Treden kopen

Is de trap in jouw huis dringend aan een renovatie toe? Wil je daarom graag nieuwe treden kopen? Dat kan! Treden kopen is tegenwoordig mogelijk in tal van verschillende stijlen en uitvoeringen. Het soort trede waar gebruik van wordt gemaakt zal bepalend zijn voor de kostprijs die je daarvoor moet betalen. Bovendien zal je, je ook graag de vraag willen stellen wie de treden gaat plaatsen op je trap. Ga je dit namelijk zelf doen of wil je toch eerder kunnen rekenen op de expertise van een echte vakman? Wil jij graag alles te weten komen over treden kopen voor het uitvoeren van jouw traprenovatie? Dan ben je daarvoor ongetwijfeld aan het juiste adres hier op deze pagina!

Welke treden kopen voor jouw traprenovatie?

Door de jaren heen zijn er ongelofelijk veel verschillende soorten treden ontwikkeld waar je de traprenovatie van jouw trap mee kan uitvoeren. Dit gezegd zijnde is het bij het uitkiezen van de treden waar je gebruik van gaat maken ten allen tijde van belang om bij een aantal zaken stil te blijven staan. Het gaat hierbij om de volgende factoren:

 

  1. De uitstraling die kan worden gerealiseerd met het materiaal van je treden;
  2. De eigenschappen op vlak van bijvoorbeeld antislip waarvan sprake is;
  3. De kwaliteit van het gekozen materiaal en daarmee ook de levensduur;
  4. Het prijskaartje dat is verbonden aan de treden uit verschillende materialen;

 

Pas wanneer je een antwoord hebt gevonden op alle vier de hierboven aangegeven vragen zal je uiteindelijk kunnen bepalen welke van de verschillende, aangeboden materialen voor jou nu precies het interessantst is. In ieder geval zal je kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om:

1.) Treden kopen van hout

Treden kopen van hout is sinds jaar en dag bijzonder populair onder een grote doelgroep. Dit heeft alles te maken met de natuurlijke en bovendien ook lekker warme uitstraling welke hout weet te realiseren. Bovendien is het mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende houtsoorten. Denk op dit vlak niet alleen aan samengesteld, maar ook aan bijvoorbeeld massief hout. Ook allerhande alternatieven zoals bijvoorbeeld Merbauw, Jatoba evenals Mahonie behoren tot de mogelijkheden. Het spreekt voor zich dat je bovendien perfect houten treden kan schilderen waardoor je trap pas echt een gepersonaliseerde uitstraling krijgt.

2.) Treden kopen van laminaat

Wil je graag kunnen genieten van de warme uitstraling die hout weet te realiseren? Beschik je evenwel slechts over een beperkt(er) budget? In dat geval kan treden kopen van laminaat een uitstekend alternatief betekenen. Door te kiezen voor treden van laminaat beschik je namelijk over een materiaal dat niet alleen bijzonder hard is, maar bovendien ook over prima antislip eigenschappen beschikt. Dit betekent dat je op dit materiaal niet zomaar zal uitglijden. De gemiddelde levensduur waar je bij laminaat traptreden kopen op kan rekenen is gelegen op tussen de 10 en 25 jaar. Het is vooral de dikte van de toplaag die zal bepalen hoelang de levensduur precies bedraagt.

3.) Treden kopen van andere materialen

Het spreekt voor zich dat treden kopen niet alleen mogelijk is in de hierboven aangehaalde materialen, in tegendeel. Op de markt zijn er dan ook nog heel wat alternatieven terug te vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van treden die beschikken over een betonlook? Daarnaast zou je eventueel ook kunnen kiezen voor het gebruik van overzettreden in bijvoorbeeld PVC of vinyl. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, bij treden kopen is het altijd belangrijk om een goede vergelijking uit te voeren tussen de materialen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Hoeveel kost treden kopen?

Het feit dat er zoveel verschillende materialen op de markt zijn terug te vinden waar traptreden uit vervaardigd kunnen worden zorgt er voor dat ook de kosten onderling aanzienlijk kunnen verschillen. Wil jij ook treden kopen, maar zou je graag in eerste instantie te weten willen komen met welke gemiddelde kosten je mogelijks rekening moet houden? In dat geval is het een absolute aanrader om rekening te houden met de onderstaande prijstabel.

 

Soort traptrede Gemiddelde kostprijs
Trede kopen van hout Gemiddeld zo’n 150 euro per trede
Trede kopen van laminaat Gemiddeld zo’n 130 euro per trede
Trede kopen van PVC of vinyl Gemiddeld zo’n 140 euro per trede
Trede kopen van tapijt Gemiddeld zo’n 132 euro per trede

Interessante bespaartips

Wil jij ook graag bepaalde treden kopen voor het uitvoeren van een traprenovatie? Ben je echter nog op zoek naar enkele interessante bespaartips om de kosten te kunnen drukken? In dat geval kunnen de volgende tips jou ongetwijfeld van dienst zijn!

 

  • Tracht een deel van je traprenovatie zelf te doen

Ben jij geen handige doe-het-zelver, maar ben je ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken? In dat geval is het steeds een aanrader om (een deel van) je traprenovatie zelf te doen. Op deze manier zal je namelijk de kosten alsnog kunnen drukken terwijl je tegelijkertijd toch zonder probleem kan rekenen op de expertise van een in traprenovatie gespecialiseerde vakman.

 

  • Toch uitbesteden? Kies voor een vakman uit de buurt!

Wil je toch liever zelf geen tijd investeren in het uitvoeren van je traprenovatie? In dat geval is het uiteraard ook perfect mogelijk om een vakman in te schakelen. Hiervoor kies je best voor een vakman uit de buurt. Op deze manier kan je er immers op rekenen dat de voorrijkosten geen grote impact zullen hebben op de totale kosten die voor het uitvoeren van jouw traprenovatie in rekening worden gebracht.

Bespaar tot wel 30% extra op jouw treden kopen!

Treden kopen hoeft in de praktijk (afhankelijk van het gekozen materiaal) dus absoluut niet duur te zijn, in tegendeel. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je graag nog een mooie besparing zal willen claimen. Dit is perfect mogelijk. Niet alleen kan er namelijk rekening worden gehouden met de bovenstaande bespaartips, wat bovendien ook te denken van de mogelijkheid om nog eens tot 30% extra te besparen? Dit is mogelijk door er niet zomaar voor te kiezen om treden te kopen bij de eerste, de beste partij. Voordat je overgaat tot het kopen is het dan ook altijd de moeite waard om de kosten bij verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Doe je dat? Dan kan je al snel rekenen op een besparing die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent (extra) bovenop de standaard, lage kosten voor treden kopen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!