Zwarte traprenovatie

Op het ogenblik dat je de trap in je woning gaat renoveren is één van de eerste zaken waar je naar zal kijken natuurlijk de kleur waar je trap over zal komen te beschikken. Op dit vlak is er door de jaren heen veel veranderd. Het aanbod aan kleuren is dan ook stelselmatig gegroeid en uitgebreid. Tegenwoordig wordt er bij een traprenovatie ook vaak gekozen voor een kleur die op het eerste zicht wat minder voor de hand liggend is. Denk op dit vlak niet alleen aan wit, maar bijvoorbeeld ook aan zwart. Een zwarte trap brengt heel wat interessante voordelen met zich mee waar we je op deze pagina graag kennis mee laten maken!

Zwart, een geschikte kleur bij traprenovatie?

Je moet er rekening mee houden dat de keuze voor zwart niet zomaar in elk interieur optimaal tot diens recht zal komen, in tegendeel. Wil je bijvoorbeeld graag kunnen genieten van een landelijk interieur in je woning? In dat geval is het vooral zo dat er daarvoor wordt gekeken in de richting van bruintinten. In een modern interieur gaat de voorkeur dan weer hoofdzakelijk uit naar wit en zwart. Eventueel kan er wel voor worden gekozen om deze te combineren met een opvallende accentkleur. Dit maakt meteen duidelijk dat de keuze voor een zwarte kleur bij traprenovatie eigenlijk in het bijzonder interessant is voor mensen met een modern interieur.

Een zwarte traprenovatie realiseren met deze tips

Zwart biedt in de praktijk voor jouw traprenovatie veel meer mogelijkheden dan je wellicht op het eerste zicht zou denken. Omwille van deze reden hebben wij alvast even de verschillende opties op een rijtje gezet die je bij het realiseren van een traprenovatie in een zwarte kleur zou kunnen overwegen. Je ontdekt ze middels het onderstaande overzicht.

1.) De combinatie van wit en zwart in jouw trap

Vaak is het de moeite waard om te werken met contrasten in je interieur. Dat geldt zeker en vast ook voor jouw trap. Een zwarte trap die wordt gecombineerd met een witte muur zorgt in de praktijk altijd voor een prachtig, contrasterend effect. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een zwarte trap met witte stootborden. Een dergelijke trap wordt vaak toegepast in een modern interieur. Durf dus met andere woorden ook soms out of the box te denken en realiseer op die manier een prachtige, zwarte traprenovatie.

2.) Een zwarte trap in een kleurrijke hal

Zwart staat er uiteraard om bekend een zeer neutrale kleur te zijn. Dit zorgt er voor dat ze in de praktijk in principe zonder probleem met eender welke andere kleur kan worden gecombineerd. Kiezen voor een opvallende kleur zoals met name geel of oranje behoort bijvoorbeeld uitstekend tot de mogelijkheden.

3.) Een honderd procent zwarte trap

Ben jij een echte liefhebber van de kleur zwart en wil je dan ook graag je volledige trap in deze kleur laten renoveren? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. Bij een honderd procent zwarte trap worden niet alleen de traptreden, maar ook bijvoorbeeld de stootborden evenals de wang (het zijpaneel waar de trap over beschikt) in het zwart gezet. Eventueel zou je een extra mooi effect kunnen creëren door het toepassen van een speciale trapverlichting.

4.) Zwarte trap gecombineerd met stootborden van metaal

Soms is teveel zwart natuurlijk ook gewoon echt teveel. In dat geval is het de moeite waard om er voor te kiezen om je zwarte treden te combineren met stootborden in een andere kleur. Ben je op zoek naar een combinatie met je zwarte trap die in principe in elk interieur tot de mogelijkheden kan behoren? In dat geval is het voor een moderne en strakke look bijvoorbeeld de moeite waard om te kijken in de richting van een zwarte trap met stootborden die zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit is absoluut een originele keuze voor jouw traprenovatie.

5.) Zwarte traprenovatie met donkere marmerstructuur

Het spreekt voor zich dat je de kleur zwart op meerdere manieren kan verwerken in jouw trap. Een trap waarbij er wordt gekozen voor een effen zwart is bijvoorbeeld zeer stijlvol. Heb je toch de voorkeur gegeven aan een matte trap? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze net over een sober karakter beschikt. Een model in glanzend zwart voorziet je interieur op haar beurt dan weer van een extra glamour touch. Ben jij nog op zoek naar een echt bijzondere manier om de kleur zwart in je trap te integreren bij traprenovatie? In dat geval zou je daarvoor ook mogelijks in de richting van een donkere marmerstructuur kunnen kijken.

Zwarte traprenovatie? Denk aan de verlichting!

In eerste instantie staan mensen natuurlijk stil bij de uitstraling waar hun trap over beschikt. Meer dan ooit is een trap dan ook een absolute eye-catcher in een woning. Dit geldt niet in het minst voor de situatie waarin er gebruik wordt gemaakt van een bijzondere kleuren, zoals in dit geval dus zwart. Toch is het altijd van belang om het praktische en dan vooral ook het veiligheidsaspect niet uit het oog te verliezen. Door te kiezen voor een zwarte kleur dien je namelijk rekening te houden met een beperkte zichtbaarheid op de trap. Het plaatsen van speciale trapverlichting is dan ook altijd een absolute aanrader.

Tot wel 30% besparen op jouw traprenovatie zwart? Het kan!

Het prijskaartje welke je zal moeten betalen voor het laten renoveren van je trap is altijd afhankelijk van het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Je zou het misschien op het eerste zicht niet verwachten, maar er zijn op de markt behoorlijk wat verschillende materialen terug te vinden die zich prima lenen voor een traprenovatie met zwarte kleur. Een andere belangrijke factor welke bepalend is voor de kostprijs van je traprenovatie heeft betrekking tot de vakman die ze gaat uitvoeren. Vergelijk dan ook zeker altijd de offertes die je van verschillende bedrijven hebt ontvangen. Alleen op deze manier kan je gegarandeerd rekenen op een zeer interessante prijs. Met een beetje geluk zal je kunnen vaststellen dat je op deze manier een besparing kan realiseren welke kan oplopen tot wel 30 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!