Vloerbedekking trap

Het uitzicht van je trap wordt voor een groot deel bepaald door het soort trapbekleding waar gebruik van wordt gemaakt. In principe kunnen we trapbekleding nog het best vergelijking met de vloerbedekking waar je in je woning gebruik van maakt. Het wordt in de praktijk zelfs aangeraden om beiden op elkaar af te stellen. Dit heeft alles te maken met het feit dat er op deze manier als het ware een soort van verlengde kan worden gecreëerd en er aldus sprake is van een prima uniformiteit in de woning. Ben jij ook van plan om voor jouw traprenovatie gebruik te gaan maken van een nieuwe trapbekleding en wil je daar graag meer informatie over ontvangen? Lees dan nu alles op deze pagina over vloerbedekking bij traprenovatie!

Welke vloerbekleding gebruiken voor je trap?

Het moet gezegd dat zeer veel mensen er vandaag de dag voor kiezen om bij het renoveren van hun trap gebruik te maken van vloerbedekking. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat was het vroeger zeker en vast niet. In dat geval ging het namelijk vaak nog om houten trappen die gewoon werden geschilderd. Na afloop van het schilderen werden er dan wel speciale antislip voorzieningen getroffen om uitglijden op de trap te voorkomen. Op het ogenblik dat je er voor kiest om voor jouw traprenovatie gebruik te maken van vloerbekleding zijn er altijd diverse factoren om rekening mee te houden, namelijk:

 

  1. De stevigheid van de vloerbekleding voor op je trap;
  2. De veiligheid die kan worden gewaarborgd met de vloerbekleding;
  3. De vereisten op vlak van onderhoud;
  4. Het design waar de vloerbekleding over beschikt;
  5. De duurzaamheid van de vloerbekleding;

 

Bovenstaande zaken maken meteen duidelijk dat het altijd een goed idee is om grondig na te denken over het soort vloerbedekking waar je gebruik van gaat maken bij het uitvoeren van een traprenovatie. Veel mensen kiezen zomaar voor het eerste, het beste materiaal waar ze uiteindelijk toch spijt van hebben. Voorkom dergelijke problemen door niet over één nacht ijs te gaan bij het uitkiezen van je vloerbedekking voor het uitvoeren van je traprenovatie.

Hoeveel kost vloerbedekking voor traprenovatie?

De ene vloerbedekking voor traprenovatie is natuurlijk de andere niet, in tegendeel. Op het ogenblik dat we de mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden gaan vergelijken kunnen we dan ook vaststellen dat je een keuze kan maken uit tal van verschillende materialen. Het gaat hierbij niet alleen om tapijt en laminaat, maar ook om bijvoorbeeld vinyl evenals een eikenhouten toplaag. Het is altijd van belang om er rekening mee te houden dat de kostprijs tussen verschillende materialen waar vloerbedekking uit kan worden gemaakt aanzienlijke verschillen kan vertonen. Hoe groot deze verschillen in de praktijk precies kunnen zijn wordt duidelijk door rekening te houden met de inhoud van de volgende prijstabel:

 

Type vloerbedekking voor traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Trap bekleden met behulp van tapijt Gemiddeld tussen 350 & 800 euro
Trap bekleden met behulp van laminaat Gemiddeld tussen 450 & 1.000 euro
Trap bekleden met behulp van vinyl Gemiddeld tussen 500 & 1.200 euro
Trap bekleden met een eikenhouten toplaag Gemiddeld tussen 750 & 2.000 euro

 

Het spreekt voor zich dat bovenstaande kosten niet de enige zijn om rekening mee te houden. Wil je bijvoorbeeld nog graag enkele extra opties implementeren in je traprenovatie? Dan spreekt het voor zich dat dit de kostprijs van jouw traprenovatie nog extra kan beïnvloeden. Dit is dan ook zeker en vast een factor om (extra) rekening mee te houden.

Interessante bespaartips

Ben jij ook van plan om gebruik te maken van vloerbekleding voor wat de afwerking van je trap betreft? In dat geval spreekt het voor zich dat je dit graag zal willen realiseren tegen een zo voordelig mogelijk prijskaartje. Omwille van deze reden is het dan ook altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder terug te vinden interessante bespaartips:

 

  • Hou rekening met de kostprijs van het materiaal

Vloerbedekking bestaat tegenwoordig in tal van verschillende materialen. Een trap bekleden met tapijt is bijvoorbeeld heel wat voordeliger in vergelijking met het bekleden van een trap met behulp van bijvoorbeeld vinyl. Op het ogenblik dat je slechts over een beperkt budget beschikt is het dan ook altijd een goed idee om er voor te kiezen om te kiezen voor een voordelig materiaal zoals bijvoorbeeld tapijt. Dit kan een aanzienlijk verschil maken op de uiteindelijke kostprijs van je vloerbedekking.

 

  • Tracht de vloerbedekking zelf aan te brengen

Wanneer je jouw trap gaat renoveren met behulp van een vloerbedekking is het altijd de moeite waard om dit te proberen zelf te doen. Veel mensen besteden dit karwei nagenoeg volledig uit aan een vakman, maar dat is in de praktijk lang niet altijd (op financieel vlak) de interessantste keuze. Uiteraard ben je er op deze manier wel honderd procent zeker van dat de plaatsing volledig correct is gebeurd.

 

  • Kies voor een vakman uit je eigen omgeving

Ga je de vloerbekleding op je trap toch laten aanbrengen door een ervaren vakman? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een vakman uit je eigen buurt onder de arm te nemen. Op deze manier worden alvast de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum beperkt. Dit lijken op het eerste zicht vaak verwaarloosbare kosten, maar je zal al snel merken dat dit in de praktijk toch volledig anders kan uitdraaien. Deze kosten zo beperkt mogelijk houden is dan ook altijd de moeite meer dan waard.

Bespaar nog tot 30% extra op jouw vloerbedekking voor

Wil jij graag nog een extra besparing kunnen realiseren op de kostprijs van jouw vloerbedekking voor traprenovatie? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Het is in de praktijk dan ook sterk aan te raden om er voor te kiezen om offertes aan te vragen voor het kopen van je vloerbedekking voor traprenovatie bij verschillende partijen. Alleen door deze offertes bij de verschillende partijen aan te vragen zal je uiteindelijk tot de scherpst mogelijke kostprijs kunnen komen voor het uitvoeren van jouw traprenovatie met vloerbedekking. Met een beetje geluk zal je op deze manier kunnen vaststellen dat er tot wel 30 procent (extra) kan worden bespaard op het prijskaartje van je vloerbedekking voor traprenovatie. Dit is natuurlijk bijzonder mooi meegenomen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!