Kosten vliering

Je hebt het vast al eens gemerkt; naar mate je langer in je huis woont verzamel je steeds meer spullen om je heen. Al die spullen zou je het liefste ergens willen opbergen. Wanneer je echter een huis hebt wat wel een puntdak heeft maar geen zolder zit je met een hoop loze ruimte. Het is dan ook de grote wens van veel bewoners van een dergelijk huis om een vliering te laten bouwen.

 

Wat voor vliering wil je

Een vliering heb je in heel veel soorten en maten. Je kan een vliering laten aanleggen waarin je alleen door een luik spullen naar boven kunt schuiven, maar je kan er ook voor kiezen om een vliering te laten aanleggen waar je in rechtop kan staan en waar je in kan lopen. Het is goed om, voordat je gaat verbouwen, de plannen voor een vliering voor jezelf op een rijtje te zetten. Kijk naar wat je wil, wat je op de vliering wil kunnen neerzetten en hoe je de vliering wil bereiken.

Zaken waar je aan denkt bij een ontwerp van een vliering

Ga je een vliering ontwerpen, dan moet je denken

aan een aantal zaken. Je krijgt er onherroepelijk mee te maken, en je wil de veiligheid in je huis niet in gevaar brengen.

  • Heb je een dakraam. Wil je een vliering laten bouwen, dan is het goed om te kijken of je huis beschikt over een dakraam. Je hebt op die manier altijd licht op je vliering, en dat scheelt je weer de aanleg van een stroompunt.
  • Woon je in een oud huis. Heb je een oud huis, dan zal er doorgaans sprake zijn van houtrot in de draagbalken van het dak van je huis. Ga je op zo’n moment een vliering bouwen, dan komt er een flink gewicht aan die draagbalken te hangen. Je zou niet willen dat de vloer van je vliering doorzakt doordat het geheel op een instabiele manier is bevestigd.
  • Hoe wil je de vliering kunnen bereiken. Je kan bij de vliering komen door een luik in de vloer, maar je kan er ook voor zorgen dat er een vlizotrap naar je vliering gaat. Wil je het helemaal professioneel aanpakken en ga je geregeld spullen naar je vliering tillen, dan is het wellicht een beter idee om een vaste trap aan te leggen.
  • Wil je op je vliering kunnen staan. Ga je geregeld naar je vliering toe, dan is het wel zo prettig als je er kan staan. Plaats de vloer zodanig dat je een looppad in de nok van je dak hebt. Je zal een wat groter vloeroppervlak moeten laten aanleggen, maar je krijgt wel direct een flinke waardevermeerdering van je huis.
  • Laat je de vliering isoleren. Een geïsoleerde vliering heeft minder oppervlak, maar de warmte van je huis zal blijven hangen doordat je dak geïsoleerd is. Je kan ook de vloer van je vliering laten isoleren als dat mogelijk is.

Hoeveel kost het aanleggen van een vliering

We hebben voor je gekeken naar de kosten van het aanleggen van een vliering. We vroegen offertes op bij timmermannen en aannemers voor deze klus. We lieten het casco van de vliering aanleggen, en de rest hebben we zelf afgewerkt. We kwamen na een rondvraag tot de volgende prijzen.

Welk onderdeel van de bouw betreft het Specificaties Wat is de afmeting van de vliering of het onderdeel Wat is de prijs
Vliering plaatsen Een vliering laten plaatsen, een steunconstructie laten plaatsen waarna je zelf voor de aftimmering van het geheel zorgt 420 bij 250 cm Tussen 1260 en 1600 euro
Gipsplaten voor gebruik bij de aftimmering en eventuele tussenwanden in je vliering Bestemd voor gebruik bij de aftimmering en eventuele tussenwanden in je vliering 200 cm bij 60 cm Tussen 3 en 5 euro per stuk
Plaatmateriaal Platen voor het plafond en de wand 260 bij 60 cm Tussen 16 en 20 euro per stuk
Een vlizotrap Tussen 195 en 260 euro
Een vaste trap Vaste standaard rechte trap van beukenhout Tussen 1000 en 1500 euro

 

  • Voor de handige klusser. Een beetje handige klusser kan zelf voor de aftimmering van de vliering zorgen. Het aanleggen van de vloer kan je het beste overlaten aan een aannemer of timmerman vanwege de veiligheid.
  • Voor de minder handige klusser. Ben je geen handige klusser, dan kan je beter de hele klus van het aanleggen van de vliering laten uitvoeren. Je komt tot een hoger kostenplaatje, maar daar staat tegenover dat je wel een compleet aangelegde vliering hebt, die een regelrechte waardevermeerdering van je huis is.

Vraag offertes op

Ben jij ook zo toe aan extra bergruimte in je huis, dan is het goed om eerst offertes op te vragen. Je doet dat heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op om met elkaar te vergelijken. Dat kan je een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!