Witte trap

Wanneer je een traprenovatie wil laten uitvoeren zal je, je altijd de vraag stellen van welke kleur je daarvoor nu het beste gebruik kan maken. De kleur die je voor jouw trap zal uitkiezen is altijd afhankelijk van het interieur waarin ze zal worden opgenomen. Daarnaast is het ook belangrijk om niet alleen maar stil te blijven staan bij de uitstraling van je trap, maar ook rekening te houden met de praktische kenmerken. Neem nu bijvoorbeeld een witte trap. Bijzonder veel mensen kijken in de richting van een witte trap. Dit geldt niet in het minst voor zij die bijvoorbeeld beschikken over een modern en / of minimalistisch interieur. Kijk ook jij in de richting van de kleur wit voor het laten uitvoeren van jouw traprenovatie? Dan is het zonder meer de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie.

Hoe onderhoudsvriendelijk is een witte trap?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen die er aan denken om bij hun traprenovatie gebruik te maken van een witte kleur heeft betrekking tot het onderhoudsvriendelijke aspect waar een witte trap over beschikt. Het spreekt voor zich dat dit sterk afhankelijk is van het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Kies je bijvoorbeeld voor een traprenovatie waarbij er gebruik wordt gemaakt van wit kunststof? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat deze aanzienlijk minder gevoelig zal zijn voor vlekken en slijtage. Ook een laminaat trap waarbij gebruik is gemaakt van een witte kleur is mooi te onderhouden. Ze is in ieder geval eenvoudiger in onderhoud in vergelijking met een trap die is gemaakt van massief hout en wit werd geverfd. Ben jij van plan om jouw trap te gaan bekleden met een wit tapijt? Hou er dan zeker rekening mee dat deze heel wat onderhoud zal vergen. Tapijt vormt voor een witte trap over het algemeen dan ook niet meteen de meest ideale keuze, in tegendeel.

Tip! Zo wordt jouw witte trap onderhoudsvriendelijker

Wil jij er koste wat het kost voor kiezen om jouw trap bij het uitvoeren van een traprenovatie te voorzien van een witte kleur? In dat geval is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. De hoeveelheid aan onderhoud waar je bij een witte trap mee wordt geconfronteerd is namelijk niet alleen maar afhankelijk van het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, in tegendeel. Daarnaast is het namelijk ook zo dat de manier waarop jij gebruik gaat maken van de trap bepalend is voor de impact die dit heeft op de uitstraling evenals het vereiste onderhoud van de trap. Hou op dit vlak rekening met de volgende tips:

 

  1. Maak de trap altijd schoon met de juiste onderhoudsproducten;
  2. Laat geen zware voorwerpen op je witte trap vallen;
  3. Doe altijd je schoenen af wanneer je gebruik maakt van de trap;

 

Veel mensen komen van buiten en lopen met hun vuile schoenen de trap op naar boven. Bij heel wat trappen en kleuren hoeft dit niet meteen een probleem te zijn. Bij een witte trap kan dit echter al snel een grote impact hebben op de uitstraling van de trap in kwestie. Niet alleen is het op deze manier namelijk mogelijk dat er vuil op de trap achter blijft, daarnaast kunnen ook de zolen van de schoenen lelijke strepen trekken op de trap. Laat dus altijd je schoenen onderaan de trap staan. Wil je liever geen schoenen zomaar zichtbaar aan de trap zien staan? In dat geval is het ook mogelijk om er voor te kiezen om er een schoenkastje te voorzien.

Wat zijn de voordelen van een witte trap?

Voor veel mensen zal de keuze voor een witte trap niet bepaald voor de hand liggend zijn. Dit gezegd zijnde is het echter wel zo dat er aan een dergelijke trap heel wat interessante voordelen verbonden kunnen zijn. Dit geldt niet in het minst voor mensen die beschikken over een strakke en moderne woning waarbij er hoofdzakelijk gebruik wordt gemaakt van wit in het interieur. In dit geval vormt de keuze voor een witte trap daar een prachtige aanvulling op.

 

Naast bovenstaande is het ook nog eens zo dat je een witte trap traprenovatie in de praktijk zo duur maakt als je zelf wil. Kies je bijvoorbeeld voor een witte trap die is gemaakt van kunststof of van laminaat? Dan kunnen de kosten behoorlijk gedrukt worden. Op het ogenblik dat je kiest voor een witte trap die is gemaakt van eikenhout welke wordt geverfd komen de kosten gemiddeld dan wel een stukje hoger te liggen, je krijgt er heel wat kwaliteit voor in de plaats. In ieder geval, goed de verschillende mogelijkheden onderzoeken voor jouw witte trap is absoluut een aanrader. Alleen zo zal je namelijk uiteindelijk de juiste keuze maken.

Met welke nadelen dien je rekening te houden?

Het hoeft niet te verbazen dat de belangrijkste nadelen die zijn verbonden aan een witte trap steevast betrekking hebben tot het onderhoudsvriendelijke aspect. Het is compleet normaal dat een witte trap in vergelijking met andere, meer donkerdere kleuren heel wat extra onderhoud vereist. Is dat voor jou geen probleem? In dat geval kan een witte trap zoals eerder reeds aangegeven wel degelijke een mooie, visuele meerwaarde betekenen voor je interieur.

Hoeveel kost een traprenovatie witte trap uitvoeren?

Het is onmogelijk om zomaar aan te geven met welke kosten je rekening dient te houden voor wat het uitvoeren van een witte trap traprenovatie betreft. Dit is het gevolg van het feit dat er heel wat verschillende zaken een bepaalde invloed zullen uitoefenen op de uiteindelijke kostprijs. Het gaat hierbij niet alleen maar om het type trap welke moet worden gerenoveerd, wat bijvoorbeeld ook te denken van het materiaal waar de vakman gebruik van gaat maken. Kies je voor een witte trap die is gemaakt van laminaat? In dat geval zal je bijvoorbeeld veel lagere kosten moeten betalen in vergelijking met een witte trap die is vervaardigd met behulp van tapijt of vinyl.

 

Bij de keuze van eik zal je bovendien niet alleen rekening moeten houden met de aankoopprijs van het materiaal, maar ook met de verf die is vereist om ze te verven. De gemiddelde kostprijs van een witte trap traprenovatie wordt duidelijk met behulp van de prijstabel welke hieronder staat aangegeven.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie witte trap Gemiddeld tussen 500 & 4.250 euro

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!