Kosten trapspecialist

De trappen in je huis hebben heel wat te verduren. Jij en je gezin lopen er immers de hele dag op. Het is niet voor niets dat trappen daardoor sleets worden. Wanneer jij zo’n afgesleten trap hebt wil je daar uiteraard wat aan doen. Heb jij zo’n sleetse trap, dan kan je daarvoor naar de trapspecialist gaan. Dat is een speciaal zaak die voor jou je trap bekleedt op een manier die jaren meegaat.

Wat kan een trapspecialist voor jou betekenen

De trapspecialist richt zich vooral op het stofferen van jouw trap met tapijt. Hiervoor gebruiken ze meerdere technieken. We zullen de technieken met je doornemen.

Sisalbekleding

Als er een materiaal is wat je echt degelijk mag noemen is het wel sisal. Het is een materiaal wat vaker voor trappen wordt gebruikt. Sisal geeft jouw trap een hele boel extra stevigheid. Daarnaast geeft het jouw huis een mooie natuurlijke uitstraling. Op de kosten van de trap bekleding met sisal komen we later nog terug.

Trap loper effect

Wanneer jij je huis graag een origineel uiterlijk geeft is het een idee om een traploper effect te laten aanbrengen. Dit is een vorm van stoffering waarbij het vloerkleed de gelijkenis van een trap met openliggende loper geeft. Je huis krijgt een origineel uiterlijk. Een trap met traploper effect kan je samenstellen uit heel veel kleurencombinaties; er zijn immers wel 20 verschillende kleuren beschikbaar

Tapijtbekleding

Heb jij een gehorig huis dan zal je waarschijnlijk behoefte hebben aan tapijtbekleding van de trap. Tapijtbekleding kan het aantal decibels van loopgeluiden behoorlijk terugdringen. Een trap bekleden met tapijt is een klus die je maar beter aan de specialist kan toevertrouwen.

Hoeveel kost een trapspecialist in uren

 

Welke dienst van de trapspecialist wil je inhuren Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs voor deze dienst
Bekleden van jouw trap met tapijt Per trap van 13 treden, totaal prijs exclusief tapijt Tussen 500 en 620 euro
Verwijderen van lijmresten van jouw trap en voorbereiden werk Per uur Tussen 45 en 65 euro

 

Als je zelf flink wat kan doen. Ben jij handig aangelegd dan zou je zelf de oude bekleding van je trap kunnen verwijderen. Denk eraan dat je ook lijm resten verwijdert van je trap. Zelf je trap bekleden met tapijt valt niet aan te raden. Het is immers een materiaal wat zorgvuldig op maat moet worden gesneden. Jij wil geen valpartijen op je trap door loskomend tapijt.

 

Als je een beetje kan doen. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je de trap alvast kunnen leegruimen. Dat wil zeggen dat je alle obstakels van trap weghaalt. Tapijt wat los wordt gehaald bij werkzaamheden van de trapspecialist zou je zelf kunnen afvoeren naar de gemeentewerf. Wanneer je een aanhanger tot je beschikking hebt is dit prima te doen.

 

Als je niets kan doen. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je de trapspecialist alle werkzaamheden met betrekking tot het bekleden van je trap doen. Je hebt er op die manier geen omkijken meer naar. Je bent wel wat meer kwijt vanwege het arbeidsloon maar je weet daarnaast ook zeker dat je de volledige garantie op de stoffering van de trap geniet.

De samenstelling van de prijs

Keuze één: welke trapbekleding wil je aanschaffen. Een bekleding met traploper effect kan je al aanschaffen vanaf € 479. Dat is dan inclusief het tapijt. Het stofferen met een normaal tapijt vanaf € 279.

 

Keuze twee: hoe groot is jouw trap. Een klap met vijf treden is uiteraard een stuk goedkoper te stofferen dan een trap met 13 treden. Je zal er wel aan moeten dat de kosten niet navenant zullen lopen. Na een paar treden is de leverancier uit de vaste kosten. Vaste kosten zijn bijvoorbeeld het transport van de leverancier naar jou toe en het huren van de apparatuur om jouw trap te bekleden. Je betaalt dus voor een trap met meer treden naar verhouding minder dan voor een kleinere trap.

 

Keuze drie: welke vorm heeft jouw trap. Een rechte trap laat zich gemakkelijker stofferen dan een trap met een kwart draai of halve draai. Dit heeft zijn invloed op de prijs. Je zal net zoveel kwijt zijn aan materiaal maar het arbeidsloon is nu eenmaal hoger in dit geval.         

 

Keuze vier: heb jij een open of gesloten trap. Een open trap wil zeggen dat er in jouw trap geen stootborden bevestigd zitten. De treden zullen in dit geval helemaal rondom moeten worden bekleed. Heb jij een gesloten trap dan is er altijd sprake van stootborden. Deze moeten uiteraard mee worden bekleed.

Offertes opvragen

Jij kan het snelste besparen door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met een muisklik op onderstaande knop. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

Gerelateerd:

Schuifpui renovatie

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!