste kennis als doe-het-zelver beschikken. Kan je toch je rechte trap zelf renoveren? Dan kan de besparing waar je op kan rekenen oplopen tot zomaar even 30 procent!

 

  • Schakel de hulp in van een vakman uit je eigen buurt

Ga je toch de renovatie van jouw rechte trap uitbesteden aan een professionele vakman? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een vakman uit jouw eigen omgeving in te schakelen. Alleen op die manier kan je de zogenaamde voorrijkosten drukken. Op het eerste zicht lijken de voorrijkosten misschien geen grote invloed te hebben op de kostprijs van je traprenovatie, maar dat is wel degelijk het geval. Hou hier dan ook zeker en vast rekening mee.

 

  • Kwantumkorting bij renoveren meerdere trappen

Bevinden er zich meerdere (rechte) trappen in je woning? Zijn al deze verschillende trappen eigenlijk wel toe aan een renovatie? In dat geval kan je mogelijks aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Met behulp van een dergelijke korting kan de kostprijs van je traprenovatie rechte trap gemiddeld met 10% worden verlaagd. Ook op deze manier kan er dus absoluut een extra besparing worden gerealiseerd.

Bespaar tot 30% extra op jouw traprenovatie rechte trap

Ondanks het feit dat er met bovenstaande bespaartips een zeer mooie besparing kan worden gerealiseerd kan het natuurlijk altijd nog beter. Wat zou jij er bijvoorbeeld van denken om nog een extra besparing te realiseren op jouw traprenovatie rechte trap? Onmogelijk? Absoluut niet, in tegendeel! Deze extra besparing kan worden gerealiseerd gewoon door offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier wordt jouw rechte trap traprenovatie dus nog voordeliger en dat zonder dat er ook maar op eender welke manier moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

7x Tips trap laten renoveren

Een traprenovatie is vaak een uitstekende manier om je trap weer nieuw

Trapverlichting bij je traprenovatie: waarom hiervoor kiezen?

Een traprenovatie wordt wel eens vergeten, maar is het middel om je

Welk soort trapbekleding is het voordeligst?

Een trap is één van de meest belangrijke onderdelen van je woning.