Traprenovatie in 1 dag

Eén van de grootste redenen waarom veel mensen er voor kiezen om de voorkeur te geven aan traprenovatie in vergelijking met de realisatie van een nieuwe trap heeft betrekking tot het  feit dat een renovatie veel sneller kan worden uitgevoerd. Sterker nog, vaak kan een traprenovatie reeds in 1 dag worden afgehandeld. Dat is niet alleen interessant omdat op deze manier het aantal vereiste arbeidsuren aanzienlijk kan worden beperkt, daarnaast kan ook de overlast tot een minimum worden herleid. In ieder geval, wil jij ook graag kunnen genieten van een traprenovatie in slechts 1 dag? In dat geval is het steeds de moeite waard om rekening te houden met de informatie op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van een traprenovatie in 1 dag?

Op het moment dat er een compleet nieuwe trap in je woning moet worden geplaatst zal je meteen kunnen vaststellen dat dit enkele niet onbelangrijke nadelen met zich meebrengt. De realisatie van een volledige, nieuwe trap in 1 dag is bijvoorbeeld absoluut onmogelijk. Dat is helemaal anders wanneer je er de voorkeur aan geeft om een traprenovatie uit te laten voeren. Deze kan immers perfect binnen 1 dag worden afgerond waardoor je in geen tijd terug gebruik kan maken van je trap en bovendien ook terug toegang krijgt tot de verdiepingen in je woning. Wil jij graag precies weten welke voordelen er allemaal zijn verbonden aan het uitvoeren van een traprenovatie in 1 dag? Raadpleeg dan zeker het onderstaande overzicht!

  1. De traprenovatie neemt veel minder tijd in beslag dan het realiseren van een compleet nieuwe trap in je woning;
  2. Je kan heel wat kosten besparen in vergelijking met de plaatsing van een compleet nieuwe trap (zeker wanneer je de renovatie deels zelf kan doen);
  3. Je kan steeds kiezen voor een type traprenovatie welke perfect aansluit op de door jou vooropgestelde verwachtingen;

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Het feit dat een traprenovatie in principe nagenoeg altijd zonder probleem in 1 dag kan worden uitgevoerd heeft ook een keerzijde. Het is namelijk zo dat er op deze manier slechts beperkte ingrepen aan de constructie van je trap mogelijk zijn. Dit betekent concreet dat een (sterk) aangetaste trapconstructie eigenlijk altijd zal moeten worden vervangen en niet zomaar gerenoveerd kan worden. Gaat het bij jouw trap echter niet om de constructie, maar wel om de afwerking? In dat geval is dit uiteraard geen nadeel om rekening mee te houden. Bij twijfel over de staat van je trapconstructie is het wel steeds ten stelligste aangeraden om even contact op te nemen met een expert in traprenovatie. Hij zal je precies kunnen vertellen of de renovatie die je wenst uit te voeren voldoende zal zijn of niet.

Welke kosten voor traprenovatie in 1 dag?

Ondanks het feit dat een traprenovatie in 1 dag uiteraard bijzonder snel kan worden uitgevoerd moet het gezegd dat er sprake kan zijn van sterk uiteenlopende kosten. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Vroeger werd er door de meeste mensen voor gekozen om gebruik te maken van een vrij standaard trap bestaande uit bijvoorbeeld gewoon steen of beton of afgewerkt met tapijt. Tegenwoordig is dat wel even anders. De meest uiteenlopende materialen kunnen dan ook worden gebruikt om je traprenovatie in 1 dag mee uit te voeren. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan:

  1. Laminaat;
  2. Tapijt;
  3. Eikenhout;
  4. Glas;
  5. Vinyl;

Bovenstaande is bovendien eigenlijk nog maar het puntje van de ijsberg. Je moet je bijvoorbeeld ook afvragen welke onderdelen van je trap je gaat laten renoveren. Kies je er uitsluitend voor om de traptreden te renoveren of moeten bijvoorbeeld ook de trapwangen meegenomen worden? Dit laatste is in principe vanzelfsprekend, want het is nefast voor de uitstraling van je trap als het niet gebeurd, maar toch zijn er ook mensen die er voor kiezen om deze optie over te slaan. Dit uiteraard omdat het altijd een bepaalde meerprijs met zich meebrengt. Door deze stukken van je trap niet mee te renoveren kan je er in de praktijk in principe voor zorgen dat er een besparing wordt bekomen van tussen de 100 & 300 euro.

Soort traprenovatie in 1 dag Gemiddelde kostprijs
Basis traprenovatie in 1 dag Gemiddeld zo’n 600 euro
Gemiddelde traprenovatie in 1 dag Gemiddeld zo’n 1.250 euro
Uitgebreide traprenovatie in 1 dag Gemiddeld zo’n 4.500 euro

De prijsopbouw van traprenovatie in 1 dag

Ben je benieuwd naar hoe de prijsopbouw van een traprenovatie in 1 dag er precies uit ziet? Deze is eigenlijk helemaal niet zo complex. Ondanks het feit dat er op de uiteindelijke factuur van een traprenovatie ook nog mogelijke extra kosten zoals bijvoorbeeld voorrijkosten aangerekend kunnen worden is het zo dat alle kosten veelal worden onderverdeeld in de twee belangrijkste categorieën. Het gaat hierbij enerzijds om de arbeidskosten en anderzijds om de materiaalkosten. Er is tussen beide categorieën wel sprake van een niet onaanzienlijk prijsverschil. De arbeidskosten nemen bijvoorbeeld ongeveer 70% van de totale kostprijs in beslag. De materiaalkosten zijn goed voor de resterende 30%. Dit biedt natuurlijk interessante perspectieven. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je bijvoorbeeld een niet onaantrekkelijk bedrag uitsparen op de totale kostprijs voor jouw traprenovatie in 1 dag.

Tot 30% extra besparen op jouw traprenovatie in 1 dag!

Het feit dat een traprenovatie in 1 dag tegenwoordig perfect realiseerbaar is betekent uiteraard niet dat er geen hoge kosten aan verbonden kunnen zijn. Indien jij er bijvoorbeeld de voorkeur aan geeft om in je huis gebruik te kunnen maken van een volledige, eikenhouten trap zal je al snel kunnen vaststellen dat hier niet onaanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Het is gelukkig wel mogelijk om dit kostenplaatje op een efficiënte manier tot wel 30% voordeliger te laten uitvallen. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om offertes aan te vragen bij niet zomaar één, maar wel bij verschillende traprenovatiebedrijven. Op het ogenblik dat je al deze offertes hebt ontvangen kan je ze vervolgens tegenover elkaar afwegen waardoor je zonder probleem een besparing tot wel 30% zal weten te realiseren.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!