Kosten antislip traprenovatie

Je eigen huis, dat is een plek waar je graag rustig wil wonen. Het is helaas ook de plek waar jaarlijks de meeste ongelukken gebeuren. Ieder jaar belanden honderden volwassenen en kinderen op de EHBO na een valpartij op de trap. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun trap te laten bekleden met antislip. Wanneer jij je trap gaat renoveren is het een goed idee om de antislip gelijk mee te nemen in dit proces. We keken voor jou naar de mogelijkheden en de prijzen.

Welke systemen zijn er

Ga je ene trap renoveren, dan kom je er achter dat er meerdere mogelijkheden zijn op het gebied van antislip. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • De ingebouwde antislip strook. Een trap kan je renoveren met overzettreden waar al een antislip strook in de vorm van een profiel in zit verwerkt. Jij hoeft dan geen extra antislip meer te verwerken in je traptreden. Het is dus heel goed om bij het bestellen van je overzettreden te kijken welk model je koopt en wat de specificaties zijn.
  • De antislip strook op rol. Dit is met recht de meest gebruikte methode om een trap antislip te krijgen. Je koopt één rol waar je meerdere traptreden mee kan voorzien van antislip. De rol is zo’n 15 meter lang. Dat houdt in dat je met één rol de hele trap kan voorzien van antislip wanneer je gewone traptreden van 100 cm breed hebt. Denk eraan dat je dit materiaal 5 seconden goed aandrukt bij het aanbrengen om te voorkomen dat het in de loop der tijd weer los zal gaan komen.
  • De antislip strook met glow in the dark. Heb jij een trap in een donkere hoek zitten en wil je in het donker graag weten waar deze begint en eindigt? In dat geval kies je voor een antislip strook glow in the dark. Je betaalt er wat extra voor maar je krijgt er behoorlijk wat veiligheid voor in de plaats.

Hoeveel kost antislip voor een traprenovatie

We keken voor je naar de prijs van antislip voor een traprenovatie bij diverse bouwmarkten en internetleveranciers. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat schaf je aan Specificaties Wat zit er in de prijs Prijs
Overzettrede Overzettrede compleet met ingewerkte antislipstrook als profiel Per stuk Tussen 60 en 80 euro
Antislip tape Rol antislip tape. 1 rol van 15 meter lang Tussen 15 en 17 euro
Antislip strook Antislip strook met glow in the dark Per stuk Tussen 45 en 49 euro
  •  Antislip zelf aanleggen. Ben jij handig aangelegd, dan kan je de antislip prima zelf op je trap aanbrengen. Je kiest in het gunstigste geval voor overzettreden waar de antislip al in een profiel zit ingewerkt. Je betaalt in dat geval één prijs per traptrede en hebt geen extra kosten aan de antislip. Ook antislip tape of strook is prima zelf aan te brengen, daar heb je nauwelijks kluservaring voor nodig.
  • Antislip met hulp aanleggen. Ben jij een beetje handig, dan kan je de antislip in een rol of als glow in the dark strook prima zelf op je trap aanbrengen. Je zal er alleen aan moeten denken dat je het antislip recht aanbrengt en dat je het goed aandrukt onder het aanbrengen.
  • Antislip laten aanleggen. Ben jij niet handig aangelegd, dan had je er waarschijnlijk al voor gekozen om de trap te laten renoveren met overzettreden. Kies er dan gelijk voor om de klusser of het stofferingsbedrijf de antislip te laten aanbrengen op je trap.

Hoeveel betaal jij voor antislip

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw trap. Wil je iedere trede gaan voorzien van antislip, dan is de prijs uiteraard voor een klein deel afhankelijk van de afmeting van jouw trap. Heb je een trap die je met tape afwerkt, dan zal je bij brede traptreden net niet genoeg tape hebben om alle treden van antislip te kunnen voorzien. Heb je een trap met ingebouwde antislip, dan zijn de treden redelijk prijzig en de prijs loopt navenant op. Je betaalt namelijk per trede.
  • Keuze 2: Welk type antislip kies je. De diverse soorten antislip hebben ieder hun eigen prijskaartje. Jouw keuze voor een type antislip bepaalt dan ook de prijs. De versie op rol is uiteraard de meest voordelige keuze.
  • Keuze 3: is jouw trap al gerenoveerd. Kies jij voor het aanbrengen van antislip op een reeds gerenoveerde trap, dan kies je uiteraard voor een strook of strip antislip die los te plaatsen is. Dan blijven dus alleen de twee laatste mogelijkheden over.

Besparen met een goed advies

  • Vraag offertes op.

Offertes

Een trap renoveren is iets waar op valt te besparen. Je doet dit door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 25 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!