Treden traprenovatie

Is de trap in je woning dringend toe aan een opknapbeurt? Is de realisatie van een compleet nieuwe trap voor jou echter te duur? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kijken in de richting van treden of overzettreden. Deze treden bestaan uiteraard in tal van verschillende materialen. Dit betekent meteen ook dat ze verkrijgbaar zijn met tal van uiteenlopende eigenschappen. Wil jij ook graag nieuwe treden bestellen voor jouw trap, maar weet je niet goed waar allemaal precies rekening mee te houden? In dat geval is het zonder meer de moeite waard om even uitgebreid de informatie op deze pagina door te nemen!

Welke verschillende treden bestaan er voor jouw trap?

Door de jaren heen zijn er ongelofelijk veel verschillende soorten treden voor een trap op de markt verschenen. Omwille van deze reden doe je er altijd goed aan om eerst even voor jezelf uit te maken welke eisen je precies verbindt aan de treden voor je trap. Tijdens dit proces zal je niet alleen rekening willen houden met de uitstraling waar de treden over beschikken. Andere zaken die bijvoorbeeld minstens even belangrijk zijn, zijn de volgende:

  • Dient er extra antislip te worden toegepast op de treden die je wenst?
  • Hoe onderhoudsvriendelijk is het materiaal van je keuze precies?
  • Kan je de nieuwe treden eenvoudig zelf plaatsen of niet?

Buiten de bovenstaande aandachtspunten zal je natuurlijk ook rekening moeten houden met het budget dat je beschikbaar hebt. Veel mensen denken dat nieuwe treden voor hun trap kopen min of meer altijd gepaard gaat met dezelfde kosten. Dat is echter een compleet foute redenering. De kostprijs die je voor de treden zal moeten betalen is dan ook altijd afhankelijk van het gekozen materiaal.

1.) Houten treden

Bijzonder veel mensen geven de voorkeur aan houten treden voor hun trap. Het is wat dit betreft mogelijk om te kiezen voor samengesteld hout of massief hout. Je moet er wel rekening mee houden dat traptreden er om bekend staan het vaak zwaar te verduren te krijgen. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om gebruik te maken van massief hout. Met name eikenhout en beukenhout zijn op dit vlak uitstekende keuzes. De gemiddelde levensduur waar je op kan rekenen bij houten treden is gelegen rond de 40 jaar.

Soort traptreden Gemiddelde kostprijs
Houten treden Gemiddeld tussen de 30 & 60 euro per trede

2.) Laminaat treden

Een tweede optie voor wat de treden van je trap betreft is kiezen voor laminaat. Ook laminaat is een populaire keuze. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat ze over min of meer dezelfde warme uitstraling als hout beschikt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat laminaat treden een stuk voordeliger zijn. Omwille van deze reden zijn ze dan ook erg interessant voor mensen die een beperkter budget voor handen hebben. Laminaat staat er om bekend niet alleen een hard materiaal te zijn, bovendien is ze ook krasvast en zal je er niet zomaar op komen uit te glijden. Dit alles zorgt er voor dat kiezen voor laminaat als materiaal voor de treden van je trap absoluut de moeite meer dan waard kan zijn.

Soort traptreden Gemiddelde kostprijs
Laminaat Gemiddeld 35 euro per trede

3.) Andere materialen voor je treden

Het spreekt voor zich dat de bovenstaande mogelijkheden lang niet de enige zijn waar je een keuze tussen kan maken. Wat bovendien namelijk ook te denken van traptreden in PVC of vinyl? Bovendien spreekt het voor zich dat er ook nog steeds heel wat mensen voor kiezen om gebruik te maken van tapijt voor het afwerken van hun traptreden. In dit laatste geval kan je altijd genieten van aangenaam warme voeten tijdens het gebruikmaken van de trap. Keerzijde van de medaille is dan weer wel dat je trap een ietwat klassiekere uitstraling krijgt. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, denk altijd goed na over het materiaal voor je traptreden.

Interessante bespaartips

Ben jij ook van plan om nieuwe treden aan te kopen voor jouw trap? In dat geval is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de kostprijs van deze treden aanzienlijke verschillen kan vertonen. De prijs wordt dan ook altijd zeer sterk bepaald door het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wil jij ook graag een interessante besparing kunnen realiseren op het aankopen en laten plaatsen van jouw traptreden? Dan is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder geplaatste bespaartips.

  • Kies voor een voordelig(er) materiaal

In eerste instantie is het een aanrader om te kiezen voor een voordelig(er) materiaal. Zoals je op deze pagina al hebt kunnen lezen kunnen traptreden in de meest uiteenlopende materialen worden aangekocht. Dit betekent dat je door bijvoorbeeld te kiezen voor laminaat reeds op zeer eenvoudige wijze een mooie besparing kan realiseren. Let wel de diverse treden die op de markt verkrijgbaar zijn beschikken uiteraard stuk voor stuk over hun eigen, specifieke eigenschappen.

  • Laat je traptreden plaatsen door een vakman uit de buurt

Ga je de plaatsing van je traptreden niet zelf doen, maar ga je dit uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman? In dat geval is het altijd een aanrader om te kiezen voor een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd. Op deze manier is het immers mogelijk om er voor te zorgen dat de zogenaamde voorrijkosten niet te hoog oplopen. Op het einde van de rit kan je op deze manier zeker rekenen op een interessante, extra besparing.

Tot 30% extra besparen op de treden voor jouw trap?

Ben je van plan om je nieuwe treden niet zelf te plaatsen, maar ga je dit uitbesteden aan een ervaren vakman? In dat geval bestaat er nog een interessante mogelijkheid om tot wel 30 procent extra te besparen op de kostprijs van jouw traptreden. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om offertes aan te vragen bij meerdere personen. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je werkelijk nooit ook maar één euro teveel zal moeten betalen voor de plaatsing van jouw gloednieuwe traptreden.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!