Kosten trapverlichting

Je trap is een plek waar je de hele dag door op en af loopt. Dat doe je ook ’s avonds in het donker. Wist je dat de trap in je huis de plek is waar de meeste ongevallen gebeuren? Jaarlijks belanden duizenden mensen op de EHBO door een ongelukkige val van een slecht verlichte trap. Wanneer jij net je trap hebt gerenoveerd wil je natuurlijk geen ongelukken in je huis hebben. Het is dan ook een goed idee om trap verlichting te overwegen.

Wat voor soorten trap verlichting zijn er

Er zijn meerdere manieren om trap verlichting op je trap te monteren. We zullen een aantal voorbeelden met je doornemen.

Verlichting onder of op je trap treden

Je kan verlichting gemakkelijk aanbrengen met led spots op je trap. In dat geval worden de spots rechtstreeks op de overzettreden aangebracht. Dit is de goedkoopste methode. Spots die op deze manier zijn aangebracht zijn ook gemakkelijk weg te werken.

Ledspots de muur naast je trap

Je kan ervoor kiezen om de ledspots in de zijwand naast je trap te laten verwerken. Op die manier schijnt er indirect licht op je trap treden.

Let spots verwerkt in de stootborden

Je kan ervoor kiezen om letters plots in de stootborden van je trap te laten verwerken. Dit is uiteraard alleen mogelijk bij een gesloten trap

Ledspots verwerkt in de trapleuning

Je kan de verlichting ook boven je trap monteren. In dat geval kan je de ledspots in je trapleuning laten verwerken. Dit is een methode die  minstens net zo decoratief en praktisch is. Let er wel op dat de verlichting niet recht in jouw ogen schijnt als je op de trap loopt.

Hoeveel kost trap verlichting

 

Welke vorm van trapverlichting kies jij Toelichting op de werkzaamheden Prijs van de trapverlichting
Spotjes in de zijwand van de trap Spotjes inboren in de zijwand en aansluiten op stroompunt Tussen 10 en 15 euro per stuk
Spotjes in de stootborden van de trap Spotjes aanbrengen in de stootborden en aansluiten op stroompunt Tussen 7,50 en 15 euro per stuk

 

Als je zelf kan aanbrengen. Ben jij handig aangelegd dan zou je de trap verlichting gemakkelijk zelf kunnen aanbrengen. De bedrading van led spots laat zich heel eenvoudig weg werken onder je trap. Je schaft de ledspots aan in de winkel waar je ook de trap renovatie delen kocht.

 

Als je met hulp kan aanbrengen. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan laat je de ledspots aansluiten door het trap renovatie bedrijf. Je zou bijvoorbeeld wel zelf de trap kunnen vrijmaken zodat het trap renovatie bedrijf gelijk aan het werk kan. Ook kan je alvast zorgen voor een stroomaansluiting Voor de ledverlichting. Op die manier kan het Renovatiebedrijf sneller doorwerken.     

 

Als je niet kan aanbrengen. Ben jij niet handig aangelegd, dan had je vast de trap renovatie al overgelaten aan het trap renovatie bedrijf. Je kan dan het beste trap verlichting gelijk laten aanbrengen bij de trap renovatie dat scheelt een heleboel boorwerk in je net gerenoveerde trap. Je betaalt in dat geval wat extra maar daar krijg je een prachtig verlichte trap voor terug.

De opbouw van de prijs

Keuze één: hoe groot is jouw trap. Trapverlichting voor een trap van ongeveer 13 treden zal altijd duurder zijn dan bij een kleine trap. De trap verlichting wordt doorgaans per stuk in rekening gebracht. De prijs zal navenant oplopen. Het is dus niet zo dat je voor meer stuks trap verlichting een staffel berekend krijgt.

 

Keuze  twee: welke soort trap verlichting laat jij aanbrengen. De prijs van trap verlichting hangt voor een deel af van het soort trap verlichting jij laat monteren. Strips zullen doorgaans net wat goedkoper zijn dan losse spots. Daarnaast is het kostbaarder om trapspots in de muur naast je trap te laten monteren. Dit is simpelweg bewerkelijker. Het is echter prettig om hier niet op te bezuinigen. Je wil er immers nog jaren plezier van hebben.

 

Keuze drie: heb jij een open of een gesloten trap. Bij een gesloten trap zullen er meer mogelijkheden zijn om trap verlichting aan te brengen. De trap verlichting wordt immers vaak op de stootborden aangebracht. Je zou bij een open trap kunnen kiezen voor verlichting in de muur naast de trap of in de trapleuning. Dit zijn echter duurdere opties doordat de bedrading lastiger kan worden weggewerkt.

Praktische bespaartips

  • Laat de trap verlichting tegelijk met je trap renovatie aanbrengen.
  • Vraag offertes op.

 

Offertes opvragen

Met een muisklik op deze button vraag je gelijk meerdere offertes op om te vergelijken. Het vergelijken van offertes kan jou een snel voordeel van 25 procent opleveren.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!