Kosten vaste trap naar zolder

We leven in een tijd waarin mensen zuinig zijn op hun huis. Je kocht het ooit op de groei, maar inmiddels heb je kinderen gekregen die ieder hun eigen stukje ruimte in het huis opeisen. Het aantal kamers in je huis zal al snel te laag zijn, waardoor je op zoek moet gaan naar andere mogelijkheden om iedereen ruimte te geven. Een van die manieren om woonruimte te verschaffen aan jou en je huisgenoten is het plaatsen van een vaste trap naar de zolder. Je maakt op die manier al heel snel van een bergzolder een vertrek waar je kan slapen. Zo’n vaste trap mag wat kosten, maar liever niet teveel natuurlijk.

Een trap zonder poespas

Een trap die naar de zolder loopt zal in principe komen in plaats van de vlizotrap die er eerst hing. Je wil een vaste trap naar de zolder die wel praktisch is, maar echt een mooie uitstraling is niet nodig. Het is dan ook een goed idee om een vaste trap te kiezen in een basic model, zonder poespas. Je kan een vaste trap op meerdere manieren aanschaffen.

  • Een zelfbouwpakket. Een vaste trap naar zolder kan je kopen als een zelfbouwpakket. Wij raden het niet aan, omdat de kans groot is dat je de constructie niet stevig genoeg maakt, maar het is een mogelijkheid. Je betaalt in dat geval een bepaalde prijs, die we zo meteen voor je zullen specificeren.
  • Een complete trap. Je kan ook kiezen om een vaste trap naar de zolder te laten produceren door een timmerman en deze vervolgens door diezelfde timmerman of door een aannemer te laten plaatsen. Je komt in dat geval voor wat meer kosten te staan, maar deze zullen niet opwegen tegen de waardevermeerdering van jouw huis door deze vaste trap.

Hoeveel kost een vaste trap naar de zolder

We hebben rondvraag gedaan langs meerdere timmermannen en aannemers. We vroegen prijzen op voor een vaste trap en gingen uit van beide bovenstaande opties. We kwamen voor je tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor trap wil je laten plaatsen Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoe is de prijs bepaald Wat is de prijs
Een vaste trap naar zolder Zelfbouwpakket van vuren trap, inclusief afleverkosten en BTW Prijs voor een zelfbouwpakket zonder arbeidsloon maar inclusief BTW Tussen 800 en 1000 euro
Een vaste trap naar zolder Compleet pakket van trap met inmeten en plaatsen. Prijs voor een complete trap, geplaatst door de vakman, inclusief arbeidsloon en BTW Tussen 1390 en 1550 euro

 

  • Als je handig met klussen bent. Ben je handig met klussen, dan zou je een bouwpakket kunnen bestellen voor een vaste trap. De trap wordt dan ingemeten bij jou thuis en gemaakt in de timmerfabriek. Vervolgens moet je deze zelf in elkaar zetten en plaatsen in jouw huis. Houd er rekening mee dat je dat plaatsen met minimaal twee personen moet doen vanwege het gewicht van de traptreden. Je zal wel inzicht moeten hebben in de constructie die bij een trap hoort. Een verkeerd gebouwde trap is levensgevaarlijk.
  • Als je niet handig bent met klussen. Heb jij twee linkerhanden, of laat je het bouwen van een vaste trap naar zolder gewoon liever aan de vakman over, dan besteed je het hele karwei uit. Je betaalt in dat geval het tweede bedrag, dus het bedrag inclusief het arbeidsloon van de vakman die de trap komt plaatsen. Je bent wat meer kwijt, maar weet wel heel zeker dat de trap professioneel is geplaatst.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel je betaalt voor een vaste trap naar de zolder bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Moet je trapgat worden vergroot. Voor een vlizotrap heb je doorgaans een kleiner trapgat nodig dan voor een vaste trap. Het is dan ook goed om te informeren of je trapgat moet worden vergroot. Wanneer er in een houten vloer moet worden aangepast zal dit gemakkelijker gaan dan wanneer je in een betonnen vloer moet (laten) boren om het trapgat te vergroten. Ook deze klus kan je beter aan de vakman overlaten. Houd rekening met overlast in je huis door stof.
  • Wil je een open of een gesloten trap. Een open trap zal doorgaans wat goedkoper zijn om aan te leggen dan een gesloten trap. Dat komt door de stootborden die nog bij een gesloten trap worden geplaatst. Je hebt op die manier wel minder stof op de benedenverdieping.

Vraag offertes op

Het handigste bespaar je op het plaatsen van een vaste trap naar de zolder door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt zo direct vrijblijvend meerdere offertes op die je kan vergelijken. Goed vergelijken van de offertes kan zomaar tot een voordeel oplopend tot 30 procent leiden.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!